Мигачи Б5 - решен проблема !
Мигачи Б5 - решен проблема !
Здравейте, имам следният проблем с мигачите на пасат В5, от време на време релето се включва и издава звук, но мигачите не мигат, смених го но уви нищо не се промени. Имам съмнения за ключа за пускане, който е на волана, ако някой има идея какъв е проблема....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мигачи Б5
Колега, щом като цъкнеш ключа се чува да щрака релето, значи проблема не е в ключа. Ключа подава напрежение на релето и то тогава включва. Само обясни какво имаш предвид, че релето от време на време се включва. Това означава ли, че понякога се включва, а понякога не???
Да включва се от време на време, не постоянно , но без да светят мигачите просто цъка(само звук се чува)
махнах бушона на аварийните, но пак го направи няколко пъти, което ме навява на мисълта, че може да е от лоста на волана.
PPS:Да поясня, релето се включва само без да съм пипал лоста за мигачите или копчето за аварийните!
махнах бушона на аварийните, но пак го направи няколко пъти, което ме навява на мисълта, че може да е от лоста на волана.
PPS:Да поясня, релето се включва само без да съм пипал лоста за мигачите или копчето за аварийните!
-
- Автомобил:
- Двигател:
А иначе мигачите работят ли си нормално като ги включиш от лоста?
да работят си, ако в момента релето трака и аз пусна мигач, то то започва да си трака с мигачите и после след като мигача спре то от време на време пак почва с по 2-3-4 тракания после спира, след известно време пак почва. Много странно !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина странно. Да не би отнякъде да му идва напрежение, което не е достатъчно да включи релето както трябва и само бобината да бучи. Щом мигачите не мигат значи контактната система на релето не се затваря. Опитал ли си да махнеш релето и да видиш дали пак го има този ефект? Да не би да е от нещо друго.
да махнах го и няма проблем, определено релето цъка не нещо др. даже го смених с ново като първоначално мислих че то е проблема ама както казах няма разлика. Наистина му отива импулс за да цъка, но немога да разбера откъде, затова си мисля да не е е от лоста за мигачите на волана там да окъсява или да дава на маса, незнам по някой път цъка повече от мин. след което спира др. път само единично цъкане и толкова.
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
Мой приятел имаше подобен проблем с Б5,5 и се окоза лостчето....... смени го с втора употреба и се оправи................... пробвай и ти...
Последна промяна от bobich на Чет 23 юни 2011 22:12, променено общо 1 път.
- bobich
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBAB
kjj 1977 написа:Имаш в предвид лостчето на волана нали?
Да...
мерси колега ще пробвам и ще кажа има ли ефект, трудно е да намеря втора употреба, но намерих нов за £26.00 което е без пари, според мен 

здравейте колеги, смених лоста за мигачите и всичко се оправи, ако имате такъв проблем(описаният по-горе в темата) да знете че е от лоста за мигачите. И друго ВАЖНО!!!!! лост със бутон за пускане на круизконтрола и бутон за командване става и на коли с активен волан(при тях командването е от волана).
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Re: Мигачи Б5 - решен проблема !
Здр-те не открих друга тема свързана,с мигачи и реших да пиша тук да не отварям нова. Така да поясня първо,че става въпрос за мигачите отпред до фаровете. Светят си всичко точно,Но не са закрепени както трябва т.е не са напаснати даже и по фара. Единственото нещо,което ги даржи в/у автомобила са с по-едно болтче за ламарината (така ги намерих). Поръчал съм вече нови фарове и мигачи, но при монтажа и на новите мигачи се чудя как ще се закрепят. Явно нещо липсва един авер ми вика,че на мигачите имат пружина,която ги държи плътно за купето да не мърдат.. Че тия старите мигачи са като на(стар коч мад....те)
в някоя яма може и да изхвърчат 

- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Колеги кажете,как са закрепени отвътрешната страна мигачите. Ако някои може да приложи снимка точно как стоят нещата още по-добре.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nistel_87 написа:Колеги кажете,как са закрепени отвътрешната страна мигачите. Ако някои може да приложи снимка точно как стоят нещата още по-добре.
Има само една пружина с ръкохватка за дърпане. Паянтова работа!