Колега Велинсл,не се обиждай.Никой не иска да ти обиди кучето.Аз лично цял живот съм имал немска овчарка.Понеже не съм много голям съм имал 3 кучета

Първата(Джесика) беше много хубава и игрива,нямаше нито родословие и май не беше и много чистокръвна.Много си я обичахме както и тя нас.
След това взехме мъжкар - Джери.Аз и баща ми ходихме да го избираме в развъдника и имаше една малка топка косми,която не можеше да се вреди за храната,тъй като всички ядяха от една тава,а там имаше двайсетина кучета.Беше много слабичък,но въпреки това весел,игрив и контактен.Именно заради това го избрах.Впоследствие това недоносче се превърна в огромна и много красива немска овчарка

Съжелявам,че тук нямам снимки да постна.За съжаление обаче след 3 години баща ми реши да му вземе женска,тя избяга след няколко дни и той избяга след нея.Няма да ви казвам колко време сме го търсили в околностите на селото където живеят нашите.Само да чуя глас подобен на неговия от някой баир,палех джипа и тръгвах натам.
След като се отказах,си взех първата наистина чистокръвна немска овчарка.Сега е на 7 години и е невероятно куче.По-сериозен пазач от него не съм виждал.Има кръг от хора,пред които се разтапя и изключително много обича.Към всички останали обаче е изключително злобен.А не е и никак малък-около 48 кг.Което е нормално,защото от него зависи да пази двор 5 декара.
Та исках да кажа,че няма никакво значение потеклото на кучето.Важно е да е обичано и гледано добре.То ти се отплаща по невероятен начин.