Колко газ Ви харчат колите:

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Колко газ Ви харчат колите:

Мнениеот stefan4o » Чет 16 юни 2011 11:54

agent_kowalski написа:На тази джета спокойно може един литър надолу.

Дай жокери, и аз искам моята да харчи под 12 градско в Стара Загора. Но да не е скопена ако може :Mr Green Fun Извънградско 7 е идеален разход за тая кола с този мотор. Аз съм постигал 7.5/100 (1.6 карбуратор), но за сметка на умряла динамика и скопена кола. В момента я карам доста по-бързо на извънградско и по моите сметки гори между 8-10 (карам я напоследък със 100+ на моменти 120 дори 130 км/ч)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 16 юни 2011 12:29

Щом е за основен ремонт значи си е ок :)
@stefan4o миии жокер жокер..точно за 1.6 карбуратор за да ми харчи 12 трябва да се старая..значи първо приемаме че колата ги върви супер на бензин и като вървеж и като разход,от тук следдва че е правилно центрована.за газ делкото се врътва 2-3 градуса в повече.за 1.6 карбураторите на голф 2 мисля че беше 18градуса по книжка като се кара на газ го слагаш на 20 и си ти.вече там филтри свещи работи трябва всичко да е ок.наистина двигателя трябва да ти е наред.
вече за карането.че така ми е нагласена газта че не върви като на бензин не върви,но не е мудна в никакъв случай.върви си,върти гуми ако искам,вдига си 160 на газ,нали определено се усеща че не е на бензин,ама не ми пречи на мен,примерно на магистрала ако съм хванал 2500-3000оборота си върви,ако нещо ми паднат оборотите четвърта и си набирам.не е проблем това според мен.вече как карам градско паля и тръгвам веднага първия половин км я държа между 2000-3000 оборота докато се раздвижи после 1500-2000(нали ако не ми трябва да се включвам някъде,нещо да правя,а просто си карам нормално)като се движа спокойно по града 60-70(някой ще каже че ограничението е 50 да знам,преценявам къде как да карам,разбира се няма да мина със 70 покрай училище или детска градина или покрай спрял автобус на спирка,но на широк булевард с 2-3 ленти става).като си поддържам скороста си карам на 1500 оборота дори на 5та ,ако трябва да засиля една предавка надолу да се вдигнат оборотите към 2000 да не се мъчи и така.по принцип където пътувам знам как да избегна задръствания и висене максимално,но това не значи че не вися ниъкде,в пиков час си отвисявам 10-15 минути на някои места и двигателя си бръмчи...като спирам някъде дори за малко си гася винаги.не знам дали е правилно или не но с 1.6 карбуратор точно ,за който питаш като съм карал лятото софия бензин 8 зимата 10,газ 8.8 лято зима макс 11 и то люта зима.също в града нямам разстояние под 6-7 км в едната посока където ходя..дори до към 22км така че колата доста често си е напълно загряла.ако малко се отпусна по светофарите и се разбързам до към 9.7-9.8 я докарвам лятото,но само ако така се старая да бързам и си свиря с гумите по светофара(лекичко де,то пушек от 1.6 карб не може да се вдигне лесно :Mr Green Fun )
за извънградско така по-стават цифрите ти но може още,на 100кмч с две изпреварвания ямбол-сливен-нова загора-стара загора(там заредих) 6.0 на газ :) 120-130 по тракия пълна кола 7,4 газ,110-120 някъде 6.6 става.ама филтри нови,свещи читави,центровка,нов газов клапън(съответно и филтърва в него) мембрани на 10хиляди олегнали хубаво.колата винаги се пали на бензин и се кара 1-2км на първия старт през деня на бензин ако ще и 30градуса да е навън.двигателчето не пипа повече от 200грама масло между смяните(15хил).гуми винаги предни на 2.2,задни на 2.4атмосфвери.и това е друго няма :drunk и пак въпрос на каране...и на други коли си постигам нисък разход,имал съм много дръгели от времто на голф 2,наскоро с един приятел пътруваме добрич тървново-добрич.на отиване той кара нормално 90-100,на моменти нещо дори 80 и в търново на бордовия 7.8 разход.навръщане аз карам с климатик през цялото време под 100 не съм падал(където не е село)100-110 с климатика в добрич бордовия показваше 6.3...същия бензин нито сме дозареждали нито сме нулирали бодовия.меган 1.6 бензин беше колата.и с други коли сме си правили експреименти с приятели кой какъв разход ще направи.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 16 юни 2011 12:52

Неслучайно ти зададох този въпрос. Той е малко риторичен, ще извиняваш. Не може ей така да отсечеш "трябва да ти гори еди си колко". Първо не знаеш как я кара човекът (това какво казва, а в реалността как е не се знае дали са две еднакви неща). Второ тук говорим за Стара Загора. Ами ако я кара до работа и обратно, както аз? Тогава как ще му даде 9 разход на газ, при положение, че таман моторът е навлязъл в оптималната си темп.на работа и ти трябва да гасиш колата? Приемам, че на моята запалителната й система е ОК, центровката - също (10градуса я мерихме последно, при заводски 5-6). Да кажем, че и вървежът й е много добър малко по-зле от на бензин. Не цапа ауспуха. И защо, аджеба, тая кола гори 12 в града? :Mr Green Fun За мен лично най-доброто мерило за разход е извънградското. В случая човекът каза 7/100 газ. Заводски дават на тия модели - 5.4/100 при 90км/ч (имам книжка на Джетта). Колата е на 20+години моторът не е първа младост, горивата ни са скапани, караме на ГАЗ, не се знае с какви гуми кара, пътят с какъв среден наклон е, как е духал вятърът и т.н. фактори. Като сметнем всичко това излиза, че 7 газ за тая кола не са "много".

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 16 юни 2011 13:20

Да затова казах че може ,а не че трябва, ще кажа трябва когато аз му сипя горивото :beer Аз съм го правил значи може(нали никой не е длъжен да ми вярва,карал съм тия автомобили и съм ги поддържал не малко ин е става въпрос за изолиран случай)Иначе да някой може да не може да я смъкне под 10,аз и паравя 9 спокойно.Дори на една и съща кола на приятел или нещо такова сме карали двама човека кой както си кара и се получават разлини неща до 1.5 литра разлика,при почти еднаква скорост.
Иначе книжката я знам 5.4 не съм правил но, 5.6 на бензин съм правил със скорости 70-90 за растояние от рода на 350км(за два отделни дни).
Иначе няма стар двигател има неподържан.и да е на 20 години,ако всичко му е чук,тоци ,свещи ,филтри ,масло,компресия,и по колата гуми,спирачки,ходова част всичко е напълно наред заводски разход се постига на над 90% нищо че колата е на 20 години.Сега ако двигателя е на половин милион и издиша вече няма как да стане,но ако е каран малко макар че е стар,или наскоро му е правен качествен основен ремонт всичко си е точно :)

russianstandart86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот russianstandart86 » Чет 16 юни 2011 15:16

stefan4o написа:Неслучайно ти зададох този въпрос. Той е малко риторичен, ще извиняваш. Не може ей така да отсечеш "трябва да ти гори еди си колко". Първо не знаеш как я кара човекът (това какво казва, а в реалността как е не се знае дали са две еднакви неща). Второ тук говорим за Стара Загора. Ами ако я кара до работа и обратно, както аз? Тогава как ще му даде 9 разход на газ, при положение, че таман моторът е навлязъл в оптималната си темп.на работа и ти трябва да гасиш колата? Приемам, че на моята запалителната й система е ОК, центровката - също (10градуса я мерихме последно, при заводски 5-6). Да кажем, че и вървежът й е много добър малко по-зле от на бензин. Не цапа ауспуха. И защо, аджеба, тая кола гори 12 в града? :Mr Green Fun За мен лично най-доброто мерило за разход е извънградското. В случая човекът каза 7/100 газ. Заводски дават на тия модели - 5.4/100 при 90км/ч (имам книжка на Джетта). Колата е на 20+години моторът не е първа младост, горивата ни са скапани, караме на ГАЗ, не се знае с какви гуми кара, пътят с какъв среден наклон е, как е духал вятърът и т.н. фактори. Като сметнем всичко това излиза, че 7 газ за тая кола не са "много".

+ това е 4 скорости :) иначе за градско е идеално автомобилчето :) Пък и го взех най-вече заради купето .. не видях ръжда почти никъде по купето а е 86та година ... 86-88 като че ли имат по-здрави купета , поне такива са моите наблюдения :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 16 юни 2011 16:31

Е пак зависи от марката.. :) Някои марки имат,някои нямат.Спецялно vw това са им най-здравите купета.Е по-старите може да са били и по-здрави(70та-80та примерно),ама вече ги няма по улиците и са прекално стари за да се вадят изводи от тях.

i.stojanov
Автомобил: Golf 5 TDI
Двигател: BXE 2007

Мнениеот i.stojanov » Чет 16 юни 2011 16:50

Моята 96 1.6i AEK ми харчи 15-16 градско във Варна и въобще не съм я натискал scare :horror:

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Чет 16 юни 2011 19:37

колега аз съм също с такъв мотор и имах подобен разход но дебитомера ми беше целия омаслен тъй кат о колата от която го взех беше по таван и вси4ко беше в масло след по4истване на дебитомера дат4ика който е закрепен отстрани на колектора и самия колектор от маслото което беше излято колата заработи перфектно и си намали драсти4но разхода като вмомента горя между 9 и 10 бензин градско дано да съм ти бил полезен

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Чет 16 юни 2011 20:14

agent_kowalski написа:Щом е за основен ремонт значи си е ок :)
@stefan4o миии жокер жокер..точно за 1.6 карбуратор за да ми харчи 12 трябва да се старая..значи първо приемаме че колата ги върви супер на бензин и като вървеж и като разход,от тук следдва че е правилно центрована.за газ делкото се врътва 2-3 градуса в повече.за 1.6 карбураторите на голф 2 мисля че беше 18градуса по книжка като се кара на газ го слагаш на 20 и си ти.вече там филтри свещи работи трябва всичко да е ок.наистина двигателя трябва да ти е наред.
вече за карането.че така ми е нагласена газта че не върви като на бензин не върви,но не е мудна в никакъв случай.върви си,върти гуми ако искам,вдига си 160 на газ,нали определено се усеща че не е на бензин,ама не ми пречи на мен,примерно на магистрала ако съм хванал 2500-3000оборота си върви,ако нещо ми паднат оборотите четвърта и си набирам.не е проблем това според мен.вече как карам градско паля и тръгвам веднага първия половин км я държа между 2000-3000 оборота докато се раздвижи после 1500-2000(нали ако не ми трябва да се включвам някъде,нещо да правя,а просто си карам нормално)като се движа спокойно по града 60-70(някой ще каже че ограничението е 50 да знам,преценявам къде как да карам,разбира се няма да мина със 70 покрай училище или детска градина или покрай спрял автобус на спирка,но на широк булевард с 2-3 ленти става).като си поддържам скороста си карам на 1500 оборота дори на 5та ,ако трябва да засиля една предавка надолу да се вдигнат оборотите към 2000 да не се мъчи и така.по принцип където пътувам знам как да избегна задръствания и висене максимално,но това не значи че не вися ниъкде,в пиков час си отвисявам 10-15 минути на някои места и двигателя си бръмчи...като спирам някъде дори за малко си гася винаги.не знам дали е правилно или не но с 1.6 карбуратор точно ,за който питаш като съм карал лятото софия бензин 8 зимата 10,газ 8.8 лято зима макс 11 и то люта зима.също в града нямам разстояние под 6-7 км в едната посока където ходя..дори до към 22км така че колата доста често си е напълно загряла.ако малко се отпусна по светофарите и се разбързам до към 9.7-9.8 я докарвам лятото,но само ако така се старая да бързам и си свиря с гумите по светофара(лекичко де,то пушек от 1.6 карб не може да се вдигне лесно :Mr Green Fun )
за извънградско така по-стават цифрите ти но може още,на 100кмч с две изпреварвания ямбол-сливен-нова загора-стара загора(там заредих) 6.0 на газ :) 120-130 по тракия пълна кола 7,4 газ,110-120 някъде 6.6 става.ама филтри нови,свещи читави,центровка,нов газов клапън(съответно и филтърва в него) мембрани на 10хиляди олегнали хубаво.колата винаги се пали на бензин и се кара 1-2км на първия старт през деня на бензин ако ще и 30градуса да е навън.двигателчето не пипа повече от 200грама масло между смяните(15хил).гуми винаги предни на 2.2,задни на 2.4атмосфвери.и това е друго няма :drunk и пак въпрос на каране...и на други коли си постигам нисък разход,имал съм много дръгели от времто на голф 2,наскоро с един приятел пътруваме добрич тървново-добрич.на отиване той кара нормално 90-100,на моменти нещо дори 80 и в търново на бордовия 7.8 разход.навръщане аз карам с климатик през цялото време под 100 не съм падал(където не е село)100-110 с климатика в добрич бордовия показваше 6.3...същия бензин нито сме дозареждали нито сме нулирали бодовия.меган 1.6 бензин беше колата.и с други коли сме си правили експреименти с приятели кой какъв разход ще направи.

абе колега ти направо си като бордови копютър :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 16 юни 2011 21:19

Ем айде де ..просто между всяко зареждане си помня как съм карал и колко съм заредил...и то за всяка кола,която съм карал или имал цифрите почти винаги са били почти едни и същи.Да съм карал 20-30 коли през живота си,не са били колкото жените на Митьо Пищова примерно че да не помня коя какво е било с нея :Mr Green Fun

petiop
Автомобил: Пасат
Двигател: AVF 2003г 4х4

Мнениеот petiop » Пет 17 юни 2011 12:55

Пасат В4 1,8 ABS седан 15л газ за 100км градско /София/ без да я настъпвам 9л извън :?:

venho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venho » Съб 18 юни 2011 0:42

parno написа:
butsefal написа:

Top Speed : 164 km/h (101 Mph)
0 to 100 km/h : 18.2 s

това е по книжка на ААМ Венто - аз повече от 150 не съм вдигал с нея при това на бензин
защо ли изобщо се месим тука където супер поддържани 1.6 двойки горят 10 газ при 180 :Mr Green Fun

ами ако е спускал баир 30 км по енерция на изгасен мотор преди това :lol:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 19 юни 2011 12:18

escrime написа на Вто Юли 07, 2009 написа:От около 3 месеца колата се кара само в София и поне веднъж месечно се излиза извън града.

Passat B3 1.8 RP 1990 г. седан, холандска електрическа газова с изпарител BRC.

Градско в София: За изгорени приблизително 250 литра разхода до момента е 11.31 на 100 км. Бих казал, че икономично не е карана, но не е измъчвана. Съботно-неделно каране съм смъквал до 10.50 на 100, а в тежки задръствания е стигала до 12 - 12.50 на 100, но не повече (за зимата очаквам 13-14).

Извънградско: Твърдо 8 на 100 при скорости 110-120 км/ч.

Магистрално: Повече от 9-9.50 на 100 не е изгаряла при скорост 140 км/ч.

В заключение явно в София лъжат по-малко по бензиностанциите, защото колата не е променяна, а в Шумен харчеше 13+ в града. За мен е окей в момента :да:

Ех, 2 години ще станат вече юркане по столичните улици :Mr Green Fun

Разходът ми продължава да е константа... :applause:

Градско зимно или с юркане - 13 л. на 100 км., нормално лятно - 11.5 л. на 100 км.

Извънградско според настроението - 7.5 - 9 л. на 100 км.

Веднъж зимата на 2009 не ми сработи клапана на газовата, по незнайна за мен причина, и направих разход извънградско под 6... :lol:

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пон 20 юни 2011 11:16

Днешно засичане (240 км от които 40 градско) 18.65 l. Приблизително 7.77/100. Да подчертая, че може да има малко грешка, защото мерих пълно-пълно и не се знае дали са еднакви наляганията двата дена на газстанцията. Но все пак това е със скорост 90-110 (на 1 място с леко нарушение, че един опел искаше да покаже колко не върви :screwy )

Потребителски аватар
bajslav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bajslav » Пон 27 юни 2011 20:57

:bananarock Венто абс 1,8.В.Търново-Бургас и обратно с 50-60км градско-7/100 газ.Много доволен!!! :yeaha:Зареждам на ОМВ. heavy metal zork .1/3 от пътя съм карал(поддържал)120км/ч.Иначе средна скорост 85-90км/ч(изключая градското) :ahoy :kef:

Върни се в “Автогазови уредби”