Отзиви за PAINT ZOOM ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Re: Отзиви за PAINT ZOOM ?

Мнениеот black` » Сря 09 фев 2011 17:17

Точно. За работа в градината и камъни, дърво на открито става. Но вкъщи е неприложимо по ред причини. Разпрашава, цапа, стича боята, капе. Който иска да дойде да ми боядисва с това нещо. Аз по това време ще смена 5 пъти цвета на стените и мебелите. И то без да цапам и облепям всичко. А тия нови бои на водна основа нямат чистене после. Отделно чистенето всеки път на самия пистолет. За 1 литър боя не си струва загубеното време. scare А пък ако трябва да пръскаш 1 бака латекс с това нещо колкото и професионално да е. Пак не те виждам във времето. scare Някой вика за валяка. Да ама с широкото мече се покрива по половин литър латекс с едно топене. mhihi Който иска да ми демонстрира да си вземе пистолетчето и да му връчам 500-600 квадрата стени. Ще черпя ядене и пиене, особено ако се справи до края на годината. :beer

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Чет 10 фев 2011 13:23

Голямото мече наистина пести много време ,но това с дългия косъм има и голям разход на боя с него....както и според зависи от това колко добре се справяш с разнасянето на боята се получават кофти следи...за тавани предполагам че тая машина не става или е доста трудоемко ,отсичането също....май най-добре си е изпитания метод с валяк и четка(ваничка не ползвам)....Надали тая машинка може да мине за 40-45мин 40кв. тавани ....на хубава основа го правя и то с нормално темпо на работа.,..

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 10 фев 2011 17:15

:063: Убеден съм, че поне 50% от изказалите се не са го виждали другаде освен по телевизията.
Аз лично не бих купил това нещо за 120лв, при положение, че има Бош за 200лв, но....баща ми не е знаел и още лятото купи.
Та-ИМАМ ПРЕКИ НАБЛЮДЕНИЯ ОТ УРЕДА!
Дотолкова преки, че съм боядисал етаж от къща отвън (пръскана мазилка) с фасаген. Нанесъл съм само една ръка, поради факта, че ако трябваше да пръскам още 2 т'ва чудо щеше да се разтопи. Все пак за площ до 40-50кв.м няма проблем. Относително удобно е за работа;сменява се ъгъла на боядисване и се регулира консумацията на боя. Принципа му на работа е като на пулверизатора-на рамото виси компресорче (да си кажем обикновенна малка прахосмукачка),което подава въздух под налягане. Той преминава през буркана с боя и завлича част от нея през дюзата.
За камък, мазилка и дърво е идеално ако се пръска боя на водна основа. За друг вид бои не мога да дам мнение.
Относно отсичането - предполагам, че на малко идиоти (освен брат ми) ще им дойде на акъла да облепват с тиксо латексова мазилка. Ако се замислите ще разберете защо. Ако не вярвате-пробвайте-пак ще разберете. :063: За отсичане може да се ползва парче картон, плексиглас.... и след това задължително границата трябва да се дообработи с четка и валяк.

tomi9696
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tomi9696 » Сря 18 май 2011 10:59

Здравейте, бях много скиптично настроен към този уред... Въпреки това имах една стая за боядисване и взех, че си го поръчах. Боядисах стаята и се получи много добре, имайки в предвид че не бях боядисвал с пистолет до сега.
Закупих си го от един онлайн магази, в който след покупката имам право на отсъпкии и съм много доволен!

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 19 май 2011 10:03

Хората са измислили пистолет и компресор отдавна за мен това е истинския начин за боядисване...

rady_e_2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rady_e_2000 » Вто 24 май 2011 21:17

Искате мнение за Paint Zoom-а ли? Имам само едно, НЕ СТАВА. Или поне не става за латекс. Току що сядам на компютъра след 4 часова борба с това нещо. Исках просто да си боядисам спалнята, но за 4 часа стигнах само да завърша 1 стена и да поизцапам други две. Явно му идва малко гъстичък латекса. Мисля да поправя щетите по the old fashion way,с мечето. Успех на тези които все пак решат да си го купят.

lidocia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lidocia » Пет 17 юни 2011 17:27

И ние купихме пеинзум но не става , продължихме с валяка

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пет 17 юни 2011 21:36

Като ви се говори. То само като му видиш резерварчето с цели 1-2 литра обем става ясно. Една стена ще зареждаш най-малко 5 пъти докато я изпръскаш. Вижте истинска машина за боядисване с латекс как направо взима боята от баката. mhihi

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пет 09 сеп 2011 13:52

Ей това нещо си харесах :)
http://bg.bosch-do-it.com/boptocs2-bg/% ... /index.htm

Последен въпрос, с тази машинка може ли да се пръскат бои и лакове на ацетонова основа ?

Питам, защото имам пистолет за боядисване и дилемата е тази машинка или компресор от този вид :http://shop.kirov.net/?cid=150&pid=3736

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 09 сеп 2011 13:57

потърси Spray Zoom RTR-MAX
цената е доста по-приемлива от пейнт зуума а съм чувал от клиенти че е доста добра машинка :wink:

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пет 09 сеп 2011 21:24

Без да се чудиш взимаш Компресора :да:
Можеш да го ползваш по много други приложения освен боядисване :)

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 13 сеп 2011 23:41

petko5 написа:....
Последен въпрос, с тази машинка може ли да се пръскат бои и лакове на ацетонова основа ?
...

Твърдо не! Бои изключително на водна основа. Пробвано с машините на Бош PFS- 55 - 60 и така натам, просто стапяш дюзите за нула време , и казанчета и щуротии ... НЕ!

Потребителски аватар
bozhan_2000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bozhan_2000 » Съб 01 окт 2011 22:51

Аз малко не разбрах:
1. латекса боя на водна основа ли е? и ако не каква е?
2. Тоя пеин зум и бош PFS 65 стават ли за боядисване на тавани с латекс.

Благодаря за инфото.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 02 окт 2011 1:17

За бош-а на 100 процента в упътването пише че не работи с латекс (лично съм прочел), което не означава че не работи с фасаген....

buuuu46
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот buuuu46 » Нед 02 окт 2011 19:25

Пистолетйте на бош работят с всекъкъв вид боя стига да са на водна основа.
Колеги ако имате латекс с едри частици е ясно че без разреждане не може да се мине :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”