Пак за щипките на фаровете...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Пак за щипките на фаровете...

Мнениеот lyubobg » Нед 20 авг 2006 14:53

значи огледах с огледалце вътрешността - счупени са пластмасите излизат от рефлектора и влизат в регулировачния болт, който е закрепен за самия фар. Тия пластмаси ми изглеждат като напълно заменяема част, не мога да разбера, защо повечето хора казват че въпросните щипки не се намират никъде. Сега е неделя и не мога да се раззвъня по магазините, но ако някой на второ четене се сети откъде могат да се намерят нови, печели бира :wink:

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Нед 20 авг 2006 17:08

Аз обиколих цяла Софиа и не ги намерих като резервна част, ако ги намериш пиши от къде.Аз реших проблема с нов китайски фар извадих пласмасовите джаджи и си ги монтирах на хелата.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Нед 20 авг 2006 17:16

Това е доста слабо място на тези фарове и наистина не се продават такива работи по магазините.И аз преди имах такъв проблем на старата ми троика и си го реших по нашенски :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 20 авг 2006 22:38

ми освен в ауто+ и в унитрейд да се обадиш да питаш..

ама не ми се вярва.. наистина се сменят, ама явно тиквите тук не ги продават като резервна част..

БТВ: един фар за двойка е около 23-25 кинта финтак бърсак.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 21 авг 2006 10:58

naskogolf написа:Аз обиколих цяла Софиа и не ги намерих като резервна част, ако ги намериш пиши от къде.Аз реших проблема с нов китайски фар извадих пласмасовите джаджи и си ги монтирах на хелата.

а колко струваше китайското чудо?

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 21 авг 2006 13:16

Намерих при 1 френд във Варна, който внася части за РЕНО :lol:

Та той е намерил отнякъде само с поръчка ги доставят, каза че не били скъпи. Ще знам по-късно какви пари са.

А унитраде не отговарят на ни 1 телефон нито дистрибуторите им в София :evil:

Потребителски аватар
zgeorgiev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zgeorgiev » Пон 21 авг 2006 13:38

Не си хаби импулсите :), нема сми! Разбих се да търся в Юнитрейд ми казаха, че фара се дели на крушка и всичко останало, т.е. няма резервни части за него. Ако искаш нов (при тях струва само 350 лв). Аз си намерих щипки от колега във форума от някъв стар фар, но не стана :( Май бяха прекалено къси :(
Моя съвет е да отидеш в СБА в Люлин (зад пощата). Там хората са отворени за тоя проблем на тройките и ги "лекуват" с една рапидка по "БДС". Не е най-доброто изпълнение, което съм виждал, но става... фара си е стабилен, насочен е (те си имат машинка за тест) и най-важното - не си късаш нервичките... Ти си знаеш...
Успех!

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Пон 21 авг 2006 19:06

А в СБА Люлин кого да търся и какви пари ще ми вземе?

Аз намерих от моя човек 5.60, ама ще чакам между месец и 2 за доставка. Поръчах си 2 броя. Ако твоя човек пък ми оправи фаровете, ще имам 2 щипки за продаване, като гледам няма да е проблем :lol:

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 24 авг 2006 16:47

реших проблема по отвратително тъп начин - наместих рефлекторите на ръка те застанаха в някакво състояние и вече доста километри не са мръднали. Рядко карам на фарове така че ако мръднат, спирам, намествам и продължавам :lol: :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”