присаждане на автоматични скорости на голф 2 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
baba jeta
Автомобил:
Двигател:

присаждане на автоматични скорости на голф 2 тди

Мнениеот baba jeta » Пон 13 юни 2011 2:01

намислил съм да си сложа автоматик на голфа,той е 2ка 1.6тди SB мотор (ако не се лъжа) кутията я имам от 1.6 бензин(проверено е друг голф със същия мотор вече е направен с бензинова кутия)Проблемът е че човекът чиито голф видях не беше много разговорлив и не ми даде подробности.Доколкоро разбрах в един руски саит kickdawn системата се намира в самото жило което идва от кутията до гнп то http://vw-golf2.5go.ru/html/5_6_2_1.htm ,а при жилата от бензинката които имам тази система я няма.Въпросът ми е дали мога да си намеря от някъде жила от дизел даже и нови ако трябва да се купят макар че ме съмнява да се намират и дали има разлика в стартера на автоматика и обикновенния понеже на автомата стартера е отзад.Ако някой продава или знае някъде да се продават кутия и жила от дизел да помага(стават и от 1.6 чистия дизел)нека помага защото така няма да ми се налага да гадая много а само да монтирам ако не само жила биха ме олеснили много.Ако има нещо важно което не знам моля някои който разбира от тези автоматици да помага.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: присаждане на автоматични скорости на голф 2 тди

Мнениеот znainainai » Пон 13 юни 2011 14:50

Човек ако знаеш във какъв филм ще се вкараш ше си напрайш сепуко на момента.
Стара автоматична кутия без всичко необходимо да се присади и като капак на всичко от бензинов автомобил. Не си вкарвай таралеж в гащите.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 13 юни 2011 14:52

Колега защо не си помислиш в смисъла на начинанието...за какво ти е автоматик на стара кола.Карал ли си стар автоматик да видиш каква простотия е?Стар автоматик сменя предавките все едно риташ съединителя за дузпа....Ако толкова ти е мерак все пак продай си колата и примерно си вземи един голф 3 автомат от някъде,не че там автоматика е хубав,но пак е по-добре...Ти си знаеш де,но това е възможно най-безсмислената интервенция,която може да се направи по-тази кола.Лично мнение де :) Все пак ти желая успех,ако се захванеш с начинанието :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 13 юни 2011 14:56

ето голф автомат...ако ти е мечта направо взимай фабричен такъв и разкаравай твоя http://www.cars.bg/u377390

baba jeta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baba jeta » Пон 13 юни 2011 23:34

agent_kowalski написа:ето голф автомат...ако ти е мечта направо взимай фабричен такъв и разкаравай твоя http://www.cars.bg/u377390

не че нещо ама по скоро бих бих позволил доброволно да ме обладае някой изпотен ром отколкото да си продам този голф и да купя това което ми предлагаш.Не се надувам или нещо подобно ама все пак 2ка тди няма пред всеки втори блок в Перник.Нищо лично колега :wink:
golf.jpg

baba jeta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baba jeta » Пон 13 юни 2011 23:52

agent_kowalski написа:Колега защо не си помислиш в смисъла на начинанието...за какво ти е автоматик на стара кола.Карал ли си стар автоматик да видиш каква простотия е?Стар автоматик сменя предавките все едно риташ съединителя за дузпа....Ако толкова ти е мерак все пак продай си колата и примерно си вземи един голф 3 автомат от някъде,не че там автоматика е хубав,но пак е по-добре...Ти си знаеш де,но това е възможно най-безсмислената интервенция,която може да се направи по-тази кола.Лично мнение де :) Все пак ти желая успех,ако се захванеш с начинанието :)

имам една еденичка автомат и да ти кажа много и се радвам нищо че е библия с ново масло и филтър да ти кажа е много приятно си се кара и нямам никакво ритане.Просто имам една кутия резервна и ми се иска и дизелчето да си го направя за по приятно каране защото да си призная ми се е изкарало каралото и понеже ми се налага мн км градско всеки ден в сф искам да не се напрягам чак толков все пак автомата стар или нов си е голямо улеснение и екстра.Колкото до това дали съм карал стар или нов автомат до преди полвин година имах ауди а6 автомат(което изкам да изтрия от паметта си)се га карам голф 4 но ако искаш ми вярвай по голям кев ми прави да карам по старите.Въпрос на лично виждане и преценка.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 14 юни 2011 9:00

И на мен ми е по-кеф да карам стара кола,но стегната отколкото нова.Свикнал съм на твърдия съединител с жило,на ръчките на стъклата и тн, и не ми пречи.Иначе колата ти е добра,поне на вид евала за което :bowdown Но наистина не я засирай с тоя автомат,няма смисъл айде ако те болят краката супер много,знам какво е тогава е оправдано да караш автомат,но не и да си засираш хубавата кола.
Отделно казавш кутията е бензинова,която имаш значи тука ще стане голям проблем според мен ще се получи нещо от рода че на 100км/ч двигателя ти ще иска да излети,заедно с него и разхода му...така си мисля че ще стане,иначе някой ако е слагал бензинова кутия на дизел да каже.
Аз ако съм в твоята дилема,бих проучил варянта да сложи хидравличен съединител или там как се вика точно не знам,на голф2 си е с жило,на по-нови коли хидравличен ли се вика,с някаква помпа ли не знам точно.По-добре си преработи така нещата педала да ти стане лек като перце и да не уморява като превключваш градско :)

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Вто 14 юни 2011 12:40

Ми то специално на мк2 няма дизелова или бензинова кутия.Говоря за ръчните.Аз съм с 1.6 дизел(атмосферен) и кутията ми е 4s.На 1.6 бензин кутиите са 4t(малко по дълга заради дифа).На 1.6тд пак е 4т.Това са фабрични.За автоматите не знам как е,но би трябвало пак да е така.Все пак моторите на мк2,били те дизелови или бензинови,нямат голяма разлика в мощността и въртящия момент.Щом те кефи автомат-сложи го.Не би трябвало да има проблеми.Ако е читав де :D

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 14 юни 2011 20:40

Някой който се е занимавал да каже наистина има ли разлика или не.На бензинов 1.6 до трета си пълни 7000 оборота.......първа 65 втора почти 120 и тн...на дизела много къси ще му дойдат предавките на тази кутия...

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Вто 14 юни 2011 20:51

Заблуждаваш се.Не са му къси.Ако са по дълги няма да има сила.Сб мотора има 145 нютон метра,колкото бензинов 1.8моно 90 магарета.А той е най-мощния сред дизеловите на мк2.Единствено е оборотите са му малко.На 2-80,3-120,4-150(това е максимума)5-за поддържане на скоростта.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 15 юни 2011 8:57

Ясно колега,явно грешката е моя :)

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Сря 15 юни 2011 19:50

bobi_diesel написа:Заблуждаваш се.Не са му къси.Ако са по дълги няма да има сила.Сб мотора има 145 нютон метра,колкото бензинов 1.8моно 90 магарета.А той е най-мощния сред дизеловите на мк2.Единствено е оборотите са му малко.На 2-80,3-120,4-150(това е максимума)5-за поддържане на скоростта.

SB/RA разполагат с 155 нютона точно колкото на 8-клапановите гти на голф 2 :wink:

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Сря 15 юни 2011 20:08

Леко съм се заблудил :oops: Но пак са малко за дълги скорости като на ТДИ-та

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Чет 16 юни 2011 11:00

така е да :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 16 юни 2011 12:49

А добре някой с идея може ли да се направи нещо на голф2 и подобни съеднителя да не е тежък,помпа ли да се сложи или нещо подобно.Става ли номера ,какви са рисковете и за какви пари :)

Върни се в “Дизелови агрегати”