Фитнес въпрос за разбирачи

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 04 мар 2008 16:54

Ludia написа:
joker написа:
Rabbit_TDI написа:
vw_golf_2_dsl написа:Що не пробвате с ония колани дето ги рекламират по телевизията(на базата на вибрацията) :)

:lol: - чичо ми ги пробва - нищо не става и пеперудките пробва :lol: Също и от найлон за потене нищо не става.Всъщност знам още един метод за сваляне ,ама той вече е съвсем хард - има доктори дето ти "щипват" щитовидната жлеза и апетита ти намалява/то и с билки става ама не знам кви - някой ако се познава с д-р Емилова :lol: /и отслабваш - ама пипнеш ли хормоните я камилата я камиларя :cry:

Тези хора са за затвора....едва ли практикуват това легално????!!!

Колега Joker,
римите и остроумията ти се отдават,
но в цитатите нещо куцаш.....упражнения трябват ;)
колкото до въпроса за "щипването", гледах по дискавъри как се прави и мога да ти кажа, че е съвсем легално.Изглежда не си запознат с новите технологии.Само незнам защо си мисля, че там режеха от стомаха, и ефекта беше, че от 1ябълка се засищаш за половин ден....

Смаляват ти самия стомах до размерите на топка за голф.Само че витамини трябва да приемаш по друг начин,щото реално почти нищо няма да ядеш.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 04 мар 2008 16:58

друг е момента с халка на стомаха като АЗИС :P

zmeev_2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmeev_2 » Вто 04 мар 2008 17:06

Колкото по продължително ти е вкарването на кислород толкова повече се изчерпват мазнини от тялото!!!!С 20-30мин.няма да постигнеш почти никакъв ефект защото при първите 20-30мин изразходваш само глюкозата в организма си.След тези минути малко по малко започва изразходването на натрупаните мазнини които се явяват енергиен запас на организма.
ПРАВИЛОТО Е:
ГОЛЯМА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ С МАЛКО НАТОВАРВАНЕ!!!

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Вто 04 мар 2008 18:20

tekion написа:
chefito написа:имам голям корем. как да го направя на плочки от каспичан 30/30?

С разделно хранене- аз още първия месец свалих 5 кила, после още около 5 и вече година си поддържам 68кила при 170 см ръст :D
Я кажи кой ти направи хранителния режим, че и аз се опитвам да махна меха.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 04 мар 2008 18:25

batetony67 написа:
tekion написа:
chefito написа:имам голям корем. как да го направя на плочки от каспичан 30/30?

С разделно хранене- аз още първия месец свалих 5 кила, после още около 5 и вече година си поддържам 68кила при 170 см ръст :D
Я кажи кой ти направи хранителния режим, че и аз се опитвам да махна меха.

бате тони за тебе оправия няма..

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 04 мар 2008 18:47

Ей, уморихте ме с тая тема, сериозно, много се смея на мненията ви - това за ракията, за дозатора - Аднане, кардашим, ще ме убиеш от смях. ЛУД! :)

Та, по темата - моят опит - три месеца от 88 на 72. Започваш да смъкваш въглехидратите. Когато бях 88 поглъщах по около 6000 калории на ден. Смъкнах ги до триста. НО - постепенно, адски много бягане, сутрин на гладно както каза Даскала. И после като спрях пак ми се отпусна корема, щото на мене тази мускулна група ми е най-слаба (гръб, ръце и крака летят, правил съм бедро 76 на ръст 170 и ръка 46).

С разделното хранене - майка ми за месец смъква 10 кила, на много жени съм го препоръчвал и те смъкват, ама мене нещо не ме кефи, не мога да си направя режимс мойта работа.
Ето я и простата схема:

Изображение

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 04 мар 2008 23:58

аз незнам защо си мислите че със редовни анаеробни тренировки ще надебелеете едва ли не :roll: изразходваш яко калории - гориш мазнини...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 05 мар 2008 0:00

цялата математика е като при качването
примерно трябват ти 4500 калории да качваш по 430 грама на ден
само че примерно като вървиш до работа харчиш от тези 4300 калории 1200
и така се смета
по същия начин
ако хабиш повече от колкото набавяш .. трабва да сваляш нали така ?

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 05 мар 2008 7:15

Коремът пада последен.
Коремните преси се правят след като се е изчистил, само за оформяне.

Теоритично повишенета концетрация на кислород би трябвало да намали умората и да повиши "постиженията". Основното при "аеробните" ( по-скоро кардио ) упражнения е поддържане на повишен пулс.
Можеш да пробваш да въртиш с малко повечко кислород.. но така сами си правиш мечешка услуга - дробовете ти свикват по мързеливия начин, а и окислителните процеси се засилват. Не случайно спортистите си провеждат тренировките по разни планински райони ( с по-разреден въздух ).

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 05 мар 2008 7:53

Ludia написа:
joker написа:
Rabbit_TDI написа:
vw_golf_2_dsl написа:Що не пробвате с ония колани дето ги рекламират по телевизията(на базата на вибрацията) :)

:lol: - чичо ми ги пробва - нищо не става и пеперудките пробва :lol: Също и от найлон за потене нищо не става.Всъщност знам още един метод за сваляне ,ама той вече е съвсем хард - има доктори дето ти "щипват" щитовидната жлеза и апетита ти намалява/то и с билки става ама не знам кви - някой ако се познава с д-р Емилова :lol: /и отслабваш - ама пипнеш ли хормоните я камилата я камиларя :cry:

Тези хора са за затвора....едва ли практикуват това легално????!!!

Колега Joker,
римите и остроумията ти се отдават,
но в цитатите нещо куцаш.....упражнения трябват ;)
колкото до въпроса за "щипването", гледах по дискавъри как се прави и мога да ти кажа, че е съвсем легално.Изглежда не си запознат с новите технологии.Само незнам защо си мисля, че там режеха от стомаха, и ефекта беше, че от 1ябълка се засищаш за половин ден....

Е хайде сега ....не знам :wink.....все пак занаят ми е....това дето го пишеш е старо като сътворението....въпросът е,че всяко една интервенция от подобен характер крие ОГРОМНИ РИСКОВЕ които никой не ти ги казва защото просто гледат да ти вземат парите....
А някои от пациентите на д-р Емилова идват при мен с активирана стара туберкулоза след драстично отслабване с 40 кг и сринат имунинет....а колко диабетици се приемат с кетоацидоза или хипогликемия от неправилни и драстчни диети пак на същото място .....но НЕЙСЕ......не искам да задълбавам в професионалната терминология.....просто не е интересно за колегите(суха и специфична материя)...
А КОЛКОТО ДО ДИСКАВЪРИ......едно е общоинформационото(научнопопулярно) предаване....друго реалността...казвам ти го защото съм от другата страна на бариерата...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Фитнес въпрос за разбирачи

Мнениеот Adnan » Пет 17 юни 2011 13:11

Да повдигна малко темата с нужда от съвет.
Имам нужда от упражнение което, ще ми стопи корема и ще ми върне плочите ама всичките.
Преди 5 месеца бях 94 кг. сега съм 74 кг. и продължавам да отслабвам лека по лека.
На ден ходя по 3-4 км. бързо ходене, карам велоергометър по 30 мин. на ден на най високата степен, правя по 200 коремни преси и 50 лицеви опори.
От време на време плуване но рядко да речем 1 път на седмица. Знам, че това е най ефективното но за сега това което може.
Ефекта е, че отслабнах но не където искам смотаният корем още седи и не мърда.
Съвета който искам трябва да е от човек наясно с анатомията на тялото!
Тъй като имам дискова херния съм много ограничен в упражненията които мога да правя.
Коремните преси ги правя с сгънати колена като преди това имам разгряване минимум 5 минути.

Очаквам мнения и съвети.
Благодаря!

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пет 17 юни 2011 13:18

Тичане... искаш ли да свалиш корема трябва тичане поне 3 пъти седмично и коремни преси за стягане,много хора казват (ама аз правя коремни преси да сваля корема) с коремни преси не се топят мазнини.. с коремни преси можеш да го стегнеш малко от малко.тичане и коремни това ти препоръчвам аз

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 17 юни 2011 13:42

Колега, дай ми мейл или скайп на ЛС и ще ти сканирам няколко страници от едни книжки на Менс хелт, които са ориентирани точно в тая посока, стига да те устройва :wink:

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 17 юни 2011 13:47

martin_072 написа:Тичане... искаш ли да свалиш корема трябва тичане поне 3 пъти седмично и коремни преси за стягане,много хора казват (ама аз правя коремни преси да сваля корема) с коремни преси не се топят мазнини.. с коремни преси можеш да го стегнеш малко от малко.тичане и коремни това ти препоръчвам аз

Не може забранено ми е тичането, скачането, усукването, въртеното, изтласкване, дигането на тежко, клякане ... всичко което натоварва гръбнака.

apa6o написа:Колега, дай ми мейл или скайп на ЛС и ще ти сканирам няколко страници от едни книжки на Менс хелт, които са ориентирани точно в тая посока, стига да те устройва :wink:

Пращам го веднага.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 17 юни 2011 13:47

Adnan написа:Да повдигна малко темата с нужда от съвет.
Имам нужда от упражнение което, ще ми стопи корема и ще ми върне плочите ама всичките...

няма такова упражнение :!:

което и да е упражнение да правиш, просто ще ти тренира коремните мускули.
махането на мазнините от корема няма нищо общо с тренирането на коремните мускули.
Мазнините на корема са просто мастните депа на организма. По някакъв начин трябва да "обясниш" на тялото че няма нужда от тях.

Това става в комбинация с правилно физическо натоварване(имам в предвид на тялото, не на кормените мускули, чистейки талията е все едно дали ги тренираш или не. Просто след като свалиш мазнините ще имаш добре оформени мускули) и най-вече правилен режим на хранене(като последното е от първостепенно значение) Под хранене имам в предвид хранене, а не гладуване и под "режим", не само по време а и качество. Играта е изцяло в баланса с въглехидратите(което означава и калориите). Проучи кои са прости(бързи)и кои сложни(бавни), как ги използва организма, в какви количества и кога трябва да се приемат...

Дали качваш мускулна маса или чистиш, единственото което се променя в храненето е количеството въглехидрати(респ. калории)

Белтъчините са ясни- поддържа се постоянно ниво, независимо дали сваляш или качваш. 2г/на 1кг телесно тегло са предостатъчни за активно трениращ.

съвет от човек който се занимава бая години с това :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”