Компютъра гасне сам
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Компютъра гасне сам
Тези температури не са хич добре и само за 4 минути не е лошо да се проверят пастите на всички кулери+пълно почистване+монтиране на един вкарваш и един изкарващ вентилатор на кутията(освен ако няма де).Интересното е някой игри как товарят зверски-моя комп си е най обикновен нищо геймърско няма и жената преди време играеше на една игра Fishdom май се казваше-представлява аквариум и гледаш рибки като всичко е доста шаренко и анимирано.За няколко минути видеокартата стигаше 70+ градуса и след още няколко се сриваше и екрана става на черти-и рестарт.
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма вкарващ вентилатор.Само изкарващи са.... абе не е добре, защото иначе играта не насича.На макс е всичко и върви като по мед и масло, а тя има височки изисквания.Ще слагаме вентилатори и радиатори и така
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Както казаха колегите по-горе проблемът може да е само в термопастата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Провери си термопроводящата паста на процесора !!!!! Когато е в натоварен режим и е 70 градуса пипни радиатора и усети дали са наистина толкоз. Щото ако температурата от процесора не се предава адекватно на радиатора нали се сещаш какво се получава, оно си духа ама... на него си 
Ако имаш втори компир можем да се чуем по скайп по-късно да ти ударя рамо с този, но ще е след 21:50 някъде, че сега следва пълна програма с малката ми кукла

Ако имаш втори компир можем да се чуем по скайп по-късно да ти ударя рамо с този, но ще е след 21:50 някъде, че сега следва пълна програма с малката ми кукла

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз не знам кое е процесора

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Носи го на сервиз тогава
Не пипай нищо, да не стане по-голяма беля 

- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
По-добре не пускай играта до времето за сервиза и го остави отворен. Ако те е страх, може да му пуснеш и вентилатор да духа към него, ама не мисля, че е чак толкова нужно...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега в момента си е чук
Няма да играя Макар че вече се зарибих по нея

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Новият ми челен кулер!
- slimmer

Ако така работи добре, за какво ще даваш пари за друго

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Гаранция е затлачено захранването щом се занимаваш с челни кулери. Издухва му се прахоляка, смазва се вентилатора и толкова.
П.П.: Всъщност ако перката на захранването ти се вижда отзад на кутията значи е 80мм, а ако се вижда отвътре където има още един вентилатор ( т.е. откъм процесора ти) значи е 120мм. Препоръчително е щом играеш да си със 120 мм перка на захранването
П.П.: Всъщност ако перката на захранването ти се вижда отзад на кутията значи е 80мм, а ако се вижда отвътре където има още един вентилатор ( т.е. откъм процесора ти) значи е 120мм. Препоръчително е щом играеш да си със 120 мм перка на захранването

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
azrod перката е 80мм.Всичко съм почистил и вътре е като нов... съответно пак си прегрява.Радиатор, решетка... всичко е чисто. На процесора е 70 мм.
- slimmer
velko, 120 ти е на захранването. 80 ти е тая отзад на кутията. 70 ти е на фабричния охладител на AMD.
Последните две са ти проблемът - 80 е малко и не смогва, 70-ката е изчислена повече за офисни приложения (всичките охладители на AMD, които съм монтирал, са така). На Phenom X4 Black Edition доколкото си спомням е с меден радиатор, но и това не помага особено - на 100% е на макс обороти и поддържа към 80 градуса...
Последните две са ти проблемът - 80 е малко и не смогва, 70-ката е изчислена повече за офисни приложения (всичките охладители на AMD, които съм монтирал, са така). На Phenom X4 Black Edition доколкото си спомням е с меден радиатор, но и това не помага особено - на 100% е на макс обороти и поддържа към 80 градуса...
аз мисля, че ако отвориш компютъра да седи отворен за по- добро охлаждане ще трябца да сложиш допънителен вентилатор на харда защото не се осъществява поток както при затворена кутия. това е единствения проблем при отворената кутия. а при затворената , ако нямаш вентилатори харда действа вътре като парно и всичко наоколо загрява.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”