Курс за автомонтьор
- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
Курс за автомонтьор
Здравейте колеги. Интересуваме има ли курсове за автомонтьори ? Ако има, колко пари излиза завършването на един такъв курс ? Евентуално да ми препоръчате фирма... от София съм. Благодаря !
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Re: Курс за автомонтьор
И на мен ми е интересно че ми се върти нещо в главата?
Най добре ще е в някой малък сервиз/гараж/ да се хванеш като чирак.
Първо ще чистиш боклуци,после ще сменяш гуми и така.
Надали ще има някъде да те научат за 3-4 месеца
Първо ще чистиш боклуци,после ще сменяш гуми и така.
Надали ще има някъде да те научат за 3-4 месеца
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
занаят не се учи! Крадне се!
автомонтьорството не се учи, ползва се! Демек - практика, практика и пак практика, и пак практика. Има специялизирани Техникуми, които уж подготвят. Ако вече е късно за Техникум, чирак в някой сервиз, лека по лека, с пракитика и знания придобити от опит, едно по едно.
автомонтьорството не се учи, ползва се! Демек - практика, практика и пак практика, и пак практика. Има специялизирани Техникуми, които уж подготвят. Ако вече е късно за Техникум, чирак в някой сервиз, лека по лека, с пракитика и знания придобити от опит, едно по едно.
- Cekcu
- Автомобил: Passat 6
- Двигател:
- Контакти:
Да, но като си търсиш работа ти искат някакъв документ или сертификат за това, че си учил за автомонтьор преди да те пуснат да работиш.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Cekcu написа:Да, но като си търсиш работа ти искат някакъв документ или сертификат за това, че си учил за автомонтьор преди да те пуснат да работиш.
Ако ти се отдават нещата никой няма да ти иска документ.Сигурно половината от майсторите които познавам въобще не са завършили това.Ако имаш познат да те уреди в някой малък сервиз(гараж)като чирак,това онова,да усетиш,да пипнеш.После и да идеш да питаш някъде другаде,ще те гледат с други очи,като им кажеш,че си го работил това

Това е все едно книжката да кара колата.Кога не му се отдава на човек...

- георги-айтос
- Автомобил:
- Двигател:
препоръчвам ти технически колеж 'ттт'-3 години-повече практика,специални предмети и по малко боза !и след това калфа 6 месеца и ако ти се отдава се учиш всеки ден на нещо ново сам !!!!!!!!!!!
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Не мога да се въздържа. Не съм от тази сфера, но автомонтьорството не е занаят. Това е високо специализирана професия, която изисква солидна подготвка. Както всяка друга професия. С "краднене" на занаят най много да се сменят гуми и масло. Не виждам как човек иска да разцира и ремонтира съвременни автомобили без сериозна инженерна подготовка.
Но затова всички се оплакват от майстори и толкова трудно човек може да намери свестен такъв. Всеки мел чужд гараж една година, купил си гедоре и - майстор! Не сме ли всички патили от такива. Замислете се защо известните сервизи и майстори се занимават с определени аспекти и агрегати на автомобила, дори понякога само с един агрегат? При съвременото ниво на автоматизация и компютъризация на ППС не е възможно човек да изучи всичко.
Така че, приятелю виж какво са те насочили колегите към ТУ да учиш и не се занимавай с чиракуване от сега. Първо учи и то сериозно, после с практиката надграждай и усъвършенствай. А ако ти е късно или те мързи да учиш - не се хващай, за да не станеш поредния квартален майстор, дето всички ходят при него при голяма нужда и после псуват и се оплакват по форумите.
П. С. Кога и дали ще се въведе някакъв ценз или лиценз и за автомонтьорите. Защо за всичко има процедура, а за тази дейност няма строго изискуема? Или аз съмпв грешка. Но неси спомням като съм ходил по квартални сервизи да съм видял някъде майсторско свидетелство или разрешение.
Но затова всички се оплакват от майстори и толкова трудно човек може да намери свестен такъв. Всеки мел чужд гараж една година, купил си гедоре и - майстор! Не сме ли всички патили от такива. Замислете се защо известните сервизи и майстори се занимават с определени аспекти и агрегати на автомобила, дори понякога само с един агрегат? При съвременото ниво на автоматизация и компютъризация на ППС не е възможно човек да изучи всичко.
Така че, приятелю виж какво са те насочили колегите към ТУ да учиш и не се занимавай с чиракуване от сега. Първо учи и то сериозно, после с практиката надграждай и усъвършенствай. А ако ти е късно или те мързи да учиш - не се хващай, за да не станеш поредния квартален майстор, дето всички ходят при него при голяма нужда и после псуват и се оплакват по форумите.
П. С. Кога и дали ще се въведе някакъв ценз или лиценз и за автомонтьорите. Защо за всичко има процедура, а за тази дейност няма строго изискуема? Или аз съмпв грешка. Но неси спомням като съм ходил по квартални сервизи да съм видял някъде майсторско свидетелство или разрешение.
мото мнение е ако искаш да се развиваш професионално
започни да чиракуваш в някой сервиз
и след това се запиши в университет
щото само с теория няма да станат добре нещата
започни да чиракуваш в някой сервиз
и след това се запиши в университет
щото само с теория няма да станат добре нещата
Ако някой търси чирак нека да пише.
Имам желание за работа .Завършил съм ПГТЕ"Хенри Форд"
- aRoGaNsS
- Автомобил: Golf 4 TDI GTI
- Двигател: 1.9 ARL 2002
koki12 написа:Ако някой търси чирак нека да пише.
viewtopic.php?f=60&t=152568 пусни си там колега
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Работя в учебен център лицензиран от МОН и НАПО0, който провежда курсове за Автомонтьори на различни видове транспортни средства и по точно професията се нарича "Монтьор на транспортна техника".
Специалност: Автотранспортна техника;
Пътностроителна техника;
Подемно - транспортна техника, монтирана на пътни транспортни средства
Продължителността е 880 часа, като половината са практика.
Специалност: Автотранспортна техника;
Пътностроителна техника;
Подемно - транспортна техника, монтирана на пътни транспортни средства
Продължителността е 880 часа, като половината са практика.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
А намаление за форума ще има ли 

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Matematiks написа:А намаление за форума ще има ли
+1

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”