Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 15 юни 2011 19:01

Колеги какви горе доло ще са последствията от акт-а ми за 86км/ч в населено място т.е. с 36км/ч отгоре :)
интересува ме основно като сума и дали ще ми се отнеме книжката за 1 месец :)

ЕДИТ:
така колеги разбрах че няма да ми се вземе книжката и че ще олекна с 200 кинта, но ме интересува друго за което бях чувал, но не намерих нищо конкретно относно това че ако платя глобата в определен срок има някакви отстъпки или греша. ако не греша дали ще може да разясните малко :)

Потребителски аватар
sonyglobe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sonyglobe » Съб 18 юни 2011 23:23

Здравейте колеги,имам слдното питане....Нормално ли е да остана без книжка за 6 месеца при наличие на 0.8 промила алкохол в кръвта и има ли смисъл да обжалвам??Мерси предварително

Потребителски аватар
tonyno_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonyno_gti » Пон 20 юни 2011 11:10

Като си пил съвсем заслужено ще ти я вземат. Дано направят и по-големи наказанията за алкохол!!!

Потребителски аватар
sonyglobe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sonyglobe » Пон 20 юни 2011 13:49

tonyno_gti написа:Като си пил съвсем заслужено ще ти я вземат. Дано направят и по-големи наказанията за алкохол!!!

Ха Колега и аз съм против карането след употреба на алкохол....нооо недей да нападаш без да си наясно със ситуацията...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 20 юни 2011 15:56

sonyglobe написа:
tonyno_gti написа:Като си пил съвсем заслужено ще ти я вземат. Дано направят и по-големи наказанията за алкохол!!!

Ха Колега и аз съм против карането след употреба на алкохол....нооо недей да нападаш без да си наясно със ситуацията...

Едва ли определена сигуация може да послужи за оправдание.
Например подпийнал водач кара ранен в болница, но по пътя блъска друг човек. Може ли добрите намерения на опиянения водач да бъдат смекчаващо вината му обстоятелство? Аз мисля, че не! :012:

Потребителски аватар
sonyglobe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sonyglobe » Пон 20 юни 2011 18:22

Ljubon написа:
sonyglobe написа:

Например подпийнал водач кара ранен в болница, но по пътя блъска друг човек. Може ли добрите намерения на опиянения водач да бъдат смекчаващо вината му обстоятелство? Аз мисля, че не! :012:

Напълно си прав колега,но всеки един нормален човек мойе да прецени кога е способен да шофира без риск за останалите и кога не,така че не се правете всички на много съвестни ,защото съм сигурен че и вие двамата,които критикувате сте се качвали зад волана на по 1-2 бири...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 20 юни 2011 20:51

sonyglobe написа:Напълно си прав колега,но всеки един нормален човек мойе да прецени кога е способен да шофира без риск за останалите и кога не,така че не се правете всички на много съвестни ,защото съм сигурен че и вие двамата,които критикувате сте се качвали зад волана на по 1-2 бири...
Точно такива "нормални", които "могат" да преценят ги дават по телевизията - как са отнесли някой невинен.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 20 юни 2011 21:16

в Англия и USA разрешеното количество алкохол е 0.8, така че стига се правихте на моралисти..

Потребителски аватар
ivo_sn
Автомобил:
Двигател:

АКТ - Колко ще ми струва?

Мнениеот ivo_sn » Пон 20 юни 2011 22:03

Преди малко се сдобих с акт за непредставяне на СУМПС и контролен талон към него. Някои знае ли колко долу горе ще ми е глобата? :?

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: АКТ - Колко ще ми струва?

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 20 юни 2011 22:04

за без талон 10 лева,за книжка незнам

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Пон 20 юни 2011 22:10

за НЕПРЕДСТАВЯНЕ на документи,да кажем забравени,се съставя АКТ и в 3 дневен срок трябва да ги представиш в КАТ и следва административна глоба от 10лв....тва е..

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 21 юни 2011 10:59

ivo_sn написа:Преди малко се сдобих с акт за непредставяне на СУМПС и контролен талон към него. Някои знае ли колко долу горе ще ми е глобата? :?
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:
1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., доп., бр. 103 от 2005 г., изм. и доп., бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;

Потребителски аватар
vodkoleq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vodkoleq » Сря 22 юни 2011 18:33

здравеите колеги! Исках да попитам ако карам с НП което взех преди няколко месеца и с изпрани документи за преглед и гражданска на които почти нищо не се вижда :D какво може да ми направят ? :oops:

Потребителски аватар
tonyno_gti
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tonyno_gti » Нед 26 юни 2011 12:05

sonyglobe написа:
Ljubon написа:
sonyglobe написа:

Напълно си прав колега,но всеки един нормален човек мойе да прецени кога е способен да шофира без риск за останалите и кога не,така че не се правете всички на много съвестни ,защото съм сигурен че и вие двамата,които критикувате сте се качвали зад волана на по 1-2 бири...

Ами да, на по бира, бира и половина за цяла вечер съм се качвал десетки пъти, но като са ме спирали ми е показвало 0.00, така че не виждам какъв е проблема. Друг обаче е въпроса да си на 3-4-5 бири или на 200мл концентрат. Тогава прошка не трябва да има!!!

Потребителски аватар
z1ggygo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот z1ggygo » Вто 28 юни 2011 6:32

До притежателя
На лек автомобил
С рег. Номер ** **** **
Дата и час на регистрирано нарушение
**.**.** ****
Уважаеми г-не/г-жо/

В подземния паркинг на Сентрал Мол паркирането на автомобил с АГУ е абсолютно ЗАБРАНЕНО!
Моля/ ползвайте откритите паркинги на Сентрал Мол!
Предупреждаваме Ви, че глобата е персонална и минималния й размер е 100 лева!
Предприетите мерки са в изпълнение на изискванията на Наредба за устройството, безопасната експлоатация и технически надзор на газовите съоръжения и инсталации за втренчени въглеродни газове и са съгласувани с органите на ИДТН

това ми го писаха вчера в мола в Търново ? :lol:

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”