Проблем с горещи дискове

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Проблем с горещи дискове

Мнениеот Torsi » Пет 24 юни 2011 10:24

Здравейте,

Преди имах едно поло и бях непрекъснато по форума но ми се наложи да замина в чужбина, продадох полото и в последствие и предадох марката като си взех една соната че тук, на север, данъците са просто жестоки за по-нормални кол..хаха. Ако модераторите сметнат че не е етично, да пиша в този форум, моля да изтрият темата, защото по никакъв начин не искам да създавам някакъв спам. Просто реших да пиша тук, защото познавам, някои от вас, а и преди бях активен, а и все още си чета по този форум статийки.

Проблема е следния - преди време имах запекли апарати отзад и от тогава една камара проблеми. В крайна сметка смених дисковете и накладките, както наапарата, така и на ръчната.
Причината да ги сменя бе, че един ден след около 300 метра каране, усетих нещо отзад, беше вечер, и за първи път видях дискове, нагорещени до червено...Бяха наистина сияещо червени.

Тогава бях сигурен че това ше доведе до повече проблеми и те не закъсняха - след 2 месеца започна някакво виене отзад и купих онзи ден нови лагери с главини ( продават се само заедно). бях сгурен че са лагерите защото като вдигна колата, и завъртя гумата, тя се върти спокойно няколко оборота. Т.е не са спирачките вече.А освен това, като покарам някоко километра и като проверя отзад дисковете са доста топли.

Затова вчера смених главините с лагерите, монтирах всичко ( смених само дясната страна за проверка) и като покарах, пак бучи и пак грее. Проблема е че пак грее и от двете страни, дори там къдтео е нови лагер. Вдигнах на крик и гумата се върти свободно...

Дайте ми някакъв съвет колеги че вече просто не знам от какво може да е проблем.
Много ви благодаря предварително. :обичам ви :roll:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Проблем с горещи дискове

Мнениеот feikot » Пет 24 юни 2011 10:27

От марката,смени си колата.

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Пет 24 юни 2011 11:16

Хаха не е като да не бих искал :) Макар да съм супер доволен от вървежа на тази количка. Исках да си взема дизелче, пасатче или А6, ама данъците в Дания за такива коли са огромни. То сега е бая солено.... хаха

Изображение

Изображение

Последна промяна от Torsi на Пет 24 юни 2011 12:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 24 юни 2011 11:26

Майтапа на страна,хубава е количката,а по темата като за начало-колко грее ? Защото по принцип дисковете е нормално да загряват доста,имам в предвид наистина много.Иначе възможни проблеми- по-дебели накладки,ако жилото на ръчната ти стои една идея по-опънато при пуснат лост.А иначе спирачното усилие от педала е повече на предните дискове от колкото отзад и не вярвам,помпата да си надува постоянно,защото и предните щяха да се палят.

Мирише ли на феродо ?

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Пет 24 юни 2011 11:58

Ами количката се движи супер...Няма нищо общо с малките двигатели на такситата в София, все пак е V6 8) ..И аз бях много приятно изненадан, защото не го очаквах. :D

А не мисля че е проблем по спирачките- не мирише на феродо, освен това, ако бе от тях, като вдигна колата, колелото щеше да не може да се върти свободно. Така бе преди, затова и смених всичко. В купето при скорост над 60 се чува бучене. Все едно карам с гуми с шипове, или все едно карам по павета.
Както казах смених единия лагер, но пак загравя. Нивото на загряване за 4-5 километра е такова че диска не мога да го пипна с пръст. За сметка на това предните ги пипам без проблем. Не мисля че е нормално. Ако ще загравят дискове, то ще са предните, все пак при тях е повечето натоварване :D

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 24 юни 2011 16:54

Сигурен ли си,че накладките не трият в диска???Я пробвай да завъртиш задно колело при работещ двигател(АВС помпа-може да се е бъгнала нещо).Ако се върти лесно-нетисни 1-2 пъти спирачка и отпусни-може в спирачната помпа да са раздули гумичките и да не връща-тогава ще има задържане от накладките.
Ако и това не е- виж дали не си пренатегнал лагера при смяна,ако е такъв с реглаж,де.При пренатегнат лагер има повишено триене и бързо свършва и нов лагер,но чак пък толкова много топлина да отделя,че да не се пипа диска не мога да си представя.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 24 юни 2011 17:17

Щеше да мирише на феродо,ако се триеха...

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Пет 24 юни 2011 17:24

gancho написа:Сигурен ли си,че накладките не трият в диска???Я пробвай да завъртиш задно колело при работещ двигател(АВС помпа-може да се е бъгнала нещо).Ако се върти лесно-нетисни 1-2 пъти спирачка и отпусни-може в спирачната помпа да са раздули гумичките и да не връща-тогава ще има задържане от накладките.
Ако и това не е- виж дали не си пренатегнал лагера при смяна,ако е такъв с реглаж,де.При пренатегнат лагер има повишено триене и бързо свършва и нов лагер,но чак пък толкова много топлина да отделя,че да не се пипа диска не мога да си представя.

Лагера със сигурност не е защото не в комплект с цялата главина, и не се натяга от мен.. При вдигната кола, както казах по-горе, колелото се върти съвсем спокойно. Не съм пробвал при запален двигател обаче. Ще го направя, но не мисля че ще има разлика :) :banghead:

Потребителски аватар
Torsi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Torsi » Съб 25 юни 2011 22:59

Здравейте,

Днес пробвах колелата дали се въртят и при запален двигател и при неколкократно натискане на спирачката и се въртят горе долу спокойно :) Т.е причина за загряването не виждам. Поне не и причина идваща от спирачките :banghead: :banghead:

Някакви идеи какво друго може да води до загряване? Както казах лагера с главината са нови, но диска в основата си, където е джантата при 4 километрово каране, не може да се пипне... :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”