Най добрият 2.0 16v двигател
- Buxpo
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
Най добрият 2.0 16v двигател
Колеги тъй като знам че има много такива мотори на различни марки производители , според вас кой е най сполучливия такъв двигател и защо 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Re: Най добрият 2.0 16v двигател
От коя до коя година ?
С турбо или не ?
С турбо или не ?
Да бе, аз па кво му дадох тоя линк се 1 само тва са читави двигатели
(макар че така излиза на практика... ) 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1.8T 20V
строукнат на 2литра

- Buxpo
Говора за 2 литра атмосверен двигател , защото турбинираните там зависят от много неща 

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
9a-лесен за намиране,достатьчно мощен.Монтира се на класически ФВ
Евтин за закупуване
иначе 20хе без 'ц'

Евтин за закупуване

иначе 20хе без 'ц'

- Buxpo
Много ми е интересно , защото съм виждал Голф 3 правен през 90те години за състезания заводски излиза 2.0 16в мотор атмосверен 286 коня и по нищо не му личи да е различен от стандартния ABF , и дали ABF Може да се каже че е един от най добрите амотсверни 2литрови мотори 

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Японските двигатели на повечето марки са не просто добри,а уникални....

- kenykirilov
- Автомобил:
- Двигател:
абстрахирайки се от факта, че сме във форума на VW смея да твърдя, поне по мой опит, че двойката , шестнайска на хонда сивик е наистина нещо много здраво и супер пъргаво ( въпреки че на сивик по харесвам модификацията б16а ) ако искаш да видиш колко е здрав и пъргав наистина.. клипчета във youtube колкото искаш по половин час измъчват хондите и какво ли не им сипват в двигателя а те просто не умират... както и клипчета с ускорение ще намериш.. поздрави 

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:Японските двигатели на повечето марки са не просто добри,а уникални....![]()
И се като се окотят ефекта е уникален, особено пък атмосферен такъв да помирише леко по-висок буст и почват едни криви биели, едни спукани ризи, надрани валове и заминали лагери

Сток като вътрешности Б16 е много кекав и не само той, ако ще се прави да работи на принудително пълнене.
Яките драгаджийки дори са с други блокове дори Дартън примерно за бутала и биели не говорим те са задължителни.
За да изкара един Б мотор конете на турбиниран сток 1.8Т/2.0 16кл ВАГ мотор, без да се счупи му трябват блок гард, ковани карантии, афтърмаркет биелни лагери, спешъл гарнитура на главата, шпилки, докато през това време с неотварян 1.8Т/2.0 ВАГ мотор си караш дори без да си правил ревизия

Да не говорим, че ако пък искаш да искараш доста коне пак си позлваш оригинални лагери гарнитури глава, болтове и т.н. просто всичко има голям резерв и е направено да носи доста над заводските мощности за разлика от повечето оризарници...
- Buxpo
Нико сългасен съм , имаш право за това , но дали е вярно това че ABF оригинално е със ковани бутала и биели (или по точно усилени) въпреки че имам такъв голф за това не съм сигурен 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Buxpo написа: , но дали е вярно това че ABF оригинално е със ковани бутала и биели (или по точно усилени)
Не вярвам .През 2009 г съседа ми окоти такъв мотор на път за София. Освен задължителните клапани смени биела и бутало при ремонта / не си спомням дли беше само 1 биела или 2 ??/
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
niikoo_1 написа:Dead man написа:Японските двигатели на повечето марки са не просто добри,а уникални....![]()
И се като се окотят ефекта е уникален, особено пък атмосферен такъв да помирише леко по-висок буст и почват едни криви биели, едни спукани ризи, надрани валове и заминали лагери
Сток като вътрешности Б16 е много кекав и не само той, ако ще се прави да работи на принудително пълнене.
Яките драгаджийки дори са с други блокове дори Дартън примерно за бутала и биели не говорим те са задължителни.
За да изкара един Б мотор конете на турбиниран сток 1.8Т/2.0 16кл ВАГ мотор, без да се счупи му трябват блок гард, ковани карантии, афтърмаркет биелни лагери, спешъл гарнитура на главата, шпилки, докато през това време с неотварян 1.8Т/2.0 ВАГ мотор си караш дори без да си правил ревизия2.2 20кл не го споменавам щото там със сток мотор може да се даде 11ка.
Да не говорим, че ако пък искаш да искараш доста коне пак си позлваш оригинални лагери гарнитури глава, болтове и т.н. просто всичко има голям резерв и е направено да носи доста над заводските мощности за разлика от повечето оризарници...
От какьв зор му е на японския мотор да се турбинира,на всеки е ясно че F20C на Honda s2000 вьрви доста повече и от чипирано 1.8Т

Тая хонда си вьрви и когато европейците направят 2.0 атмосферен 241 коня и то работещ на такива обороти(9500) ела да ми звьннеш

-
- Автомобил:
- Двигател:
Доста е неясно какво се разбира под най-добър.
Дали най-мощен, най-здрав, най-икономичен и т.н.
За мен комплексно най-добър 2.0 16V е 3SFE на Тойота, слагат го на Карина и Рав4
Много здрав, добра мощност и добър разход
Дали най-мощен, най-здрав, най-икономичен и т.н.
За мен комплексно най-добър 2.0 16V е 3SFE на Тойота, слагат го на Карина и Рав4
Много здрав, добра мощност и добър разход
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”