Здравейте колеги интересува ме как да проверя въпросният клапан. Сериен номер 058 906 283 С. Когато карам с него колата си надува 0.5 бара. Махна ли буксата надува 0.3 бара. Днеска му мерих съпротивлението 31.7 ома. Като съм на контакт от буксата идват 5.4 волта, а колата като е запалена 7.5 волта. При форсиране тока скача до 9-11волта (12 не можа да ги направи). Пускал съм му и ток директно от акумулатора и се чува щракане. Всичко като е закачено при форсиране на място не го усещам да щрака. Съмненията ми в клапа са че през седмица права диагностика и ми излиза грешка. Моля за съвети.
01262 - Solenoid Valve for Boost Pressure Control (N75)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
Как да проверя Н75 на 1.8т (AGU)
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Re: Как да проверя Н75 на 1.8т (AGU)
Ами колега мисля че съпротивлението на Н75 ти е нормално. Трябва да е между 25-35 Ома. А като изключиш Н75 е нормално да имаш 0.3 бара налягане защото така е конструирана самата система.
Направи с VAG-COM - Output tests. Като пуснеш тестовете и стигне за теста на Н75, провери дали самия клапан щрака. Иначе при нормална работа е много трудно да го хванеш как работи. Защото клапана се отваря и затваря много бързо. Няколко пъти в секунда.
Иначе хвърли едно око на тази тема http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=10170. Доста добре е обяснено начина на действие на клапана.
Иначе относно грешката. Провери си кабелите стигащи до клапана. Някъде да няма прекъснато. Провери си също и вакуумните маркучи от Н75 клапана.
Направи с VAG-COM - Output tests. Като пуснеш тестовете и стигне за теста на Н75, провери дали самия клапан щрака. Иначе при нормална работа е много трудно да го хванеш как работи. Защото клапана се отваря и затваря много бързо. Няколко пъти в секунда.
Иначе хвърли едно око на тази тема http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=10170. Доста добре е обяснено начина на действие на клапана.
Иначе относно грешката. Провери си кабелите стигащи до клапана. Някъде да няма прекъснато. Провери си също и вакуумните маркучи от Н75 клапана.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Как да проверя Н75 на 1.8т (AGU)
Short to Ground - Intermittent е прекъснат кабел - дали в намотките на Н75,дали в буксата,дали в кабела обаче не се знае.Съпротивлението ти е в норма - значи уж не са намотките.Вероятно някои кабел е кофти и в движение прекъсва и тогава записва грешката.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”