Другари, пред дилема съм, помагайте :)

Техническа и сервизна информация за бусовете от серия T3 - Multivan, Caravelle и Transporter
Правила на форума
Изображение
Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Re: Другари, пред дилема съм, помагайте :)

Мнениеот DA@KA » Пон 20 юни 2011 8:46

Олиото от фритюрниците е смърт за помпата и дюзите.Прецеждаш очичките от цацата,ОБАЧЕ солта остава.Биогоривото пък се оказа една химия,която в чисто състояние има още по поразяващ ефект.Именно за това в нафтата се добавят някакви нищожни проценти.

Потребителски аватар
batchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batchi » Пон 20 юни 2011 9:31

DA@KA написа:Олиото от фритюрниците е смърт за помпата и дюзите.Прецеждаш очичките от цацата,ОБАЧЕ солта остава.Биогоривото пък се оказа една химия,която в чисто състояние има още по поразяващ ефект.Именно за това в нафтата се добавят някакви нищожни проценти.

Колега на този двигател помпата и дюзите са 150лв на старо,и се избиват
от икономията за две седмици,така че не е никакъв проблем :beer

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Автомобил: VW Bus T3 Syncro
Двигател: 1.9 M-Tdi
Контакти:

Мнениеот PACH » Пон 20 юни 2011 9:36

Олиото е от някакви понички, сол няма, надявам се и захар да няма :)

Потребителски аватар
jorko.b67
Автомобил: Caravelle 1.6TD Syncro
Двигател:

Мнениеот jorko.b67 » Пон 20 юни 2011 15:33

Ванка , хайде и аз да кажа скромното си мнение (скромно , защото както знаеш все още нямам бус - за сега събирам пари , мнения и "опит" от форума)....
Та , по темата - не е тайна , че точно този модел е доста старичък ( най-новия е на 20 години).
Почти всички се стремят да си направят бусовете до състояние , което ти вече си достигнал (двигател , ламарини , оборудване и мн. други ). Не съм смятал точно каква е разликата между бензин и дизел , но ако по време на работата ти като ди-джей заделяш по един поздрав за гориво (извини ме - не ти правя сметка на парите), то тогава си избиваш разликата в горивото, но удоволствието от постигнатото с твоя бус явно е несравнимо... И всичко това БЕЗ газова уредба.... Ако в бусовете не се намери място за газова бутилка , то какво остава за колите...
АКО аз бях на твое място - не бих пипал този двигател - в най-тежкия случай , бих му сложил газ и... да си гледам кефа... Ако смениш двигателя (според мен) се връщаш в "първи клас" - защо , за мен няма обяснение....
Дано да съм ти бил полезен.
Успех !

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 20 юни 2011 15:39

Все едно да се качи от кон на магаре mhihi :не: :no-no

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Пон 20 юни 2011 20:14

Слагай си дизела братле,абсолютен катър,нищо не гори,не се чупи и е евтин за подръжка,а и не е толкова зле вървежа,като ти се иска адреналин пали си ТДИ-то и се кефи,все пак говорим за работа не за кеф,ама то така---като имаш много незнаеш кво да праиш :mrgreen: ,помогай за намиране на палатка тоя от София така и не го открих :banghead: :banghead: ииииии кажи нещо за Троян моля те

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 21 юни 2011 9:46

А какво лошо има да комбинираш работата с удоволствието?

И при това без много галимации, дизела стане ли нещо на път с него може и да не го подкараш, а при зебина имаш още един вариант с горивото, освен това на 6-7 атмосферки си пали и някак си върви и те прибира, а дизела при такава компресия йок. :не: А на път да сменяш дизел помпи, па да ги настройваш без стендове и алабала и портокала, и прочее галимаци, и пълен комплект дюзи, че някоя ако се запуши и мъка. Аз съм за бензин+пропан/бутан на ГИ. Това е цивилизацията за мен.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Вто 21 юни 2011 11:06

dimi dimov написа:Слагай си дизела братле,абсолютен катър,нищо не гори,не се чупи и е евтин за подръжка,а и не е толкова зле вървежа,като ти се иска адреналин пали си ТДИ-то и се кефи,все пак говорим за работа не за кеф,ама то така---като имаш много незнаеш кво да праиш :mrgreen: ,помогай за намиране на палатка тоя от София така и не го открих :banghead: :banghead: ииииии кажи нещо за Троян моля те

Бате Димо, я дай малко реални цифри като разход на дизелчето ти ?

dimi dimov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimi dimov » Пет 24 юни 2011 7:33

PACH написа:
dimi dimov написа:Слагай си дизела братле,абсолютен катър,нищо не гори,не се чупи и е евтин за подръжка,а и не е толкова зле вървежа,като ти се иска адреналин пали си ТДИ-то и се кефи,все пак говорим за работа не за кеф,ама то така---като имаш много незнаеш кво да праиш :mrgreen: ,помогай за намиране на палатка тоя от София така и не го открих :banghead: :banghead: ииииии кажи нещо за Троян моля те

до Гърция го засичах,багажи/видя кервана/4 души,карах го 80-90,спазвах ограниченията и на Сандански взема 39 литра/630км/.....това е истината.В града и на къси растояния не съм го засичал,с караваната го засичах,дойде ми 9,което е просто нищо.Кво да ти кажа,караш бус зареждаш кола.Говорихме си с ВАТСНI,каза,че е пуснал помпата максимално за да му върви и му дало около 7.Това е :wink:

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 24 юни 2011 8:08

dimi dimov написа:
PACH написа:

до Гърция го засичах,багажи/видя кервана/4 души,карах го 80-90,спазвах ограниченията и на Сандански взема 39 литра/630км/.....това е истината.В града и на къси растояния не съм го засичал,с караваната го засичах,дойде ми 9,което е просто нищо.Кво да ти кажа,караш бус зареждаш кола.Говорихме си с ВАТСНI,каза,че е пуснал помпата максимално за да му върви и му дало около 7.Това е :wink:

Ясноооо, то при мен повечето е градско.Ама от вчера карам GTI-ката, удоволствието е ... ох котйоооо :)

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 24 юни 2011 8:13

Така де котьооо :-) Само един ГИ му присаждаш на пропан-бутан, и кефа си продължава без проблем :-)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пет 24 юни 2011 11:04

Слагай бутилката 60 литра под задната седалка и си готов. Моя е така. Газта е най-изгодното гориво, отделно при добра настройка не се различава от вървежа на бензин. Моя е боксер, по кофти терен (Искърското дефиле - 70 км повечето 3-та) си гори 14 на газ, в града горе-долу пак там. Твоя ще падне до 12 сигурно без проблем, боксера принципно си е лаком. При разход на газ 12-13 литра, не си заслужава да минаваш на печка и да губиш динамика, разхода като кинти е същия.

Потребителски аватар
PACH
Bus Master
Контакти:

Мнениеот PACH » Пет 24 юни 2011 13:03

Mihailov78 написа:Слагай бутилката 60 литра под задната седалка и си готов. Моя е така. Газта е най-изгодното гориво, отделно при добра настройка не се различава от вървежа на бензин. Моя е боксер, по кофти терен (Искърското дефиле - 70 км повечето 3-та) си гори 14 на газ, в града горе-долу пак там. Твоя ще падне до 12 сигурно без проблем, боксера принципно си е лаком. При разход на газ 12-13 литра, не си заслужава да минаваш на печка и да губиш динамика, разхода като кинти е същия.

Мдаммм и моите сметки така излизат.Другата седмица ще сменя ламбда сондата че и е дошло времето и ще ходя да говоря с един майстор за газ.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пет 24 юни 2011 14:45

само не слагай обикновена газова, или ламбдабозата. ГИ може и по-дълго време да се излаща, но все пак намеренията са дълго време да си го караш кораба. а цивилизацията си е цивилизация :да:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 24 юни 2011 15:24

аз карам шарана с газов инжекцион, за сега това е най-добрият вариянт.
просто не се цигани и си сложи хубава газова система /инжекционна/

Върни се в “T3”