Автомобилна хладилна чанта - от къде??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Re: Автомобилна хладилна чанта - от къде??

Мнениеот bayspiro » Пон 20 юни 2011 12:45

Много прилича на "словенската".Знаеш ли от къде мога да купя такава?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 20 юни 2011 14:05

Ами няма как да засичам температура вътре в кутията, защото термометър нямам.

Като си сложа студени нещата си остават така за достатъчно дълго време. Месо съм носил миналата година на Крушуна - издържа доста студено до следващия ден вечерта.

Освен това, за да има още по-дълъг ефект се поставя вътре и предварително замразена бутилка с вода от фризера. (Когато се пълни бутилката се сплесква малко и не се пълни до горе, за да не се пръсне при замръзването). Така бутилката с лед вътре допълнително охлажда и работи като обикновена хладилна чанта.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 22 юни 2011 14:26

Допреди няколко седмици се чудих и аз каква чанта да си взема и понеже тези пичове по магазините дето ги продават нищо неразбират се консултирах с хладилен техник,а и почетох по форумите понеже ми трябва чанта с която да прекарам сладолед и трябва да издържи без да се разтопи поне 2-3 часа.Минусувите чанти се оказаха доста цифра и отпаднаха,затова се спрях и аз на такава която се вкл.в запалката на колата,оказа се обаче,че те само ток хабили и нямало смисъл да се дават 80-90,че и повече лева за такава.Та въпросния техник ме посъветва да си взема обикновена 30Л за 19лв и ми даде едни охладителни плочи,защото те ги хвърляли,които ги държа 2 дена във фризера за да замръзнат напълно после ги слагам в чантата,слагам и сладоледа и издържа около 3 часа като поомеква,но не се разтапя,а вода или бира,ако е охладена преварително издържа цял ден,да неговорим за храна.Това със замразената бутилка вода за което Влад каза също има голям ефект.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 22 юни 2011 14:55

А аз правя подобна комбинация като описана от колегата над мен, понеже всеки път като се прибирам към БГ се почват едни поръчки на сосове за спагети, формаджота и какви ли не други работи такава чанта ми беше много необходима, аз си я купих моята от тукашния ЛИДЛ за 30 евро има 12в и 220в изходи. Проблема е че както споменаха колегите над мен, тази чанта не е нищо ама нищо особено, трябва да сложиш вътре нещо доста студено което след 3-4 часа вече е с поне 5-6-10gradusa по-топло, за това какво правя аз... Имам както колегата е писал по-горе 6 плочки (пак от ЛИДЛ купени, на промоция бяха 2 плочки-2 евро ) замрузявам ги във фризера в къщи, рядя 3 плочки на дъното на чантата отгоре слагам храните и над тях слагам другите 3 плочки, затварям чантата, ръгам я в запалката и voila .... Храната даяни по 12-13 часа път (на температури вuнка около 33-4градуса, вътре в купето да кажем около 23-4) и като я извадя в София, е всеедно я взимам от хладилника в супермаркета не е ледена, но е нормално хладна ( да кажем 7-10 градуса). Замислил съм някакви модификации с по-голям вентилатор и някакъв по-голям елемент на пелтие, ама все не ми остава време да я разглобя да вида какво може да се модне.
Иначе преди време имах хладилниче в колата на марката Waeco, е там не знаете за какво става дума, просто е нещо уникално и който може да отдели сериозна цифра за хладилниче препоръчвам марката горещо !!!! Моето не знам какъв модел беше т.к го намерих в една кола за продаване (стария собственик го беше забравил в багажника явно) и го сложих в моета кола и не вярвах че има такова нещо произведно :shock , беше си направо хладилник, обаче след около 2 седмици ми го откраднаха от колата :dummy:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 22 юни 2011 15:05

Ако е компресорна чанта - да , но тези с Пелтие-то имат граница на "делтаТЕ" , която просто не могат да надскочат . Те правят разлика горещо/студено максимум 50-60 градуса теоретично и това е , т.е. реално - 30-40 градуса . Ако в колата ти е 50 градуса и чантата не я отваряш често , в най-добрия случай ще получиш +20 градуса :D .

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 22 юни 2011 16:08

Благодаря за информацията колеги! Май започвам да се разкандардисвам!Както разбирам, тези чанти са повече за продан, отколкото да ти свършат работа. На мен ми трябва нещо което което да ми поддържа температура около 10 гр в продължение на няколко дни , може би нещо като хладилничето за което говори колегата.Такова не съм виждал и ми е интересно, има ли ги в БГ, къде и колко струват?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 22 юни 2011 16:23

bayspiro написа:Благодаря за информацията колеги! Май започвам да се разкандардисвам!Както разбирам, тези чанти са повече за продан, отколкото да ти свършат работа. На мен ми трябва нещо което което да ми поддържа температура около 10 гр в продължение на няколко дни , може би нещо като хладилничето за което говори колегата.Такова не съм виждал и ми е интересно, има ли ги в БГ, къде и колко струват?

http://www.waeco.com/en/222_2143.php

http://rheamp.bg/

това е което намерих на прима виста, Но както казах цените са сериозни, те имат и хладилни чанти до колкото виждам, сигурно са по-качествени от тези които имаме ние от теxномаркет лидл и т.н
Цифрата на хладилничетата обаче е сериозна, друг вариант е да се потърси в ebay и в немския и в английския изпадат предложиения добри, но пак за под 200-300 лева класaция за нещо читаво няма как да има.
Ако не ти пречи големината, може да провериш в някоя морга за каравани бусове или нещо такова, има хладилничета за каравани които са на ток, не консумират много а си охлъждат много прилично

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Сря 22 юни 2011 16:28

http://rheamp.bg/hladilnici.php
можеш да се обадиш да питаш за цената

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 22 юни 2011 16:35

Мен цена около 700-800 лева ми се върти (мисля че в италия сyм ги гледал по около 350 евро нови)

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 22 юни 2011 22:56

Утре, 23-ти, в Метро - хладилна електрическа чанта/кутия, 24л, 12V за 54лв с ддс
Ако някой се интересува...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 23 юни 2011 0:36

radotom написа:
Georgi_Yulev написа:Спокойно влизат 6 литрови бутилки бира mhihi

Малиии, тая е за мен :banana
Радо колко бутилки от шестлитровите събира :shock :bowdown

Потребителски аватар
goshy
Автомобил: 2009 VW Tiguan
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот goshy » Чет 23 юни 2011 1:55

maxpayne написа:Утре, 23-ти, в Метро - хладилна електрическа чанта/кутия, 24л, 12V за 54лв с ддс
Ако някой се интересува...

И аз ползвам от метро, дето само в кола може да се ползва, демек на 12V. :Mr Green Fun :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 юни 2011 8:06

hooligans написа:
radotom написа:Спокойно влизат 6 литрови бутилки бира mhihi

Радо колко бутилки от шестлитровите събира :shock :bowdown

mhihi mhihi Имах предвид 6 еднолитрови бутилки, бате! :lol:
:roll: Ще пробвам дали влиза и 7-литрово бидонче, ама ш трее го пълним с домашнярка, че бирата ще се разгазира... :?

Проведох леки експерименти: На трафче, което набързо сглобих, работи към 3 часа.
Успя да свали температурата до 14.7*С.
За съжаление, 30мин след като я изключих, температурата беше се вдигнала на 18* :(
Ще се пробвам да лепна от гумените уплътнителни лентички за дограми, защото малко шава капака - може от там да издиша.
Експеримента беше проведен с празна чанта, на сянка, ама не и на хладно, имаше само 3 неохладени охладителни блокчета вътре на дъното ;)

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Чет 23 юни 2011 8:15

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _10307.htm
Виж това - от днес до сряда ще се продава в ЛИДЛ, иначе както казаха колегите само днес има в МЕТРО на цена 53.99 лв.

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Чет 23 юни 2011 9:03

Брей, те чакали само мене, да се обадя и да наводнят пазара :mrgreen: . Благодаря за инфирмацията, колеги! :lock: ??

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”