прекъсване на голф 3 тди 1з мотор при различни обороти
-
- Автомобил:
- Двигател:
прекъсване на голф 3 тди 1з мотор при различни обороти
Здравейте колеги.Имам следния проблем.Преди 2 години си взех едно голфче 1.9 тди 90 коня и като цяло съм доволен от него.Първият проблем с който се зблъсках беше прекасването на двителя м/у 1600-2000 оборото.След ходене до сервиз откриха проблем с помпата.След като се израсих около 300 лв. за друга помпа проблема изчезна,но не за дълго.След известно време започна пак да ми "забива" моцуната само че този пат взе да го прави при различни обороти,на различни скорости и най-вече не винаги.Просто го прави когато си поиска.Пак ходих на сервиз и все ми казваха че компютъра не хваща нищо,но за всеки случай смених и горивния филтър,но нямаше ефект.След 5-6 път откриха проблем в някакъв горивен колектор (ако не се лъжа,защото не съм много на запознат с тези неща).След проверка на интеркулера се оказа,че е разбит интеркулера и не може да се поправи.Нов струваше около 380лв, но 1 майстор ми намери 2ра ръка за 120, който бил хубав.След ремонта всичко стана ОК, но за съжаление след около 2-3 месеца започна пад да ми прекъсва на всякакви обороти и всякаква скорост.Проблема е, че не го прави постояно, а когато си поиска и никаде не могат да ми кажат от какво.Много бих се радвал ако някой може да ми помогане или да ме насочи, какво да правя.Много ви бладаря предварително 

- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re: прекъсване на голф 3 тди 1з мотор при различни обороти
какво точно прави колата за последно не разбрах ? прекъсва на различни обороти ?
прекъсва имаш предвид придърпване или влиза в авариен режим и ти отнема газта ?
прекъсва имаш предвид придърпване или влиза в авариен режим и ти отнема газта ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колата ми придърпва в различни обороти,но го прави когато си поиска.Понякога я карам 1 седмица без проблем и след това започва да ми придърпва няколко дни и се оправя от само себе си,но след определено време (може на следващия ден да е,може след 1 седмица когато си реши) започва пак да ми прави такива мизерии.
- nakoviq
- Автомобил: Vw Corrado
- Двигател: 9A
и аз съм с 1з мотор на скоро го купих голфа без да го гледам по телефона и се оказа че ми предърпва, оказало се е че е от ел газта тя е една капачка на помпата отгоре се сменяла тя правела мизериии ся кат си дое колата ше вида от каде ше я намера и да си решавам проблема
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
nakoviq написа:и аз съм с 1з мотор на скоро го купих голфа без да го гледам по телефона и се оказа че ми предърпва, оказало се е че е от ел газта тя е една капачка на помпата отгоре се сменяла тя правела мизериии ся кат си дое колата ше вида от каде ше я намера и да си решавам проблема
Не се сменя, а се чисти, от човек който го е правил.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да това е хроничната болест на помпите на 1Z мотора, но се оправя с чистене, аз използвам момента, когато чистя такава помпа да "пипна" и някои настройки. На когото съм чистил може да потвърди, че му върви по-добре колата.
- nakoviq
кво да и чиста кат тя ми свети от вътре кат махна капака отгоре
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Това което се чисти не се вижда отгоре трябва всичко това дето го виждаш да се махне за да се стигне до гняста 

- nakoviq
ми ше я заиграм се едно е голема философия деба и помпата омрела
Върни се в “Дизелови агрегати”