Какви са възможните причини?
Голф 3 ГТИ - загрява повечко от нормалното!?
- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Голф 3 ГТИ - загрява повечко от нормалното!?
Снощи се прибирах от морето и забелязах, че след кратко каране на високи обороти / 4000 - 5000/ температурата започва да се покачва доста бързо. Когато карам с около 2000 об./мин. си държи нормална температура - 80-90 градуса, но като направя едно изпреварване много бързо качва на 100 - 110 градуса. Проверих дали не губи вода, но всичко е ОК. Доста е странно, защото е нормално при по-високи обороти да охлажда по-бързо, а при мен става обратното и дори се покачва темп. рязко
Перката на радиатора си включва и дори върти доста често. Температурата на маслото се покачва също така бързо като водата до 108 градуса /показания на борд. комютъра/

-
mileniumdm
- Автомобил:
- Двигател:
Просто времето е много топло ....
и на мен ми прави така на връщане от морето 100-110 и после като намала спада .......МНОГО Е ГОРЕЩО на ван
...на отиване карах през ноща със същата скорост и нямаше проблем но на прибиране през деня
))) СПОКО няма и нищо !!!!
- driver
- Двигател:
Аз пътувах през ноща и температурата на въздуха беше 24 градуса. До сега не ми е загрявала така колата. Сега забелязах, че и в града прави така - примерно карам само на втора до към 4000 об. и температурата рязко започва да се покачва.
Логично е когато мотора е на по-високи обороти температурата да пада по-бързо, защото водната помпа въри по-бързо. При мен е точно обратното.
Термостата съм го сменял с нов BEHR.
Туко що купих същия и отивам да го сменям, дано се оправи!
п.п
Възможно ли е да е от капачката на разширителния съд?
Логично е когато мотора е на по-високи обороти температурата да пада по-бързо, защото водната помпа въри по-бързо. При мен е точно обратното.
Термостата съм го сменял с нов BEHR.
Туко що купих същия и отивам да го сменям, дано се оправи!
п.п
Възможно ли е да е от капачката на разширителния съд?
- driver
- Двигател:
Проблема май ще се окаже не в темостата а в нещо много по-просто.
Скоро след като си счупих оригиналната броня след сблъсък с около 130 км./ч в една лисица и вместо да сложа нова броня си купих тунинг добавка за моята така, че да и ползвам здравата горна част.
Пред радиатора има един въздухозаборник който при мен е учудващо здрав, но тунинг бронята слиза доста по-надолу от него и въздушния поток минава под него и не обдухва достатъчно радиатора.
Оригиналната броня е направена така, че въпросния заборник опира в нея плътно и въздуха е "хванат" много-добре така, че да влиза нужното количество за охлаждане.
След доста играчка си направих "удължение" на оригиналния заборник от FOREX и мисля, че постигнах желания резултат. Тестовете в града са успешни, но утре ми предстои пътуване до Сл. бряг и се надявам всичко да е ОК.
Ето я въпросната броня:
http://bgphoto.net/photos/5845/o632917900293125000.jpg
Скоро след като си счупих оригиналната броня след сблъсък с около 130 км./ч в една лисица и вместо да сложа нова броня си купих тунинг добавка за моята така, че да и ползвам здравата горна част.
Пред радиатора има един въздухозаборник който при мен е учудващо здрав, но тунинг бронята слиза доста по-надолу от него и въздушния поток минава под него и не обдухва достатъчно радиатора.
Оригиналната броня е направена така, че въпросния заборник опира в нея плътно и въздуха е "хванат" много-добре така, че да влиза нужното количество за охлаждане.
След доста играчка си направих "удължение" на оригиналния заборник от FOREX и мисля, че постигнах желания резултат. Тестовете в града са успешни, но утре ми предстои пътуване до Сл. бряг и се надявам всичко да е ОК.
Ето я въпросната броня:
http://bgphoto.net/photos/5845/o632917900293125000.jpg
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 ГТИ - загрява повечко от нормалното!?
driver написа:Снощи се прибирах от морето и забелязах, че след кратко каране на високи обороти / 4000 - 5000/ температурата започва да се покачва доста бързо. Когато карам с около 2000 об./мин. си държи нормална температура - 80-90 градуса, но като направя едно изпреварване много бързо качва на 100 - 110 градуса. Проверих дали не губи вода, но всичко е ОК. Доста е странно, защото е нормално при по-високи обороти да охлажда по-бързо, а при мен става обратното и дори се покачва темп. рязкоПерката на радиатора си включва и дори върти доста често. Температурата на маслото се покачва също така бързо като водата до 108 градуса /показания на борд. комютъра/
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако не е термостата е или глава или гарнитура. Много не вярват, но е така и за ABS казват, че работи на 100° и аз така си мислех, а сега след като му шлайфах главата кове 90°!
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”