Странно палене на Пасат АФН 98 набор!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Странно палене на Пасат АФН 98 набор!!!

Мнениеот bangobango » Сря 15 юни 2011 20:23

Аз от година и половина нямам този проблем, а нищо не съм правил по въпроса. Само един път запалих с втория ключ за проба и това беше. Предполагам, че тогава в жегата като ми го направи този проблем е било просто за момента. Иначе НЕ мога да помогна, ако при някой стане по-задълбочен проблема.

valio_
Автомобил:
Двигател:

Re: Странно палене на Пасат АФН 98 набор!!!

Мнениеот valio_ » Съб 22 окт 2011 21:32

Извинявам се на колегата, че му ползвам темата.
И моята кола започна да се държи странно. PASSAT B5 TDI AFN 1998г. Отначало при подаване на контакт и загасяне на допълнително монтирания имобилайзер от дистанционното, започваше да примигва лампата с (!) съпроводена с трикратно писукане на някакъв зумер. Понякога светва и лампата с ABS. Спирачната течност е сменяна скоро и е до горе, ABS-а съм го пробвал и работи. Интересното е, че ако не изчакам да спре звуковия сигнал и опитам да паля, веднага след като запали колата и гасне сама. От днес се появи още един симптом. Заедно с досегашните лампи и зумера започна да се чува и някакво тракане от кутията с компютъра (тази под предния капак и под лявата чистачка), и докато запаля колата, тя веднага гасне.

Върни се в “Дизелови агрегати”