Как се сменя фар нa Golf 3 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 20 авг 2006 20:02

фара ще е без тия моторчета (иначе цената му е 2йна).
моторчето е на байонет-четвърт оборот срещу часовника и после дърпаш към тебе. ама ВНИМАТЕЛНО! щото към рефлектора се закрепва вътре на една ябълка пластмасова в един улей-ще го видиш. не сецай да не го потрошиш! внимателно с чалъм се вади ябълката от сокета и моторчето ти остава в ръцете. на другите фарци най вероятно ще има тапа със същата ябълка (тва е опорна точка на рефлектора и ако нямаш моторчета трябва да е статична!). тапата се вади по същия начин както и моторчето и се заменя с него. и си пушка!
пак повтарям-единствената силова операция е разкопчаването на байонета-заради уплътнителния "О"пръстен. всичко друго е чалъм и почти никаква сила!

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 20 авг 2006 20:10

много не ми е ясно още, ама кат стигна до там (че сега изпуснах един фар де**..) сигурно ще ми се изясни. а мерси!!!

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 20 авг 2006 21:24

привет,
би ли щракнал 2-3 снимки на по финните моменти, защото и аз имам пукнато стъкло на десния фар и след като мина през застрахователя ме чака същата операция /мойте също са с моторчета/
мерси

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 20 авг 2006 21:59

VWGT написа:привет,
би ли щракнал 2-3 снимки на по финните моменти, защото и аз имам пукнато стъкло на десния фар и след като мина през застрахователя ме чака същата операция /мойте също са с моторчета/
мерси

няма проблем, само да си намеря фар най-напред. за информация само: мойте са еднокамерни....има няква врътка ако слагаш двукамерни, но аз нямам намерение да го правя, било лесно но аз не искам да си усложнявам живота :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 03 сеп 2006 18:15

Ето значи как премина операцията при мен:

1. Разкопчах тея пластмасовите щипки отгоре на решетката, почнах ги от ляво на дясно, след като разкопчах първите две ръгнах едни клещи там, че да не се защипят пак и айде наново упражнението

Изображение

2. След като извадих тези четри, бръкнах с отверка под решетката, за да разкопчая другите две под двата фара съответно, тва стана на магия и леко ръчкане с дълга отверка

Изображение

3. Откачаш тока на фара

Изображение

и след това развиваш 4-те болта, след което фара ти остава в ръката, обаче продължава да има още какво да откачиш :)

4. Те това моторче требе да се откачи също
Изображение

С тънки отверчици мушнах отстрани да подхвана тая метална част която стяга цялата джаджа и то само си изпадна. След което по обратен ред накачурих всичко.

Моторчето не ми се налагаше да го сменям, щотот фара който купих доде с моторче. Сега се боря със свалянето на това моторче от стария фар, завъртането и изваждането ми бяха безпроблемни, обаче има една пласмасария ръгната в него от която немога да го откача (още).

Еми това е...на мен ми отне около 30 мин, при положение че се борих с решетката при слагане, щото бяха изскочили едни пластмаси от нея и не се слагаше кат хората. Сега да съ стъмни и отивам да ги настройвам, ще ударя един фотос и след настройката та ако има някой забележки да ми съобщи :)

А ето го и моторчето....
Изображение

незнам какво разбира Васко под силно и леко, обаче бая дърпане падна докат го извада тва моторче, самото заъртане и ваденето от фара не беше трудно, обаче тая бялата пластмаса беше ръгната така, че бая сила трябваше докат издърпам. освен ако тая пластмаса не трябва да е там където е в момента mhihi mhihi mhihi тогаа бих приел, че силата ми е била повечко от необходима

Последна промяна от buFka на Пон 04 сеп 2006 8:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Нед 03 сеп 2006 21:13

Евала пич, току що ми се наложи да правя същото, друго си е като има учебник :wink:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 03 сеп 2006 23:11

L&R написа:Дано помня :)
Махаш решетката внимателно, на щипки е .
Отвиваш 4 винта на фара.
Махаш капачката отзад на куплунга.
Махаш самия куплунг от фара.
Взимаш фара в ръка :lol:

Трябва ти само една отверка, може и тази от тръбния ключ за гумите, която си върви с колата :D .

Помниш куче, помниш :D :D :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”