group® написа:.... можем да използваме темата всеки да показва случаи, в които са предприети някакви мерки с/у 'безумията', които ни обкръжават.
Днешния случай*:
Платения паркинг пред нас имат куче.
Вързано през повечето време, голямо, озлобено куче.
Аз имам малък (на размери) кокер (повечето знаят

).
Имам и малко (на всичко) дете.
Въпросния пес се пуска без намордник и каишка по улиците, м/у блоковете, м/у децата на площатките.
Това куче напада 2 (два) пъти моя кокер.
Единия път и детето ми беше с мен.
Няма да описвам, всеки сам може да си предстви!!!
Правил съм им 5 (пет) забележки на двама от пазачите, като единия съм го предупреждавал 4 (четири) пъти!
Обаяснявал съм им нормално.
Крещял съм им.
Почти набих този с четирите предупреждения (не се гордея), но белите му коси ме спираха за нещо драстично (това е поредния път, когато се убеждавам, че уважението към възрастните хора не е нещо, което се дава, а заслужава!!!, но това е друга тема и не ми се иска да я чоплим тук).
С две думи - пълни дебили и изроди!
Днес в 16.30 се прибирах с детето си и песа отново беше пуснат.
Забележете часа!
Точно когато има най-много деца навън!
Обадих се на полицията и след 15мин дойдоха.
Обясних им всичко и те отидоха да говорят с големия дебил.
Аз не ги последвах, защото последните свидетели, които искам са полицаите.
Дойдоха при мен после и ми обясниха, че тъй като кучето е вързано в момента на идването им (другия път, ако има такъв, няма да е така), не могат да напишат акт.
Посъветваха ме да им се обадя задължително, ако пак е пуснато и да потърся съответния отдел за домашните любимци към общината за да проверят чип, паспорт, данъци и т.н., които със сигурност липсват.
Считам да го направя.
Лично аз съм доволен от действията и поведението на органите на реда.
Това е втория път, когато помагат в такъв случай с куче (първия не ми се разправя и е с изтекла давност вече

).
Ще видим.
*
Ще досадя сигурно, но като човек с поне малко гражданско съзнание (за съжаление формирано навън), съм страшно фрустриран от заобикалящата ни ... да наречем лайната за по-меко - действителност, и едва сдържам напиращото ми желание за саморазправа. Затова постоянно тормозя разни органи на реда и се опитвам да го правя все по-често, но наистина е трудно за работещ човек да отделя това време ... Проблемите, безумията, дебилията, администрацията ... това е нещо огромно!!!п.с. промених заглавието според насоката, ако автора иска, може да коригира