ABF двигател в Golf 3 GT
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
ABF двигател в Golf 3 GT
Колеги винаги съм искал ABF 150 к.с.,ще ги прежаля няколкото литра по-висок разход ,но по-високия данък и гражданска винаги са ме спирали.Въпроса ми е мога ли да сложа ABF на моя голф ,фабрично с 1.6i AEK 101к.с. двигател ,но по документи да остане с фабричния двигател и да плащам като за 1.6 а всъщност да имам 2.0 под капака? И ако да освен двигателя,скоростната кутия и таблото какви други промени трябва да се направят? Спирачки и окачване същите ли остават?Мерси
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: ABF двигател в Golf 3 GT
По принцип можеш....нооо като тръгнеш да го продаваш голфа ще имаш проблеми, или пък ако имаш някаква проверка от КАТ също ще имаш ядове със новия двигател. Много хора си карат с други двигатели тъй, че няма да си първия или последния
.
За трансплантацията ще ти трябват доста неща...инсталацията, компютъра, може би и окачването, не съм сигурен, но май и педалите ще трябват....не е лесна работата

За трансплантацията ще ти трябват доста неща...инсталацията, компютъра, може би и окачването, не съм сигурен, но май и педалите ще трябват....не е лесна работата

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Работата не ми е много проблем ,защото имам един приятел-монтьор и той ще извърши трансплантацията за някаква минимална сума
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
слагай смело като тръгнеш да продаваш колата разглобяваш я на части и си я продаваш
аз мисля така да направя 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Освен двигателя, смяната на спирачките е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА! Ако искаш да си запазиш BBS-а на GT-то може да останеш на 4 болта като ползваш дискове от G60.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata написа:Колеги винаги съм искал ABF 150 к.с.,ще ги прежаля няколкото литра по-висок разход ,но по-високия данък и гражданска винаги са ме спирали.Въпроса ми е мога ли да сложа ABF на моя голф ,фабрично с 1.6i AEK 101к.с. двигател ,но по документи да остане с фабричния двигател и да плащам като за 1.6 а всъщност да имам 2.0 под капака? И ако да освен двигателя,скоростната кутия и таблото какви други промени трябва да се направят? Спирачки и окачване същите ли остават?Мерси
Колега,слагай смело новият мотор ,но го вземи задължително с документи и ги носи в жабката-евентуално при проверка от органите на реда казваш преди 2-3 дни го сложихме и утре утивам да го регистрирам в кат

лагай смело е моя съвет и успет
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
При положение че разликата в цената на данъка и гражданската те спират хич не си напъвай главата с подобни схеми
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
Не се замисляи а слагаи ABF-a,един мои приятел имаше ауди 90 купе и беше със 2.0 115 к.с а във талона се водеше 1.8 75 к.с
така 4е както казаха по горе колегите,не си първие не си и последния,пожелавам ти успех 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Ето този - колега извърши тази трансплантация.
Можеш да се свържеш с него да ти разясни.
Иначе по темата, аз лично не удобрявам.
Този въпрос ми беше на дневен ред преди две години и просто си намерих колата, която исках.
Прекалено много са конструктивните разлики, не си заслужава.
Можеш да се свържеш с него да ти разясни.

Иначе по темата, аз лично не удобрявам.
Този въпрос ми беше на дневен ред преди две години и просто си намерих колата, която исках.
Прекалено много са конструктивните разлики, не си заслужава.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Щом ти е чааак толкова мерак - па слагай!
Но не виждам как ще преглътнеш (евентуално) по-големия разход, щом те спира разликата в еднократна годишна сума.
Разбира се - забравяш и за КАСКО, както и за ГО... и съответно ако стане беля (недай си боже с пострадал човек) - не бих желал да съм на твое място...
Но не виждам как ще преглътнеш (евентуално) по-големия разход, щом те спира разликата в еднократна годишна сума.
Разбира се - забравяш и за КАСКО, както и за ГО... и съответно ако стане беля (недай си боже с пострадал човек) - не бих желал да съм на твое място...

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм на мнение, че значително по-високият разход е по-голямата болка от около 150 лв данък. Ако си много мераклия продай твоята и си купи, вече абф има на много прилични цени. Е, мися, че можеш и да я пререгистрираш.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Колко от колегите които са писали ,че АБФ-а гори повече от АКЛ-а имат и карат АБФ? 6-7 извънгардско и 9-10 градско ако някой каже ,че това е много за 150 коня......да не казвам ,че мойта гори и надолу ,че тогава ще ви се строи като приказка от хиляда и една нощ....! 

Доколкото знам, VW имат номера на двигателите. Казвам го, щото аз нямам. Както и да е. Та, този номер е вписан в големия талон ако не се лъжа. Как става сключването на гражданска застраховка със стария талон и новия двигател? Мисля колега, че много ти се кара 150 кс. мотора, но нямаш ресурс за това и по-добре не се мъчи. По-добре си купи кола с ABF мотор, отколкото да се впускаш в такива галимации.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
За сключването, проблем няма, понеже застраховката в масовия случай се прави с малък талон....
1.Там номер на двг. не пише..
2.В полиците по ГО също никъде не се вписва номер на ДВГ., само кубатура, и то по думите на собственика.
Е, както Радотом писа по-горе, ако случайно колегата сложи АБФ, а си плаща ГО като за 1.6 и стане инцидент - не искам да съм на негово място.
Неимуществените вреди, които може да се наложи да се изплащат някому са до 2-3 МИЛИОНА лева...., да правилно прочетохте, Милиона.
1.Там номер на двг. не пише..
2.В полиците по ГО също никъде не се вписва номер на ДВГ., само кубатура, и то по думите на собственика.
Е, както Радотом писа по-горе, ако случайно колегата сложи АБФ, а си плаща ГО като за 1.6 и стане инцидент - не искам да съм на негово място.
Неимуществените вреди, които може да се наложи да се изплащат някому са до 2-3 МИЛИОНА лева...., да правилно прочетохте, Милиона.

- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
А има и още нещо което забравяш,помисли каде и как ще минаваш на преглед,щото с всеки изминал ден се затягат нещата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”