Привет на всички,
Както вече разбрахте от заглавието, имам нужда от малко помощ да реша какво да правя.След изминалата сбирка в Гърция, се убедих че всичко в едно няма как да стане и реших да си оставя синхрото са оффроуд и туризъм а синия го свалям от продажба и с него да си нося тонколоните и да го ползвам за ежедневна кола.Понеже навъртам доста километри, искам да си намаля малко разходите за гориво и обмислям следните варианти.Запазвам gti мотора и му слагам обикновенна газова уредба или свалям мотора и го сменям с 1.6TD от синхрото, който си стои оборудван.В Гърция имаше колега със синхро и с мотор 2Е, който е по-старата версия на моя, според думите му разхода на газ е между 12 и 14 на 100, което звучи съвсем прилично.Малко не ми се занимава с газови, но пък си заслужава заради по-високата скорост и по малко шум и вибрации.Дизела като разход повече от 8 не вярвам да качи, което пак е някъде около двайсетина лева.Това ми е дилемата, помагайте да реша.
Другари, пред дилема съм, помагайте :)
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Другари, пред дилема съм, помагайте :)
Въпреки, че съм против газта, в така поставената ситуация, ще дам глас за нея. Дизела колкото и икономичен да е, си остава бавен и шумен. А и като цяло, смяната на двигател ми се струва доста по-трудоемка от поставянето на газова уредба.
Поздрави
Поздрави
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Смятам, че един добър газов инжекцион е добро решение -при кадърен монтаж и добра настройка на този двигател почти няма да чувстваш разлика...Впечатления имам от преки наблюдения над МВ Е200 - 136 к.с. / с газова "Томасето"/ - 8.6 л. газ извънградско и около 10 /сега/ градско, 4-5 км., спиране, пак 3-4 км. ...
Успех!
Успех!
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Ivaile написа:Смятам, че един добър газов инжекцион е добро решение -при кадърен монтаж и добра настройка на този двигател почти няма да чувстваш разлика...Впечатления имам от преки наблюдения над МВ Е200 - 136 к.с. / с газова "Томасето"/ - 8.6 л. газ извънградско и около 10 /сега/ градско, 4-5 км., спиране, пак 3-4 км. ...
Успех!
Инжекциона няма избиване като разход, на година средния ми преход е около 40 000 км, като поне 10 000 ще са със синхрото.
Вик, смяната на мотора е точно за половин ден работа.
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Колега, турбо дизела не е ли по-подходящ за офроуд?
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
JaDaWiN написа:Колега, турбо дизела не е ли по-подходящ за офроуд?
Определено само че сега говорим за синия ми бус, който е с ГТИ мотор от Г3.Той е със стандартно задвижване, само на задния мост и както казах ще се ползва за "лека кола"

Да припомня проекта: viewtopic.php?f=66&t=140576
- p-sound
- Автомобил: VW T3 Caravelle
- Двигател: MV 1990
Ръгай му едно обикновено газово с повечко взривни клапи и карай.И по-малко да върви няма да е чак толкова голяма разликата с по-корав изпарител.Бързо се избива като инвестиция и не ти пука колко караш щото все пак газта си е около 1.20.
Само че на наще съкровища малко им трудно намирането на място за бутилката,ама все пак има!
Само че на наще съкровища малко им трудно намирането на място за бутилката,ама все пак има!
- PACH
- Bus Master
- Контакти:
p-sound написа:Ръгай му едно обикновено газово с повечко взривни клапи и карай.И по-малко да върви няма да е чак толкова голяма разликата с по-корав изпарител.Бързо се избива като инвестиция и не ти пука колко караш щото все пак газта си е около 1.20.
Имам една дълга бутилка тип "пура", която ще се събере точно под задната седалка, по цялата ширина на буса.Мисля че е около 60-70 литра.Довечера като се прибера ще поровя да видя какво пишат за инжекционите, знам ли, може да прежаля едни 1200 лв.двама приятели си сложиха Фобос и са доволни.някакви препоръки, какво да гледам ?
- deko70
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей Ванка газта си е газ ако слагаш обикновенна газова с клапи за инжекцията ще ти излезе около 200-300 лева а газов инжекцион около 1000 лв. Разликата е голяма и не знам дали си струва.При мен градско с газ е около 16-17 литра газ а извън градско 14-15л. по 1,20лв. смятай
Ако сложим и периодичния ремонт на изпарител,смяната на въздушен филтър,бензиновата помпа и тя не трябва да се забравя т.е. трябва да са пали и роботи на бензин периодично защото иначе платната или гумичките изсъхват.Газта винаги дава различен разход в зависимост кой е доставчик.но по мой сметки дали карам на газ или нафта разликата на цената на гориво за 100км. не е повече от 2 лв. Пример: 16л.газ*1,20лв.=19.20лв./8л.нафта*2.40лв.19,20лв. Това е от моята практика за останалото решаваш сам може и да сложиш и метан но това е друг сценарий. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз съм ЗА газта, не за друго, ами щото вече имаш готов монтиран мотор в купето и то той не е никак лош. Само че ГИ би прилегнал много по-добре. Разликата в разхода ще ти го избие и ще си доволен, предполагам. 1.6ТД не е лош мотор с цялото ми уважение, но не приляга на такова огромно купе, виж за Голф Мк2 по става, ама за Транспортер/Каравеле 

-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
Аз пък съм фен на дизела и на това, че няма да ти се пречка газовата бутилка в колата.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не съм привърженик на газта ,но ако ще слагаш дизел по добре да е 1.9тд и то от последното производство 

Привет, знеш , че съм с мотор като твоя и го карам само на газ- разхода в нашия трафик е 13-14 л..
Ако сега трябва да избирам, бих си сложил метан, цени за уредба до 200 BGN, мисля , че няма да ти се "опре" при монтажа само реглаж евнтуално. Двигателя не е капризен остава да го зарадваш с метан/
Ако сега трябва да избирам, бих си сложил метан, цени за уредба до 200 BGN, мисля , че няма да ти се "опре" при монтажа само реглаж евнтуално. Двигателя не е капризен остава да го зарадваш с метан/

- PACH
- Bus Master
- Контакти:
niks76 написа:не съм привърженик на газта ,но ако ще слагаш дизел по добре да е 1.9тд и то от последното производство
Ники, преди гти мотора бях с 1.9ТД и повече такъв мотор няма да сложа, 1.6ТД е много по-пъргав, само дето омалява по баирите, нооо то по морето няма много такива планински пътища.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
говоря за последното производство от 96г
няма нищо общо с по старите модели във вървене и горене

няма нищо общо с по старите модели във вървене и горене