въпрос за ограничител на скутер

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за ограничител на скутер

Мнениеот Golf`mafia » Съб 18 юни 2011 14:16

Колеги разглобих го ама сега накъде хаха Къде трябва да се намира тази шайба

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
kickcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickcho » Съб 18 юни 2011 15:04

Ограничителите при скутерите са няколко вида : шайба във вариатора (на снимката в ляво през което минава ремъка) , тапа в гърнето (умишлено запушени тръби от китайците :kissy: , които в последствие се изрязват) и ограничение на оборотите в електронния блок - като последното се използва изключително рядко. Попринцип ограничителите се слагат само на малките кубатури.
Ето един интересен линк ако разбираш руски за принципа на работа на вариатора при скутерите :
http://www.salons.su/msk/articles/magaz ... mot/variay

Ограничителят във вариатора е просто една шайбичка ,която не позволява на двате части да се съберат максимално ,за да се качи ремъка в най-горното ниво (при високите обороти)...
Ето снимка : http://www.apriliaforum.com/forums/atta ... 1061838950

Погледни все пак и за глуха тръба по гърнето или стеснение някъде по тръбите . Ако има такива те се отстраняват . Ето линк и на този симптом :да: http://www.apriliaforum.com/forums/atta ... 1061841397
http://www.apriliaforum.com/forums/atta ... 1061841605

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 18 юни 2011 18:49

добре де тая шаиба при мен между тези двете в ляво ли трябва да се намира между тях?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 18 юни 2011 19:54

Trqbva variatornata perka (tova v lqvo orebrenoto) da go otvie6 na gaikovert, a za da razberesh dali ima ograni4itel moje6 na mqsto kakto e otvoren kapaka da zapali6 i da vidi6 kato dade6 gaz dokrai dali otpred remuka se ka4va dogore.

I prevkliu4vane nqma, ne moje i da ima poneje tova e CVT transmisiq (1 bezstepenna predavka) tova koeto ti kazva6 prevkliu4vane prosto tam e pada v krivata na vartq6tiq moment demek tam umalqva motora, tova moje da se regulira sa smqna na rolki na variatora i prujiinki na saedinitelq :)
scooterclub-bg.com/forum popro4eti tam tova onova, ako vse o6te e ostanalo ne6to za 4etene 4e lapetiqta samo spami mhihi

p.s sorry to4no v momenta nqmam kirilica, posle 6te go opravq posta

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Съб 18 юни 2011 20:12

демек в момента толко си може ? :D така ли да го разбирам

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 18 юни 2011 22:47

Moje i taka da e, kazax ti kakvo naj-dobre da napravi6 da vidi6 ima li ograni4itel, ako remaka si otiva dogore..... nqma. Normlnata max skorost za tazi 4udesiq na kitajskoto avtomobilostroene e okolo 80-90km/h pove4e ne o4akvai, neznam kolko vdiga tvoq sega. A za uskorenie, vseki ima razli4en ar6in :mrgreen:
Po princip CVT-to raboti na principa na centrobejnata sila, vav variatora ima edni teje6sti pod formata na rolki, pri ka4vane na oborotite rolkite iztlaskvat variatora koito pritiska remaka kam van6nata 6aiba (tazi orebrenata) i remuka predava usileto nazad kum sedinitelq. S dumi e dosta slojno da se obesni, no s tezi rolki (tejesti) koito se namirat vuv variatora moje da se poigrae, da se slojat po-leki, po-tejki i da si go naglasi6 kakto nai-mnogo ti xaresva, ako go kara6 gradsko moje da iska6 da se iztrelva pove4e, moje pove4e maximalna skorost da iska6.
Obshto vzeto slagat se po-tejki rolki ako tursi6 pove4e maximalna skorost, i po-leki ako tursi6 pove4e uskorenie za smetka na po-niska max skorost.
Moga cql ferman da izpi6a, ama razrovi se iz skuter forum4eto koeto ti postnax gore moje da nameri6 polezno info dosta (vuoraji se s nervi, lapetiite mnogo spamqt i ne xaresvat kitaiski skuteri mhihi )

p.s sory o6te edin pat za latinicita, utre 6te opravq vsi4ko :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”