Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот kris11 » Сря 15 юни 2011 12:06

Toshiba M70SR3 от началото на 2006г ,взет от Канада. Миналата година м.май нова батерия за 104лв от Ардес. Досега само 1 преинсталация на Win -a през 2009г .

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 15 юни 2011 16:19

Sony имам от 3г - с изкл на приключилата батерия никакви проблеми.
Още едно предимство - изключително тих е.

sandutzito1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sandutzito1 » Пет 17 юни 2011 15:02

Ползвам Asus от няколко години и съм доволен. :)

Потребителски аватар
treniora
Автомобил: Passat 3B5
Двигател: AJM

Мнениеот treniora » Пет 17 юни 2011 15:39

От близо три години MSI EX610, за това време почти не е спиран(до скоро бях студент), едиственото от което мога да се оплача са разпукващите се пластмаси!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 16:20

treniora написа:От близо три години MSI EX610, за това време почти не е спиран(до скоро бях студент), едиственото от което мога да се оплача са разпукващите се пластмаси!

Именно проблемът на всички евтини марки. + неадекватна терморегулация.

Почти всичко остнало не зависи от тях - Интел си е Интел, ATI си е ATI и т.н.

Затова избягах и аз от евтините производители. Напатих се 3-кратно.

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 17 юни 2011 16:44

Haralampi написа:
treniora написа:От близо три години MSI EX610, за това време почти не е спиран(до скоро бях студент), едиственото от което мога да се оплача са разпукващите се пластмаси!

Колега, ти ако си мислиш, че в България има нещо различно от 2-ро качество много си се излъгал........

А относно "евтини марки" явно си в още по-голяма заблуда......
:beer
Докато бях студент, този лаптоп от "евтина марка" надживя много от "прехвалените" и защо ли на всичките дъната им изгаряха :dummy: ...... ама това си е проблем на "предобедените" и "заблудените" ;)

П.П забравих и ATI отдавна е AMD mhihi

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 16:55

treniora написа:
Haralampi написа:

Колега, ти ако си мислиш, че в България има нещо различно от 2-ро качество много си се излъгал........

Докато бях студент, този лаптоп от "евтина марка" надживя много от "прехвалените" и защо ли на всичките дъната им изгаряха :dummy: ...... ама това си е проблем на "предобедените" и "заблудените" ;)

Липсва ти нужния опит за да разбереш, че така както Опел не е VW, така и Acer не е Леново :idea: А че има качествени разлики от модел до модел в рамките на един производител - това е ясно :)

Аз за себе си мога да кажа, че за първи път ми се случва толкова дълго да не се е наложило да пратя лаптопа на ремонт поне веднъж. Старите ми 3 (от евтини марки като Fujitsu Siemens) почваха да се разхождат по сервизите от 3-тия месец нататък.
Разликата е огромна ;) Иначе всички щяха да си купуват евтинджоса ;)

Но пак казвам - допреди няколко години мислих точно като теб, така че не ме учудваш :) Напълно те разбирам :)
Човек се учи с опита и времето ;) Почти всички сме почнали от Acer, Fujitsu Siemens или MSI.... и някак един ден всички доброволно даваме двойно повече пари за нещо различно и знаем защо ;)

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 17 юни 2011 17:04

Haralampi написа:
treniora написа:
Haralampi написа:

Липсва ти нужния опит за да разбереш, че така както Опел не е VW, така и Acer не е Леново :idea: А че има качествени разлики от модел до модел в рамките на един производител - това е ясно :)

Аз за себе си мога да кажа, че за първи път ми се случва толкова дълго да не се е наложило да пратя лаптопа на ремонт поне веднъж. Старите ми 3 (от евтини марки като Fujitsu Siemens) почваха да се разхождат по сервизите от 3-тия месец нататък.
Разликата е огромна ;) Иначе всички щяха да си купуват евтинджоса ;)

Но пак казвам - допреди няколко години мислих точно като теб, така че не ме учудваш :) Напълно те разбирам :)
Човек се учи с опита и времето ;) Почти всички сме почнали от Acer, Fujitsu Siemens или MSI.... и някак един ден всички доброволно даваме двойно повече пари за нещо различно и знаем защо ;)

Колега, опит едвали ми липсва, с компютри се занимавам от преди ти да разбереш, че съществуват! :beer

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 17:07

treniora написа:
Колега, опит едвали ми липсва, с компютри се занимавам от преди ти да разбереш, че съществуват! :beer

На стари години или дългичко си следвал тогава :Mr Green Fun
И с твоя "опит" смяташ, че е нормално за всяка марка лаптоп да пука пластмаси на под 3 години :shock Интересно :да:

Но за това е темата, прав си - за да може всеки да сподели впечатленията си. Просто моите и твоите очаквания и опит явно се разминават :beer

Потребителски аватар
treniora

Мнениеот treniora » Пет 17 юни 2011 17:09

Haralampi написа:
treniora написа:

На стари години или дългичко си следвал тогава :Mr Green Fun
И с твоя "опит" смяташ, че е нормално за всяка марка лаптоп да пука пластмаси на под 3 години :shock Интересно :да:

Но за това е темата, прав си - за да може всеки да сподели впечатленията си. Просто моите и твоите очаквания и опит явно се разминават :beer

предпочитам да ми спука пластмасата от колкото да ми изгори дъно.........

мисля спора да приключи тук..

все някой трябва да се прежали и да спре.... :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 17:14

treniora написа:предпочитам да ми спука пластмасата от колкото да ми изгори дъно.........

мисля спора да приключи тук..

все някой трябва да се прежали и да спре.... :)

Мхм... те дъната щото се произвеждат от производителя на лаптопа нали :да:

Апропо дъното на моя Fujitsu изгоря именно заради евтината пластмаса, която се напука и позволи на дъното да се усуче и изгори :idea: Просто тема за размисъл

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 17 юни 2011 17:15

Да сподфеля няколко случки с MSI преди 2 години:
-мой познат си купува нов лаптопа, след като го пуска става ясно, че няма Wi-Fi модула вътре(после в сервиз го отвориха) както и Bluetooth, а на кутията пише, че има...Та незнам как се е оправил с магазина от който го е купил, последно видях външен приемник да ползва.
-моя бивша колежка си взима лаптоп от тази марка и след месец става нещо, не се пуска - праща го в сервиз и и казват, че дъното е изгоряло и ремонта ще излезне към 900 лева въпреки гаранцията при цена на лаптопа 800 и нещо.

Не казвам, че всичките са бангии, ама малко странно това! И моето HP беше на ремонт за видеото - 100 лева, да не кажете, че само плюя чуждото :да:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 17 юни 2011 19:19

nokiangage написа:..
Не казвам, че всичките са бангии, ама малко странно това! И моето HP беше на ремонт за видеото - 100 лева, да не кажете, че само плюя чуждото :да:

Колега не се притеснявай да изказваш мнение :) За обективната истина винаги има статистики ;)

Изображение

Марките, които не виждате включени в статистиката (Fujitsu, MSI, etc.) са по-надясно, съответно назад, в класацията по качество.
Това е от 2009. За 2010 Sony и Toshiba са с разменени места и Gateway е извън класацията, а на негово място са влезли Samsung някъде посредата.

Лично моите впечатления от различни марки отговарят почти едно към едно с тази класация, като пак казвам - Асус никога не съм докосвал, нямам представа. Мисля, че бих поставил и Леново с 1-2 позиции по-напред, но това е базирано на Т серията им, а доколкото знам имат сериозни проблеми с качеството си при по-нискобюджетните модели.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 17 юни 2011 19:49

На жена ми вуйчото още си бачка с един стар ASUS на 6 години машината е още в час т.е. без повреди. Обаче доволен от марката си взима едно нетбуче EeePC на ASUS и от него нищо не става - липсва охладител и лятото е неизползваем. Всъщност на нетбука има една пластина, която играе охладител на чипсет, видео и процесора и вентилатор който просто изкарва топлия въздух от кутийката. Самият вентилатор се включва само при натоварване на процесора, но не и от качване на температурата.

Потребителски аватар
Fifa
Автомобил: VW Passat 5.5
Двигател: 1.9 TDI AWX

Мнениеот Fifa » Съб 18 юни 2011 11:53

HP или ASUS - зависи за какво ще се ползва.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”