Автомобилни Добавки STP и CYCLO

Оплачете се от неграмотни майстори или похвалете някой, който си разбира от работата ... Споделете от къде купувате части за вашят VW

STP

Купувал съм и съм доволен.
32
27%
Купувал съм и не съм доволен.
7
6%
Чувал съм, но не съм ползвал.
54
45%
Не съм чувал за STP.
27
23%

Общо гласове: 120
Потребителски аватар
vvauto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Автомобилни Добавки STP и CYCLO

Мнениеот vvauto » Пон 30 май 2011 20:32

Здравейте, на всички във VWCLUB. С тази тема искаме да помогнем в избора ви на подходяща добавка за вашия автомобил, или да препоръчаме точния продукт за определен проблем.

Може да задавате въпроси от всякакво естество, и ние ще се опитаме да ви отговорим по най-бързия начин.

Нашата фирма е създадена през 1993 г. с основна дейност внос и дистрибуция на автомобилни добавки и автокозметика.

Таурус Интернешинъл Трейдинг - Импорт - Експорт ЕООД е водещ официален дистрибутор за България на продукти на световноизвестните марки STP,Cyclo,Prestone и Jig-a-France. Ние сме доставчик на автомобилни добавки в най-големите вериги бензиностанции.

Обща представа за продуктите и цени, може да получите тук:http://www.taurus-bg.com/
За по-подробно обяснение питайте в тази тема, или на taurus@bgmreja.com

Доставката за цялата страна е БЕЗПЛАТНА.

Посетете ни във http://www.facebook.com/stp.cyclo

Последна промяна от vvauto на Сря 22 юни 2011 18:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Автомобилни Добавки STP и CYCLO

Мнениеот dragozow » Пон 13 юни 2011 13:56

Сипвал съм STP за нафтата, мнението ми е че по-скоро бих сипал нафта от скъпата.

Потребителски аватар
vvauto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvauto » Вто 14 юни 2011 8:00

Няма нищо по хубаво за една кола, от това да се сипва качествено и скъпо гориво, но това не може да спре отлаганията и нагара в системата.По скъпото гориво има по високо КПД относно мощноста и съответно разхода, но като състав е същото като всички останали плюс допълнителна добавка.Да се усети една добавка е доста относително нещо, което зависи от проблема който е имало, когато една горивна система е в добро състояние добавката има профилактичен ефект.Силата на добавките е в това да запазват горивната система в първоначалния и вид, но също така трябва да се знае че не ремонтират.Всички знаем колко струва всеки елемент от горивната система, добавката е един от вариантите който може да помогне на ниска цена, а шансът за успех е 50/50.Голяма заблуда е, че добавките за гориво могат да увредят автомобила, това може да стане само с добавките за масло, и то при неправилна употреба и не спазване на указанията.При спазване на указанията за употреба, добавките за горива може да донесат само ползи за автомобила.Това важи за всички марки и видове добавки, отделен въпрос е че всеки производител си има някоя тайна която прави добавката ме по добра и ефективна.

Повечето производители на автомобили не препоръчват добавки, но те си правят тестовете в страни където не могат и да си помислят да слага в горивото трансформаторно и хидравлично масло, ацетон , керосин и всякакви други боклуци.На всичкото отгоре и производителите спестяват ресурс.

Последна промяна от vvauto на Вто 14 юни 2011 18:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 14 юни 2011 17:49

Повечето производители на коли няма да се съгласят да се сипват добавки в горивото. Хич да не навредят, няма да помогнат. Ефекта е по-скоро психологически. Ако има някой на който му е помогнала добавка за горивото да си каже. Аз предпочитам да сипя на Ромпетрол и да си карам.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 16 юни 2011 11:01

така е,както го е написал колегата по-горе.Недай си боже,на чисто нова кола,да и се случи нещо,и се изпуснеш в сервиза,че си слагал добавака,ремонта си е за теб :lol:

Потребителски аватар
vvauto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvauto » Сря 22 юни 2011 15:15

Чисто новите автомобили нямат нужда от добавки, но техните агрегати и системи имат определен живот, не случайно гаранцията им е максимум 5 години. В страни като Германия, Австрия и Франция колите се карат докато започнат да дават дефекти, и тогава или се отстранява дефекта, или автомобилите идват в страни като нашата.LILO&STICH е прав, но това не важи когато се достигнат 200-300 хиляди километра.При това положение има два варианта, или се прави ремонт който не е по джоба на полувината шофьори, или пробваш с добавка която е колкото 3-4 кутии цигари.

Автомобилните производители не препоръчват добавки, защо за тях единствената опция е подмяна на повредената част.Лично при мен, една дюза струва 1600 лв.а колата ми е на 190 хиляди и вече не е в гаранция.Не искам да убеждавам никой в нищо, а да кажа че добавката е евтина опция която действа в полувината случаи, още повече че се покрива всичко - двигател, трансмисия, охлаждане и гориво.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 22 юни 2011 22:54

спор няма,че като ти падне гаранцията,започваш да се бъркаш дълбоко!
Въпроса е дали се ползва добавката :lol:
Е,аз споделих!
Немога да сложа и да искам :wink:
Замислил съм се иначе,за промивка са водородче mhihi

Потребителски аватар
vvauto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvauto » Вто 05 юли 2011 17:58

Дай малко информация за това промиване.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 09 ное 2011 12:57

Колега, може ли малко инфо относно добавките за бензиновите мотори. Видях, че има добавка за общо почистване на горивната система, а има и конкретно за почистване на дюзи. Добавките могат ли да се ползват профилактично или се прилагат само ако има проблем?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 09 ное 2011 17:49

Добавките ако са с гарантиран произход работят. Ползвал съм добавка за почистване на дюзи, на друга марка, като преди помпата се закача отделна система за горивоподаване от тази на автомобила. Резултат определено има от нея понеже в последствие на VCDS се бяха променили показателите на дюзите и вече бяха в норма. Кода на двигателя е BAU. Има добавки и за профилактично ползване.

Потребителски аватар
vvauto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvauto » Пон 21 ное 2011 21:01

Извинявам се за забавянето.Има варианти на добавки за профилактика и за конкретен проблем. Този вид е за профилактика на горивната система и постоянна употреба - http://www.taurus-bg.com/product/12/st- ... ivoto.html
А всички останали са за конкретен проблем и се използват през 6-10 хиляди километра http://www.taurus-bg.com/category/3/dob ... enzin.html

Потребителски аватар
miitaka
Автомобил: POLO 1.0 i
Двигател: AER 1998

Мнениеот miitaka » Съб 12 май 2012 15:11

Добре е да се знае кои добавки и защо могат да повредят горивната помпа!

Потребителски аватар
atanas_m
Автомобил: VW Golf Drei
Двигател: 1598 PS75 ABU 1992

Мнениеот atanas_m » Вто 27 авг 2013 11:04

Здравейте!

Бих искал да попитам тази добавка дали е приложима за двигатели инжекцион (понеже в описанието не е споменато изрично). Става дума за Голф3, 1.6 моноинжекция.

http://www.taurus-bg.com/product/7/st-2015-dobavka-za-palno-pochistvane-na-gorivnata-sistema.html

Благодаря!

miitaka написа:Добре е да се знае кои добавки и защо могат да повредят горивната помпа!

Да, точно така. Много е важно да се знаят, ако мога така да се изразя, "страничните ефекти" на лекарствата. :-)

Върни се в “Сервизи, магазини и части за VW”