мигане и досадно пищене на масления индикатор в б3... помощ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Re: мигане и досадно пищене на масления индикатор в б3... помощ?

Мнениеот Namesata » Съб 19 дек 2009 11:49

150 кс написа:не му пищи зумер защото няма такъв а му свети само лампата аз не искам да го вкарам в някой филм а просто да си провери 4овека водните съединения защо да не е от тях

и как установи че няма зумер mhihi mhihi mhihi .

sloopy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sloopy » Нед 20 дек 2009 12:30

здравейте колеги! пиша ви по въпроса за датчика и сигнала за маслото. И на мене ми се случи същият проблем преи около месец. До тогава карах с полусинтетика 10W40 Castrol magnetic (1.8 моно), наложи се да сменя маслото при приятели като твърдеше че ми слага същото само че наливно от варел. 12лв/литъра аз го купувах за около 20лв/лит. и след около 500км се наложи да влезна в сервиз,защото зумера свиреше постоянно и лампата за маслото светеше. В този сервиз ходя постоянно и работят мн читаво.при смяната на маслото ми се обадиха и ми казаха че не е масло а вода (мн рядко). сега карам с 15W40 и като съвет вземайте само бутилирано масло,а не наливно за по малко пари :D

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Сря 23 дек 2009 12:20

ами доколкото сам запознат б3 няма зумери освен ако не е някой извънземен б3 аз давам мнение бе 4овек не искам да се карам с никой колегата е отправил въпроса към вси4ки не то4но към теб аз казвам как се реши моя проблем сори

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Сря 23 дек 2009 14:16

150 кс написа:ами доколкото сам запознат б3 няма зумери освен ако не е някой извънземен б3

Колега, не си достатъчно запознат значи :wink: Б3 има зумер, който пищи, когато светне лампата на маслото. Така, че извънземни Пасати няма :wink: Според мой наблюдения, това е проблем при двегател ABS.

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Вто 26 яну 2010 11:49

а какво значи, когато спряна и изключена от скорост, при обороти 1000 лампата само мига, над 2000 продължава да мига но се включва и зумера? Стана вчера сутринта при -19* Интересно ми е защото пише че системата за ранно предупреждаване се задейства над 2000 оборота винаги свети лампа+зумер, тогава мигането при 1000 какво значи?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 яну 2010 15:25

sloopy написа:при смяната на маслото ми се обадиха и ми казаха че не е масло а вода (мн рядко). сега карам с 15W40 и като съвет вземайте само бутилирано масло,а не наливно за по малко пари :D

Много ми е интересно колегите с маслото "от туби" защо си мислят, че то не е сипано от варел mhihi Аз карам с наливно 15В40 да ти кажа седи си нормално не е станало на вода, явно има повече значение отде ще го купиш, отколкото дали е наливно или в туба (която вероятно е налята в България и запечатана тук и то точно от въпросните варели)

cman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cman » Вто 26 яну 2010 21:06

PostMortem написа:... тогава мигането при 1000 какво значи?

тук е обяснена работата на системата за контрол на налягането на маслото.
http://www.vwclub.bg/articles.php?id=1
На стария пасат имах проблема с пищящия зумер. Същият беше решен доста успешно със смяна на основни и биелни лагери, както и лагерите на паразитния вал /става дума за вдигател RP/ABS/ и маслена помпа.

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Сря 27 яну 2010 9:44

Колега чел съм го това, а там пише:
За системата трябва да се знае че:
- не действа при тихи обороти;
- задействането и се индицира ВИНАГИ с едновременното светене на лампата за маслото и свирене на сигналния зумер.

Тоест въпроса е какво означава само мигането на лампата? Високо налягане, ниско налягане, липса на налягане някъде? Чудя се дали е възможно ако ми е замръзнал маркуча или филтъра за т.нар. картерни газове да прави тия мизерии

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 яну 2010 10:57

PostMortem написа:Колега чел съм го това, а там пише:
За системата трябва да се знае че:
- не действа при тихи обороти;
- задействането и се индицира ВИНАГИ с едновременното светене на лампата за маслото и свирене на сигналния зумер.

Тоест въпроса е какво означава само мигането на лампата? Високо налягане, ниско налягане, липса на налягане някъде? Чудя се дали е възможно ако ми е замръзнал маркуча или филтъра за т.нар. картерни газове да прави тия мизерии

От маркуча не...тогава се създава налягане в картера и целия двигател и маслото избива през гарнитури,през щеката...откъдето види.о това няма общо с работата на помпата и мазилната уредба.
По-скоро маслото ти е боклук и замръзва и се лепят ледчета по цедката и не тегли досттъчно масло..онзи ден рових в един голф,който имаше парченца лед в двигателя ама отгоре в главата...от некачествено масло.
Другия вариант е помпата ти вече да не дава досттъчно налягане дори за да задейства системата.
Идеята е,че ако няма почти никакво налягане в системата още със запалването лампата няма да изгасне а при над 2000 оборота ще се разпищи и зумера. Затова при повечето колеги понеже има що годе някакво налягане лапмата си гасне като запалиш колата и около 2000 оборота понеже става мазало и започва да свети и да пищи зумера.
Не помня вече точно кой датчик кога се гледаше спрямо оборотите.
Можеш да ги смениш и 2-та за да си сигурен...те са по 5-6лв на бройка.
Аз точно с тази цел си купих манометър за мерене на наляганията понеже с него става ясно много бързо дали е датчик,дали маслото е смотано или мотора си е строшен.Така че иди в сервиз,където имат такъв и...мери.Видях,че не си от София...иначе ние се занимаваме с това.
Иначе тестовете показаха,че различно масло в един и същ двигател има крайно различни налягания.
Тестовете се рпавят при 80 градуса на маслото и празен ход,после при 200 оборота.И всичко става ясно.
И..тази кола не е никак хубаво да я караш така...понеже ако не е датчик ще и разкажеш играта.

cman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cman » Сря 27 яну 2010 19:33

PostMortem написа:Колега чел съм го това, а там пише:

Според мен, ако системата е електрически изправна и датчиците работят трябва да значи че не се вдига налягане на 0.2 бара в главата а след това и 1.8 бара при 2000 оборота при масления филтър. Подкрепям колегата zfa159 за измерване с манометър - там е истината!
-При пускане на двигателя и достигане на налягане от 0.3 bar, датчикът на главата разделя контактите си и гаси лампата за маслото.

Спомням си, че като правих ремонта цедката на маслената помпа беше запушена в голяма степен с някакви черни пластмасови гранули - предполагам че е бил раздробения успокоител на маслото.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 27 яну 2010 22:58

150 кс написа:ами доколкото сам запознат б3 няма зумери освен ако не е някой извънземен б3 аз давам мнение бе 4овек не искам да се карам с никой колегата е отправил въпроса към вси4ки не то4но към теб аз казвам как се реши моя проблем сори

Вътре върху платката на таблото имаш зумер отвори и виж в някой от горните ъгли :да:

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Нед 21 фев 2010 23:03

СПОКОЙНО КОЛЕГИ
И аз имам същия проблем особено лятно време като загрее и маслото като стане на чорбица пищи и реве ама съм му свикнал
Като вдигна малко оборотите на двигателя и насътъпва блаженна тишина / зумера млъква/
Спасението слагаш и по-гъсто масло което като загрее да не става на чорбичка

Потребителски аватар
djfunnyman
Автомобил: passat 1.8i 79kw
Двигател: PF 1988

Мнениеот djfunnyman » Чет 16 юни 2011 23:23

здравейте колеги може ли някои да ми каже как работят двата датчика за масло като загрее маслото над 100 градуса и между 2000 и 2250 оборота започва да свири зумера и да мига лампата за масло падне ли под 2000 оборота или са вдигне над 2250 оборота и спира да пищи и да свети пробвах датчика на масления филтър при нормални обороти няма верига някъде към 2000/2100 и нагоре дава верига гледам на датчика пише 1.6 / 2 бара колата е пасат Б3 1.8i

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 17 юни 2011 7:21

1.Мери налягане на маслото (мисля над 2 бара трябва да е при 2000 оборота)
2. Ако 1 е ОК - смяна на датчик
3. Ако не е - смяна на маслото
4. Ако 3 стане, а резултатът е пак същият - отваряне на мотора
:beer

Потребителски аватар
djfunnyman
Автомобил: passat 1.8i 79kw
Двигател: PF 1988

Мнениеот djfunnyman » Пет 17 юни 2011 16:41

замерих датчика на масления филтър на 1.9 бара сработва това означава че вдига налягане утре ще го измеря налягането на двата датчика нещо не е наред дано да не се наложи да отварям двигателя какво трябва да е налягането на маслото и при какви обороти

Върни се в “Passat”