фара ще е без тия моторчета (иначе цената му е 2йна).
моторчето е на байонет-четвърт оборот срещу часовника и после дърпаш към тебе. ама ВНИМАТЕЛНО! щото към рефлектора се закрепва вътре на една ябълка пластмасова в един улей-ще го видиш. не сецай да не го потрошиш! внимателно с чалъм се вади ябълката от сокета и моторчето ти остава в ръцете. на другите фарци най вероятно ще има тапа със същата ябълка (тва е опорна точка на рефлектора и ако нямаш моторчета трябва да е статична!). тапата се вади по същия начин както и моторчето и се заменя с него. и си пушка!
пак повтарям-единствената силова операция е разкопчаването на байонета-заради уплътнителния "О"пръстен. всичко друго е чалъм и почти никаква сила!
Как се сменя фар нa Golf 3 ?
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
VWGT написа:привет,
би ли щракнал 2-3 снимки на по финните моменти, защото и аз имам пукнато стъкло на десния фар и след като мина през застрахователя ме чака същата операция /мойте също са с моторчета/
мерси
няма проблем, само да си намеря фар най-напред. за информация само: мойте са еднокамерни....има няква врътка ако слагаш двукамерни, но аз нямам намерение да го правя, било лесно но аз не искам да си усложнявам живота

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето значи как премина операцията при мен:
1. Разкопчах тея пластмасовите щипки отгоре на решетката, почнах ги от ляво на дясно, след като разкопчах първите две ръгнах едни клещи там, че да не се защипят пак и айде наново упражнението
2. След като извадих тези четри, бръкнах с отверка под решетката, за да разкопчая другите две под двата фара съответно, тва стана на магия и леко ръчкане с дълга отверка
3. Откачаш тока на фара
и след това развиваш 4-те болта, след което фара ти остава в ръката, обаче продължава да има още какво да откачиш
4. Те това моторче требе да се откачи също
С тънки отверчици мушнах отстрани да подхвана тая метална част която стяга цялата джаджа и то само си изпадна. След което по обратен ред накачурих всичко.
Моторчето не ми се налагаше да го сменям, щотот фара който купих доде с моторче. Сега се боря със свалянето на това моторче от стария фар, завъртането и изваждането ми бяха безпроблемни, обаче има една пласмасария ръгната в него от която немога да го откача (още).
Еми това е...на мен ми отне около 30 мин, при положение че се борих с решетката при слагане, щото бяха изскочили едни пластмаси от нея и не се слагаше кат хората. Сега да съ стъмни и отивам да ги настройвам, ще ударя един фотос и след настройката та ако има някой забележки да ми съобщи
А ето го и моторчето....
незнам какво разбира Васко под силно и леко, обаче бая дърпане падна докат го извада тва моторче, самото заъртане и ваденето от фара не беше трудно, обаче тая бялата пластмаса беше ръгната така, че бая сила трябваше докат издърпам. освен ако тая пластмаса не трябва да е там където е в момента
тогаа бих приел, че силата ми е била повечко от необходима
1. Разкопчах тея пластмасовите щипки отгоре на решетката, почнах ги от ляво на дясно, след като разкопчах първите две ръгнах едни клещи там, че да не се защипят пак и айде наново упражнението
2. След като извадих тези четри, бръкнах с отверка под решетката, за да разкопчая другите две под двата фара съответно, тва стана на магия и леко ръчкане с дълга отверка
3. Откачаш тока на фара
и след това развиваш 4-те болта, след което фара ти остава в ръката, обаче продължава да има още какво да откачиш

4. Те това моторче требе да се откачи също
С тънки отверчици мушнах отстрани да подхвана тая метална част която стяга цялата джаджа и то само си изпадна. След което по обратен ред накачурих всичко.
Моторчето не ми се налагаше да го сменям, щотот фара който купих доде с моторче. Сега се боря със свалянето на това моторче от стария фар, завъртането и изваждането ми бяха безпроблемни, обаче има една пласмасария ръгната в него от която немога да го откача (още).
Еми това е...на мен ми отне около 30 мин, при положение че се борих с решетката при слагане, щото бяха изскочили едни пластмаси от нея и не се слагаше кат хората. Сега да съ стъмни и отивам да ги настройвам, ще ударя един фотос и след настройката та ако има някой забележки да ми съобщи

А ето го и моторчето....
незнам какво разбира Васко под силно и леко, обаче бая дърпане падна докат го извада тва моторче, самото заъртане и ваденето от фара не беше трудно, обаче тая бялата пластмаса беше ръгната така, че бая сила трябваше докат издърпам. освен ако тая пластмаса не трябва да е там където е в момента

Последна промяна от buFka на Пон 04 сеп 2006 8:55, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”