Да си призная много от нещата не ги разбирам, та ако може някой да ми помогне с рабрирането...
Та да вземем младите хора тук, живея в малък град, но това което ми прави впечатление:
1.Хората, които са да кажем на моята възраст около 20-те, повечето не работят обаче всеки ден пият по 5-6 кафета, обикалят с колите по ЦЯЛ ден нагоре-надолу, завоите се взимат с ръчна и гуми, чалгията естествено е на макс и прозорците съотвтно изцяло свалени за да могата и гражданите пешеходци да се насладят на това достижение на ритъм и лирика! Ако случайно изпуснете някой, няма проблем - след малко няма как да не го видите/чуете. Вечер по главната се кара със 100 защото за тези коли и рейсъри ограниченията са за балъците. Но пък при видима партулка гъзарията им спада :063: и почват да карат с 35, защото нямат я граждаснка, я точки или нещо друго...Ще си кажете, че това не е нещо нормално, но като града е 6км в диагонал се набива на очи. Присъствал съм на разговори в които участниците са над 30 години, които обясняват как една Корса 1,4 или 1,6 не помня точно, то една глупост ли е, се движела със 180 км/ч и всички: Ееее, да много въри колата!
:
Тук в "нащо село" може да совориш с пълен селски диалект, но ако нямаш iPhone 4 не си актуален, трудно за осмисляне е Операционна Система, рам или процесор, нямат значение функциите, но важното е да го "туриш" на масата и да те видят, пък това, че си скотувал поне половин година за да го купиш е друг въпрос. Може да живееш с "вашите", да си на 30 години, но пък като караш трябва да изглеждаш все едно притежаваш града! Мигачи, предимство и пешеходци - това са грешки и недосмислици в ЗДП! Забелязал съм нещо - колкото по-изнесена е главата на даден шофьор към средната част на колата/добавения подлакътник от 20 лева със змийска кожа или карбон mhihi толкова по-голяма важност се придава към първоначалната аура, а пък добавим ли едни слънчеви очила от 8 лева и провеждането на телефонен разговор по същото време вече става нечовек! За това ли се живее? Незнайно защо тук все още са на мода сините пръскачки, светеща въртяща се перка на тавана/антената естествено в синьо и китайския ксенон, който напоследък си мисля, че се слага за да ни видят и знаят Румънците, че караме и ние коли...освен свалянето на гълъби и подобни летателни обекти.Но всеки си има вкус явно. Спира се навсякъде, на пешеходни пътеки, на завои, пред знаци забраняващи спиране и престой, абе важното е всички да видят как се кара "ускорителя на елементарни частици" от 4 до 5 хиляди оборота и как се паркира като на лозе в градски условия!2. Студентите - всеки реве нямало пари, колко било зле тук, но пък почти всеки е с лаптоп, пред общежитията кошниците подобни на моя стават все по малко и преобладават коли около 10 годишни, вместо пълнолетни.
Кааафетата са пълни, (работил съм барман 2 години
) всеки с цигара, синджир и сравнително нов телефон и все си продължава да няма пари. Никой не мисли за някакво развитие, ама после като свършат тези 4 години се почват едни депресии, че падна мандалото и вече номера с "мамо, прати ми 150 лева за учебници" не минава за да се изпият в следващите няколко дни и ще трябва да се търси работа...И едно голямо учудване от новата им социална мрежа jobs.bg как не им се обаждали и не получавали отговор, за какъв стаж, за какво кариерно развитие говорим! Бях в Щатите и младите там са с друго мислене, един колега беше се отделил от родителите си на 16 и сменил 2 щата та в 3-ти и беше ушравител на заведение и си имаше и втора работа вече на 20. По другите европейски държави като при нас ли е положението?
3. Живот и начин на мислене - още малко ми остава да завърша магистратурата ми и няма търпение да сменя града. Живея на 5-10 минути от центъра и до офиса ми примерно са около 1200-1300 крачки(така казва Нокия-та
в зависимост от маршрута) та в повечето дни при хубаво време няма смисъл да будя стареца(Б3-ката, то и 70 градуса не мога да стигна за това разстояние - първа, свободна, спирачка, свободна, спирачка, завой на дясно, свободна и спирам пред офиса, то пътуване ли е
) пред нас. Но по-интересното е, че срещу квартирата има един културен топос - кръчма. :!: Така, трудностите за мен и приятелката ми произхождат от това, че нямаме климатик в квартирата и закупуването му за още няколко месеца е нерентабилно и в следствие на което прозорците откъм улицата вечер се отварят на 50% за да има някакво течение. Но акустиката при отворени прозорци е толкова добра, че всяка една изтезана нота от репертоара на на "певицата"(който е ебсолютно един и същ всяка една вечер
: и звученето е като на гладен хрипав вълк срещу месечина
) влиза все едно съм на първи ред на кючекчийницата в панера и лепя 2-левки за да ме види селото, колко съм напред. Понякога това блаженство свършва към 23:00, но в повечето случаи продължава бая над допустимото и по-интересното е, че има блокове в съседство с кулутурно-просветния център и никой явно не го притеснява, освен нас. :shock Явно ние сме повредени нещо...Онзи ден - както споменах се кара максимално разложен в колата, та една кола управлявана от млад човек естествено с една ръка, другата е прекалено заета с честата смяна на скоростите ама, така тежко започна да паркира още в движение(защото имаше доста хора в района и требе да го видят), че удари джанта/тас и гума в бордюра и се чу хубав звук. Колко съм се смял не е истина. :applause:
Друго - ставам една сутрин преди работа и получавам смс от Еконт, че джантите са ми пристигнали. Супер, качваме се с приятелката в колата, карам я на работа и отивам пред Еконт да си взема глупостите. Та стигам до там и една кола работи точно пред куриерите, няма никой вътре и нито може да мина, нито да паркирам. Свирнах с клаксона за да уведомя, че има някой който чака и излезе един субект на около 30-35, който ми каза: Свирни още един път и ще видиш какво ще ти се случи! :shock Издразни ме много и влязох вътре да го помоля да ми повтори, защото си мислех, че не го бях разбрал. Имаше бая хора вътре и след като го накарах да повтори пред всички какво каза отвън и защо се прави на интересен, тона му се промени и измъмри нещо. (По принцип не съм ама грам конфликтна личност, но досега съм имал съдебно вземане-даване с няколко боксьорчета и един симпатяга, който ми извади пистолет и го опря в прозореца на колата ми за мое щастие се развиха нещата както си беше редно) Та излязох и се опрях на колата ми да видя какво ще стане. След някакви секунди дойде зад мен друга кола и тя сврина, отидох и казах на човека, който си беше на средна възраст, че шефа вътре е казал да го чакаме. Ей - и той като се ядоса, влезе и той и го изкара набързо набързо и съответно шефа тръгна с гуми, иначе не може да докаже важността си.
Та всичките тези неща от комплекси ли са, от нямане ли е, от от концентрирана форма на битовизъм ли е?
: Само тук ли е така, да не би само аз да съм уцелил готин град :?:

и почват да карат с 35, защото нямат я граждаснка, я точки или нещо друго...Ще си кажете, че това не е нещо нормално, но като града е 6км в диагонал се набива на очи. Присъствал съм на разговори в които участниците са над 30 години, които обясняват как една Корса 1,4 или 1,6 не помня точно, то една глупост ли е, се движела със 180 км/ч и всички: Ееее, да много въри колата!