Пасат-а е 93година съединителя е сменян преди няколко години,но явно пак му е дошло времето.Та търся каде да го сменя някой ако може да ме ориентира в София къде и за какви пари ще излезне,понеже няколко пъти за други работи ме клатят здраво.
Надявам се темата да е за тук.Ще се радвам на всякакви предложения.
Благодаря
Смяна съединител пасат Б3
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна съединител пасат Б3
Някоя от хидравличните помпи може да е издъхнала заради усилието над новия притискател .
Stenly написа:Някоя от хидравличните помпи може да е издъхнала заради усилието над новия притискател .
Ами аз съм много далеч от "човек разбиращ от коли" съединителя си отлепя много високо и тук вчера днес забелязвам че като чели давам газ и не ускорява понякога все едно не захапва отначалото.
Реално съединителя е на не повече 40 хил километра преди 3 години най-много да е сменян.
Хидравликата малко изпуска масло обаче не знам дали става въпрос точно за това ако някой може да хвърли малко светлина по въпроса да не се дават пари за нещо което може и да не оправи проблема.
Благодаря
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
За 40к километра ако си успял да съсипеш съединител ще ме накараш да погледна така
Аз смених съединител на старият ми пасат В3, карах над 120-130к км. с него и според мен когато го продадох съединителят беше в страхотно състояние. Естествено че зависи и от начина на каране, но все пак ми се струват ужасно малко километрите за да е за смяна пак. Провери всички други опции преди да го сменяш.

Аз смених съединител на старият ми пасат В3, карах над 120-130к км. с него и според мен когато го продадох съединителят беше в страхотно състояние. Естествено че зависи и от начина на каране, но все пак ми се струват ужасно малко километрите за да е за смяна пак. Провери всички други опции преди да го сменяш.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Подпираш предните колела в бордюра, дърпаш ръчната и се опитваш да тръгнеш леко, ако двигателя си вдига оборотите, а колата не мърда съединителя е избуксувал.
Италиански феродов диск при мен си замина точно за тия километри. Пружините се бяха вкопали в желязото и имаше половин см луфт. И моите очи изхвръкнаха от недоумение като видях за какво става въпрос, особено след като трябваше да сложа Лук с пластмасовата втулка около шлиците. Нямам проблеми с него вече петнайсетина хиляди.
dlug написа:За 40к километра ако си успял да съсипеш съединител ще ме накараш да погледна така
Италиански феродов диск при мен си замина точно за тия километри. Пружините се бяха вкопали в желязото и имаше половин см луфт. И моите очи изхвръкнаха от недоумение като видях за какво става въпрос, особено след като трябваше да сложа Лук с пластмасовата втулка около шлиците. Нямам проблеми с него вече петнайсетина хиляди.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
По-горе точно за Luk говоря. С такъв карах 120к безгрижно. В интерес на истината не съм се замислял за ментетата, прав си, може би е нормално нищо да не изкарват...
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз карам вече 50 000км без проблеми със сегашният ми съеденител,като незнам преди това стария собственика на колата, колко е карал ... 

[quote="К.Одаджийски"]Подпираш предните колела в бордюра, дърпаш ръчната[quote]
Абе ти що не престанеш бе човек????
Защо ти е бордюра ако имаш ръчна????
Защо ти е ръчна ако имаш бордюр?????
И случайно има ли значение на коя предавка да се опитаме да тръгнем???????
Пък за заминаването на твоя съединител ............. не говори добре нито за теб , нито за съединителя.
Мисля, че на човека просто не са му сменили съединителя, предния път .Така както често се прави ..........
Абе ти що не престанеш бе човек????
Пък за заминаването на твоя съединител ............. не говори добре нито за теб , нито за съединителя.
Мисля, че на човека просто не са му сменили съединителя, предния път .Така както често се прави ..........
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може, може, ама я ми кажи как ще го направиш номера като е заминал тотално съединителя без да го смениш, без да сваляш скорости да изкараш колата и утре да не се върне при тебе за дооправяне? Аз с брат ми поне не ги правиме тия магарии, ама кажи какъв е трика ...
Петър Петров написа:ама я ми кажи как ще го направиш номера
Описаните по-горе симптоми биха могли да се дължат на проблем в хидравличната помпа. И ако собственика е достатъчно наивен или зает, би могъл да си остави колата в сервиза на некоректен майстор, който да му "смени" всичко, което пожелае, срещу стойността на няколко гумени уплътнения и час работа.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако е ръждясал цилиндъра на хидравличната помпа колкото и гумени уплътнения и часове работа да положиш пак ще изпусне.
Просто си сменяйте течноста в съединителя на година и половина с нова.
Просто си сменяйте течноста в съединителя на година и половина с нова.
Петре , изпреварили са ме ама това са част от възможностите.Кво ще речеш сега????
Аз най-обичам платежоспособни и заети клиенти.
Аз най-обичам платежоспособни и заети клиенти.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ВидиМС написа:К.Одаджийски написа:Подпираш предните колела в бордюра, дърпаш ръчнатаАбе ти що не престанеш бе човек????

Какво имаш против мен не разбрах!?
Само за сведение, 7-8 хиляди от тия 40 са минати със закачено ремарке понякога тежащо с товара 8-900 кг. през Петрохан

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Reflexa написа:Пасат-а е 93година съединителя е сменян преди няколко години,но явно пак му е дошло времето.Та търся каде да го сменя някой ако може да ме ориентира в София къде и за какви пари ще излезне,понеже няколко пъти за други работи ме клатят здраво.
Надявам се темата да е за тук.Ще се радвам на всякакви предложения.
Благодаря
viewtopic.php?f=13&t=196651
Звънкаш и ще останеш доволен