говорители на задните кори на двуврат МК2
- starkey
- Автомобил:
- Двигател:
говорители на задните кори на двуврат МК2
Колеги решех да си преместя говорителите от кората на багажника на страничните кори отзад на моята позастаряла мк2.бих ви бил благодарен за всякаква информация относно въпроса плиусове минуси какви говорители размери дали е одачно изобщо.благодаря предварително
- barona
- Автомобил:
- Двигател:
Re: говорители на задните кори на двуврат МК2
Плюсове определено има но след добра изолациая аз сам много доволен от звука
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Звука на предните седалки определено няма да има нищо общо, много по добре е да са на кората отзад, най добрия вариант е:
2бр. на таблото - среди
2бр. на предните врати - среди
2бр. на задните врати - среди (вариант ако е двуврато - слагаш хорни на корите под прозореца максимално нагоре
2бр. на кората отзад - среди
1бр. суб в багажника
2бр. на таблото - среди
2бр. на задните врати - среди (вариант ако е двуврато - слагаш хорни на корите под прозореца максимално нагоре
1бр. суб в багажника
Последна промяна от gibsonit на Пет 24 юни 2011 11:16, променено общо 1 път.
- starkey
- Автомобил:
- Двигател:
колега не съм много вещ в областа на музиката даже бих казал изобщо не съм затова се допитвам до вас за съвети.този вариант който ме посъветва може ли да стане при положение че съм с обикновенен мп3 плеар бес усилвател.ще може ли да захрани всички говорители
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може, просто трябва да се направи правилен подбор на колните които ще се ползват, според CD-то което имаш. Но за суб предполагам се сещаш, че без усилвател няма как да стане 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Какви точно "хорни" предлагаш на колегата да сложи, че ми стана интересно?
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми има 50 вида, зависи от бюджета с който разполага
примерно за таблото може да сложи HERTZ ECX-87 за 70 лв., може да сложи Mac Mobil 87 за 30лв. или някой VISION за 10лв.
много е относително. Има говорители за 20лв. има и за 10 000лв, въпрос на това какво можеш да си позволиш.
И с риск да се подесетя, много е важен подбора на колони според това което ги храни или обратното.
Дори да ползваш последен модел Hаrman Kardon за CD и Focal за колони и може системата да ти е 10 000лв, но при неправилен подбор ефекта може да е същия, като радио СЕЛЕНА 74г. пуснато в тенекия от сирене.
виждал съм такива подбори и ми се е ревало че се дават пари за нулев ефект
примерно за таблото може да сложи HERTZ ECX-87 за 70 лв., може да сложи Mac Mobil 87 за 30лв. или някой VISION за 10лв.
много е относително. Има говорители за 20лв. има и за 10 000лв, въпрос на това какво можеш да си позволиш.
И с риск да се подесетя, много е важен подбора на колони според това което ги храни или обратното.
Дори да ползваш последен модел Hаrman Kardon за CD и Focal за колони и може системата да ти е 10 000лв, но при неправилен подбор ефекта може да е същия, като радио СЕЛЕНА 74г. пуснато в тенекия от сирене.

виждал съм такива подбори и ми се е ревало че се дават пари за нулев ефект
- starkey
- Автомобил:
- Двигател:
колега бюджета ми е наистина ограничен.но си мислех че с минимални разходи бих постигнал задоволителен ефект.виждам че си в час с темата и бих ти бил много благодарен ако ми дадеш някой идеи как да се радвам на хубава музика с малко вложения
- radi_nrj
gibsonit написа:ми има 50 вида, зависи от бюджета с който разполага
Там е въпроса, че нито едно от изброените е хорна, пише се VISATON и най-малкия им говорител за кола е 10cm

Сега по темата - задните колони, които точно за това са задни защото са за хората, които ще седят на задната седалка! Ако искаш да направиш нещо се съсредоточи към предните. Имаш ли джобове в предните врати или си само на 8,7cm говорители на таблото?
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега (radi_nrj) хайде да не се заяждаме а?
1. не съм писал, че това са хорни. Както виждаш съм написал, че са за в таблото, а в таблото хорна - "грозна работа"
2. Не ми казва, че не знам как се пише когато не си запознат, защото си говорим за съвсем различни неща. Ти ми говориш за VISATON които наистина нямат по малка от 10см., а аз за VISION които имат и по малки 6 и 8см. вносител са им http://www.megavoice.bg и http://www.proton-bg.com, и са китайски говорители, т'ва е най-ниската цена на пазара.
3. Не мога да се съглася и със мнението за задните колони, определено не са за хората отзад, а за цялата кола, не може да сложиш само колони в краката си и да чакаш звук, все едно вкъщи да си сложиш колоните под масата и да чакаш да чуеш хубав звук.
Та starkey драсни какво имаш налично за да се съобразим с него и да измислим най-оптималния вариант.
1. не съм писал, че това са хорни. Както виждаш съм написал, че са за в таблото, а в таблото хорна - "грозна работа"
2. Не ми казва, че не знам как се пише когато не си запознат, защото си говорим за съвсем различни неща. Ти ми говориш за VISATON които наистина нямат по малка от 10см., а аз за VISION които имат и по малки 6 и 8см. вносител са им http://www.megavoice.bg и http://www.proton-bg.com, и са китайски говорители, т'ва е най-ниската цена на пазара.
3. Не мога да се съглася и със мнението за задните колони, определено не са за хората отзад, а за цялата кола, не може да сложиш само колони в краката си и да чакаш звук, все едно вкъщи да си сложиш колоните под масата и да чакаш да чуеш хубав звук.
Та starkey драсни какво имаш налично за да се съобразим с него и да измислим най-оптималния вариант.
- radi_nrj
gibsonit написа:Колега (radi_nrj) хайде да не се заяждаме а?
Да не кажеш, че си измислям! Просто от първите ти постове оставам с впечатление, че бъркаш някои понятия.
gibsonit написа:Звука на предните седалки определено няма да има нищо общо, много по добре е да са на кората отзад, най добрия вариант е:
2бр. на таблото - хорни
1бр. суб в багажника
gibsonit написа:2. Не ми казва, че не знам как се пише когато не си запознат, защото си говорим за съвсем различни неща. Ти ми говориш за VISATON които наистина нямат по малка от 10см., а аз за VISION които имат и по малки 6 и 8см. вносител са им http://www.megavoice.bg и http://www.proton-bg.com, и са китайски говорители, т'ва е най-ниската цена на пазара.
Приемам забележката.

gibsonit написа:3. Не мога да се съглася и със мнението за задните колони, определено не са за хората отзад, а за цялата кола, не може да сложиш само колони в краката си и да чакаш звук, все едно вкъщи да си сложиш колоните под масата и да чакаш да чуеш хубав звук.
В голфовете мястото за мидбаса не е най-удачното, но това не означава, че ще оправиш нещата със среди идващи от задната кора. Доста гора оправят проблема само със насочване на мидбаса ам бюджета едва ли ще позволи отливки. Нещо такова е може би най-евтиния вариант:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-130
То и по-евтини има ама през годините се убедих, че не стават. Тези също не са слънце ама стават.
- gibsonit
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моя грешка, за хорните на таблото сорка. Поправям я веднага. Не знам за какво съм мислил тогава
За вариант с колоните които си посочил ще се съглася,но не и че заместват звука от задната кора
вярвам че и ти ще се съгласиш с мен 

За вариант с колоните които си посочил ще се съглася,но не и че заместват звука от задната кора

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”