Та,имам една виличка,на която няма нито ток,нито вода (тока отдавна съм го решил,но не могат да се надвишават определени мощности) и съм решил да си дърпам от някъде вода.Говоря за от някой съсед,защото покрай мен,има 2-3 вили,които са със сонда.Даже преди 3-4 дена,съседа,който се пада малко по-нагоре от мен би сонда и специалиста с багетите му каза,че водата е на 12 метра,той поиска да му ударят 20 метра,а вода излезе на 53 метър

Сега съм го направил така-един резервоар от 100на литра в задното помещение,което го използвам за материали,дърва,дъски и прочие.Пълня го с туби,които нося от Казанлък и така имам течаща вода (относително понятие) но ми писна да разнасям туби вече.
Идеята ми е да бодна една помпа на някоя от съседските сонди,разбира се с тяхно разрешение,не бракониерската и да си качвам вода до мен.Обаче проблема е,че не мога да сложа мощна електропомпа,заради тока,защото е от батерии (соларна електроцентрала) и не мога да сложа някоя помпа 2 КВ например.А и мястото е далечно,ще има поне 100-150 метра маркуч.
Сега с елементарните ми познания по физика,всички знаем,че помпата трябва да е максимално близо до източника на вода и максимално нисък стълб преди помпата да има.Ок,ще прекарам кабел и маркуч и ще оправим работата,обаче,примерно 200 ватова или 300 ватова помпа дали ще може да вдига от 7-8 метра (компромис 5) вода и да я бута по 150 метра маркуч.Накрая не ме интересува как ще тече,важното е да тече,тя ще пълни резервоар.
Очаквам идеи примерно,за байпасно 2 помпи по-слабички или за някакви други решения,който до каквито е стигнал.Благодаря.