Щом е за основен ремонт значи си е ок

@stefan4o миии жокер жокер..точно за 1.6 карбуратор за да ми харчи 12 трябва да се старая..значи първо приемаме че колата ги върви супер на бензин и като вървеж и като разход,от тук следдва че е правилно центрована.за газ делкото се врътва 2-3 градуса в повече.за 1.6 карбураторите на голф 2 мисля че беше 18градуса по книжка като се кара на газ го слагаш на 20 и си ти.вече там филтри свещи работи трябва всичко да е ок.наистина двигателя трябва да ти е наред.
вече за карането.че така ми е нагласена газта че не върви като на бензин не върви,но не е мудна в никакъв случай.върви си,върти гуми ако искам,вдига си 160 на газ,нали определено се усеща че не е на бензин,ама не ми пречи на мен,примерно на магистрала ако съм хванал 2500-3000оборота си върви,ако нещо ми паднат оборотите четвърта и си набирам.не е проблем това според мен.вече как карам градско паля и тръгвам веднага първия половин км я държа между 2000-3000 оборота докато се раздвижи после 1500-2000(нали ако не ми трябва да се включвам някъде,нещо да правя,а просто си карам нормално)като се движа спокойно по града 60-70(някой ще каже че ограничението е 50 да знам,преценявам къде как да карам,разбира се няма да мина със 70 покрай училище или детска градина или покрай спрял автобус на спирка,но на широк булевард с 2-3 ленти става).като си поддържам скороста си карам на 1500 оборота дори на 5та ,ако трябва да засиля една предавка надолу да се вдигнат оборотите към 2000 да не се мъчи и така.по принцип където пътувам знам как да избегна задръствания и висене максимално,но това не значи че не вися ниъкде,в пиков час си отвисявам 10-15 минути на някои места и двигателя си бръмчи...като спирам някъде дори за малко си гася винаги.не знам дали е правилно или не но с 1.6 карбуратор точно ,за който питаш като съм карал лятото софия бензин 8 зимата 10,газ 8.8 лято зима макс 11 и то люта зима.също в града нямам разстояние под 6-7 км в едната посока където ходя..дори до към 22км така че колата доста често си е напълно загряла.ако малко се отпусна по светофарите и се разбързам до към 9.7-9.8 я докарвам лятото,но само ако така се старая да бързам и си свиря с гумите по светофара(лекичко де,то пушек от 1.6 карб не може да се вдигне лесно

)
за извънградско така по-стават цифрите ти но може още,на 100кмч с две изпреварвания ямбол-сливен-нова загора-стара загора(там заредих) 6.0 на газ

120-130 по тракия пълна кола 7,4 газ,110-120 някъде 6.6 става.ама филтри нови,свещи читави,центровка,нов газов клапън(съответно и филтърва в него) мембрани на 10хиляди олегнали хубаво.колата винаги се пали на бензин и се кара 1-2км на първия старт през деня на бензин ако ще и 30градуса да е навън.двигателчето не пипа повече от 200грама масло между смяните(15хил).гуми винаги предни на 2.2,задни на 2.4атмосфвери.и това е друго няма

и пак въпрос на каране...и на други коли си постигам нисък разход,имал съм много дръгели от времто на голф 2,наскоро с един приятел пътруваме добрич тървново-добрич.на отиване той кара нормално 90-100,на моменти нещо дори 80 и в търново на бордовия 7.8 разход.навръщане аз карам с климатик през цялото време под 100 не съм падал(където не е село)100-110 с климатика в добрич бордовия показваше 6.3...същия бензин нито сме дозареждали нито сме нулирали бодовия.меган 1.6 бензин беше колата.и с други коли сме си правили експреименти с приятели кой какъв разход ще направи.