Съвет за пералня!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за пералня!?

Мнениеот Ljubon » Чет 16 юни 2011 21:42

connor cane написа:Аз също съм чувал за рециклираните перални Миеле.
Относно сравнението между стар Пасат и нова Дачия....бих казал, че чисто нова Дачия е за предпочитане пред 15-20 годишен Пасат...но всеки си знае. :D

Ти само си чувал, а аз съм купувал и ползвам два броя. Като взимах първата си казах, е... има 2г. гаранция, да ги изкара, пък ако стане нещо след това, следващата. Но ... това говедо няма чупене, няколко години вече. Взех втората, и тя бичи вече 2 години безотказно. Безшумни, авангардни технологии и програми, солидни барабани от неръждавейка тип "пчелна пита". Много доволен. :да:
Що се отнася до Дачията, мизерна работа, биташки интериор и долнопробни пластмаси, грозна, ама много. Не бих карал такава, дори да ми е подарък. Няма въобще база за сравнение с Пасат, пък бил той и стар модел.mhihi

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 16 юни 2011 21:53

Аристон също не са лоши,вече няколко години без проблем майка ми си купи същата само че със сушилня готина работа пък да казват че не било хубаво комбинирани уреди да се вземат.Колкото до теглото мойта като я вземах си мислех че като е от ново поколение ще е по лека от Тамата който ми е набор-пфф едвам я качихме 9 стъпала до асансьора кво са натикали толкос вътре ба ли го се ми е мерак да надникна вътре ама ме мързи.

пп единствения минус на тоя модел е че задържа по малко вода в долната част на гуменото оплътнение и въпреки фабричната дупка не може да изтече и резултата е мухъл който няма махане.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 16 юни 2011 22:09

fox_vt написа:Колкото до теглото мойта като я вземах си мислех че като е от ново поколение ще е по лека

"Новото поколение", но биташките, са леки, защото се икономисва материал, за да бъдат по-евтини.
Ти се радвай, че твоята е от тежките, защото това означава стабилност при работа. Слагат се баласти, за да не се разхождат като центрофугират. Миелето тежи 120кг., не питай как се носи по стълби. scare

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 17 юни 2011 9:32

Ljubon написа:
connor cane написа:Аз също съм чувал за рециклираните перални Миеле.
Относно сравнението между стар Пасат и нова Дачия....бих казал, че чисто нова Дачия е за предпочитане пред 15-20 годишен Пасат...но всеки си знае. :D

Ти само си чувал, а аз съм купувал и ползвам два броя. Като взимах първата си казах, е... има 2г. гаранция, да ги изкара, пък ако стане нещо след това, следващата. Но ... това говедо няма чупене, няколко години вече. Взех втората, и тя бичи вече 2 години безотказно. Безшумни, авангардни технологии и програми, солидни барабани от неръждавейка тип "пчелна пита". Много доволен. :да:
Що се отнася до Дачията, мизерна работа, биташки интериор и долнопробни пластмаси, грозна, ама много. Не бих карал такава, дори да ми е подарък. Няма въобще база за сравнение с Пасат, пък бил той и стар модел.mhihi

Колега, светът върви напред и технологиите се развиват. :beer
Не можем да ползваме 20-годишни перални и печки само защото са много здраво направени - това реално са морално остарели кютуци - колко години соред теб трябва да се използва един уред... :deal
Ясно, че си си купил стари уреди "изгодно" и си ги хвалиш - няма лошо - но няма как 20-годишна пералня да е по-хубава от чисто нова от съпоставим клас - лично мнение.

Влизал ли си в нова Дачия - трябва да ти кажа, че далеч не е толкова зле, интериорът не е твърде лош.
Аз карам чисто нова Кия Венга (от подобен ценови клас като Дачията е)и трябва да ти кажа, че е с епохи над Пасат Б3,4, да дори и Б5 - най-малко има серийно ЕСП, асистент за потегляне по наклон, вградено радио със ЦД...сравнението с 15 годишен гроб, пък бил той и хубав навремето е меко казано нелепо. Лично мнение. :drunk :D

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 17 юни 2011 11:30

Не мога да се съглася с колегата Кейн,ама с тая кола явно логиките ни са различни :lol:
Прането на тази пералня НЕ може да се сравни с никоя от досега притежаваните Индезит,Уирпуул-думи на жена ми която почна да ми развива теории като теб когато я купих mhihi
Сега друга песен запя :twisted:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 17 юни 2011 12:24

Колеги, споделете някакво общо мнение за марките Nardi и Blomberg, че съм малко бос в това отношение. :)

Последна промяна от escrime на Пон 20 юни 2011 5:51, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 17 юни 2011 22:35

Колеги сега да ви кажа като се замисля тук има и друг казус. Който възникна и при мен. Не мога да си представя просто, че ще си пера дрехите в някоя пералня дето е била 20 години в общежитие или некой или неколколко потни чичо ханс са си прали вътре жълтите гащи сумати време докато дойде при мен. И колата едно време като я взех, веднага първо изчистих добре салона. Ей това ме отказа най-много. Същото важи и за хладилник втора употреба. Единствено печка горе долу става така, щото гори всичко. :roll: Няма да има какво да ям ама ще взема ново поради тая причина. Това е като вид мания. Който го е боледувал знае. :063:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 17 юни 2011 23:30

black` написа: Не мога да си представя просто, че ще си пера дрехите в някоя пералня дето е била 20 години в общежитие или некой или неколколко потни чичо ханс са си прали вътре жълтите гащи сумати време

Колега, да си чувал, че обществените перални са масово разпространени при тъпите американци, че и в други развити страни? Гледал си и филми, как стават свалки по тия места, докато си чакат дрехите да се изперат. mhihi А замислял ли си се, като отидеш на ресторант, че чинията и чашата ти са мити заедно с тези на някой виролентен мангал, а миячите са спестили от препарата, за да си занесат вкъщи? Ами ако си в хотел - на колко чисти чаршафи спиш и какво е трито с пешкирите, които ти предлагат там?
Затова много-много не размишлявай, ами се радвай на живота, за да не заприличаш на инспектор Монк, дето гони бактериите нон стоп с носна кърпа. mhihi :beer

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 17 юни 2011 23:41

black` написа: Не мога да си представя просто, че ще си пера дрехите в някоя пералня дето е била 20 години в общежитие или некой или неколколко потни чичо ханс са си прали вътре жълтите гащи сумати време докато дойде при мен. :063:

:bowdown а за чиниите и чашите е друга болка, ти влизал ли си в цех за салами примерно :shock , аз не знам друг народ така да се радва на стари перални,хладилници,печки,миксери и дрехи.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 17 юни 2011 23:54

дзвера написа: аз не знам друг народ така да се радва на стари перални,хладилници,печки,миксери и дрехи.

Най-вече тоз народ се радва на стари коли на малко километри по километраж, но това е друга тема, да не се отклоняваме. mhihi

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Нед 19 юни 2011 18:12

дзвера написа:
black` написа: Не мога да си представя просто, че ще си пера дрехите в някоя пералня дето е била 20 години в общежитие или некой или неколколко потни чичо ханс са си прали вътре жълтите гащи сумати време докато дойде при мен. :063:

аз не знам друг народ така да се радва на стари перални,хладилници,печки,миксери и дрехи.

Това ни е огромен проблем колега - нямаме пари за нови уреди/коли и се опитваме да пляскаме дявола по чорапки, купувайки си стари, но "запазени". mhihi :Mr Green Fun
И твърдейки после колко са по-хубави от новите "боклуци". :lol:
За мен всеки уред, който можем да си позволим, трябва да се купи НОВ - не втора употреба, но "много запазен". Лично мнение.
Дори по-нисък клас уред, но чисто нов е много по-добре от 15-годишен от висок клас.
Аз лично не бих си купил втора употреба нищо, което мога да си позволя да е чисто ново.

Аман от тая втора употреба - втора употреба перални, печки, хладлници, коли...във втора употреба хора се превърнахме от пустата немотия! :banghead:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 20 юни 2011 6:22

connor cane написа:
дзвера написа:

аз не знам друг народ така да се радва на стари перални,хладилници,печки,миксери и дрехи.

Това ни е огромен проблем колега - нямаме пари за нови уреди/коли и се опитваме да пляскаме дявола по чорапки, купувайки си стари, но "запазени". mhihi :Mr Green Fun
И твърдейки после колко са по-хубави от новите "боклуци". :lol:
За мен всеки уред, който можем да си позволим, трябва да се купи НОВ - не втора употреба, но "много запазен". Лично мнение.
Дори по-нисък клас уред, но чисто нов е много по-добре от 15-годишен от висок клас.
Аз лично не бих си купил втора употреба нищо, което мога да си позволя да е чисто ново.

Аман от тая втора употреба - втора употреба перални, печки, хладлници, коли...във втора употреба хора се превърнахме от пустата немотия! :banghead:

Аз бих добавил че ние не сме далеч единствените , на запад си има много хора не по различни като потребление от нас.
П.С Ще се повторя от една тема - По-добре Ауди А6 на 6 години отколкото НЕудачия от магазина./то разликата между двете ще си е просто космическа../

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 20 юни 2011 8:01

Колега,
При цялото ми уважение към теб - няма нормален западноевропеец, който да си купи домакински уред (айде колата е друга бира) на старо, при положение, че има парите за нов - вЕрвай ми. :beer

Колкото до сравнението между А6 на 6 години и нова Дачия - то е меко казано неусместно.
Със сигурност аудито предоставя несъизмерими с бюджетната количка комфорт, управление, пространство, удоволствие от шофирането, имидж и всички останали хубави неща, които човек с пари може да си позволи.
Но - Ауди А6 с нормални екстри - 3.0 ТДИ Куатро ново струва над 100 000 лева. Върнатите от лизинг 5-годишни такива коли с пробег от 120-130+++ хиляди километра са на цена 45-50 000 лева. Нямат гаранция - ако нещо измяка - бъркаш толкова дълбоко в джоба, че не ти се вярва. :wink:
Нова дачийка струва към 20-22 000 лева. Кия е мааааалко повече, но предлага по-богато базово оборудване и според мен доста по-високо качество и надеждност и е за предпочитане пред Дачия. И имаш 7 години или 150 000 км. гаранция.

Сам си избираш - ако искаш да си имиджов гъзар, с 5-годишна А6 - няма лошо - стига да можеш да си позволиш последващите почти неизбежни ремонти - а не да псуваш колко е скапана марката и да връзваш с тел, защотото си си дал и последните стотинки, за да я купиш и паркираш пред панелката.
Ако не - ново бюджетарниче и си свиркаш.
Въпорос на личен избор. :D :beer

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 20 юни 2011 9:21

Точно от хотелските перални, чаршафи и такива истории може да хванеш най-малкото гъбички и какво ли още не. А тука в нашия град и куп разни други хубави венерически болести, дето лечението ще ти излезне после повече от 5-6 чисто нови перални за 2-3 месеца. Дали си заслужава? :063: Никой не ви говори за чаши по заведенията и други неща. Там е по различно. Почти стерилно. Пък и не знам случаи на заболяване освен от развалени храни. :lol:

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 20 юни 2011 10:32

AEG до колкото знам са най-добрите ама и цената им е различна Иначе аз миналата година взех Зануси за 400 и нещо от Метро, пере си прилично, само програмите и са малко дълги от час нагоре

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”