Проблем с ABS на Пасат B3 2000 16v 92г моля за съвет
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с ABS на Пасат B3 2000 16v 92г моля за съвет
Защо отвреме на време ми пресветва лампата за АБС ,започна откакто ми сменяха ляв преден лагер,датчика него одвиха от главината а го исключиха от буксата нат калника и през това време нее палена колата нито е давано контакт,забелязал съм че на ляв завой ми светва след известно време 1,2,5мин.си гасне лампата.Когато светне съм пробвъл АБС не работи и като огасне лампата си работи.Зимата карах с 14ц.и не пресветваше сложих 15ц летните исе започна.Понякога чувам как педала на спирачката пулсира и катого натисна леко оште горе започва да чука сякаш преплъзва колело.Някои можели дами каже каде се намира компютара на ABS и вазможнолие да има грешки.Като светне лампата на ABS спирам ритам с крак 4 гуми и не гасне,всеки кабел на главината на датчика го мърдам наляво-надясно и си свети. Каде може дами бъде проблема.Благодаря ви. 

Последна промяна от vaskoto1 на Чет 06 дек 2012 8:36, променено общо 3 пъти.
Причина: дали темата е за триене или не-не преценяваш ти.
Причина: дали темата е за триене или не-не преценяваш ти.
- stefanov65
- Автомобил: vw golf 1.9 tdi
- Двигател: AJM 2000
Re: Проблем с ABS на Пасат B3 2000 16v 92г моля за съвет
Колега здравей , при мен се случи същото преди повече от година казаха ми какви ли не неща да пробвам и не стана .Почиствал съм ги всичките от прахта от феродото до блясък и не стана почна да ми рита педала в движение и ставаше страшно като натисна внего момент ,питах колко струват тогава ми казаха за един преден нещо 39лв беше но са ляв и десен и не можело да се разбере кой тие проблемен,трябва да ги смениш на късмет докато угасне ,а между другото задните били комплект 140 лв.Като разбрах това и се отказах .
Други ми казаха че може и управлението да се е прецакало ,Разбрах къде е под задната седалка извадх му буксата тя е много голяма има и стопер против самоизваждане,дърпаш кабела и готово.остава със обикнобенни спирачки ,но кво да се прави ,нема пари.
Това е от мен дано съм бил полезен!
Други ми казаха че може и управлението да се е прецакало ,Разбрах къде е под задната седалка извадх му буксата тя е много голяма има и стопер против самоизваждане,дърпаш кабела и готово.остава със обикнобенни спирачки ,но кво да се прави ,нема пари.
Това е от мен дано съм бил полезен!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
stefanov65 написа:....дърпаш кабела и готово.....
И както на В3 АВS-ът е само електрически и няма серво и за да направи налягането необходимо за спирането се разчита на ел.помпата във ABS-а се убиваш като куче

Изхвърли го и сложи по нов има тема във форума какво е нужно или махаш го и слагаш нормално серво и помпа

didoo174 написа:забелязал съм че на ляв завой ми светва след известно време 1,2,5мин.си гасне лампата.Когато светне съм пробвъл АБС не работи и като огасне лампата си работи
didoo174 написа:Каде може дами бъде проблема.Благодаря ви.
Най-вероятно имаш прекъснат кабел на някой от датчиците. Ремонтират се и не е толкова скъпо, че да сменяш ABSa. Най-добре е да отидеш при майстор. Или, ако смяташ че можеш да се справиш и имаш необходимите инструменти, може да замериш съпротивлението на датчиците, като в същото време клатиш силно колата в съответния ъгъл, докато откриеш прекъсването. И след това започва по-трудната част - откриване на мястото на прекъсване, спояване, изолиране!!! много добре....

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
ARusev написа:... И след това започва по-трудната част - ...
С други думи - ей тоя те чака: viewtopic.php?f=11&t=50868

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи на всяко колело съм огъвал кабелите на датчиците и лампата несветва,а ако изключа датчика от буксата и го замеря с мултицета какво сапротивление трябва да дава
didoo174 написа:какво сапротивление трябва да дава
Съпротивлението на датчиците трябва да е 1000-1300 Ома.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги незнам по какъв начин стана но вече 2 ден лампата не светка даже за секунда,просто при запалена кола и при огаснала лампа на ABS бутахме кабелите на датчиците на колелетата близко до главината и лампата не светва,наместих буксите над калниците и не пресветна и досега 2 ден не свети и ABS си работи супер.
Честито!
Възможно е някоя букса да не е била добре наместена. Много често проблемите идват от прости причини. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! По темата... аз имам пасат Б3 2000 с АБС. Наскоро ми смениха гренажен ремък и ролка. Същата вечер когато се пребирах ми отказаха спирачките , настъпи лек ужас. Педала просто се вкамени и остана горе . Натисках го на той не помръдна и аз се набрах на педала и главата ми удари тавана. Когато се прибрах на скорост и ръчна (с клизма) задържах педала и след няколко опита и ритане по педала се орпави спирачната система.Това се случи веднъж, но от време на време при натискане на педала сякащ спира за секунда и после без проблем се движи. Къде е проблема ?
БЛагодаря!
БЛагодаря!
- radotom
- Модератор
Дидко, ангренажа няма общо с цялата дивотия по спирачките - просто съвпадение!
Нашите АнтиСпирачни Системи (
) нямат сервоусилвател в общоприетия смисъл на понятието.
Сервоусилването се получава от налягането на спирачната течност, която се 'помпи' от хидропомпа до 190бара!
Имаш няколко варианта:
-заминаваща си хидропомпа
-кофти контакт в куплунга на АБС-а
-скапан датчик за налягането
Ако се случва да ти светкат индикацията за АБС-а и лампичката за ръчната (както когато запалиш сутрин) - вероятно един от първите 2 варианта е.
Ако нищо не светка, но нещата се омазват със спирачките - вероятно датчика.
Сменял ли си някога спирачна течност?
Ако питаш мен - спешно ти трябва поглеждане в раздел 'Сервизи' и свързване с vaskoto1 или Niksi и Мишо от Герман
Нашите АнтиСпирачни Системи (

Сервоусилването се получава от налягането на спирачната течност, която се 'помпи' от хидропомпа до 190бара!
Имаш няколко варианта:
-заминаваща си хидропомпа
-кофти контакт в куплунга на АБС-а
-скапан датчик за налягането
Ако се случва да ти светкат индикацията за АБС-а и лампичката за ръчната (както когато запалиш сутрин) - вероятно един от първите 2 варианта е.
Ако нищо не светка, но нещата се омазват със спирачките - вероятно датчика.
Сменял ли си някога спирачна течност?
Ако питаш мен - спешно ти трябва поглеждане в раздел 'Сервизи' и свързване с vaskoto1 или Niksi и Мишо от Герман
-
- Автомобил:
- Двигател:
сменях пролета спирачна течност. лампата на АБС не ми свети , но лампата на ръчната ми свети щом стартирам.Светеше и в деня на отказа на спирачките.Мерси за съвета! 

- radotom
- Модератор
dido.sofiq написа: лампата на АБС не ми свети , но лампата на ръчната ми свети щом стартирам.
Искаш да кажеш, че индикацията за ABS-а никога не светка ли?
Дори при първо запалване сутрин?
Ако да - значи някой джамбазин я е 'излекувал'

Много възможно е просто да е измъкнат куплунга отзад (както беше при мен)
Лампата на АБС-а свети докато системата си прави самодиагностика.
По принцип това трае към 2-3 сек.
Ако всичко е ОК - тя гасне. Ако не - остава да свети
На практика, заради износването на помпата с годините и заради изпускането на налягане в хидроакумулатора (черната свера до блока на АБС-а) сутрин свети доста повече време, докато помпата вдигне нужното налягане.
По същото време свети и индикатора за дръпната ръчна. Едновременното светене на двете индикации е признак за налягане, по-ниско от критичното. В този случай не само, че не работи АБС-а, но и заради по-ниското налягане и спирачките не са наред.
Страшното е, когато индикацията за ръчната светне в движение

Може просто да се е намокрил датчика при лоста от някоя локва, ама...
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
dido.sofiq написа:.... Същата вечер когато се пребирах ми отказаха спирачките , настъпи лек ужас. Педала просто се вкамени и остана горе . Натисках го на той не помръдна и аз се набрах на педала и главата ми удари тавана. ....
БЛагодаря!
При мен беше абсолютно същото. Проблемът беше отказ в помпата за налягането в спирачната система. Лечението-цял ABS втора употреба. Може да се смени и само помпата, стига да я намериш някъде
-
- Автомобил:
- Двигател:
АБС лампата ми свети много рядко примерно когато карам по павета и колата се тресе
. Но много рядко.Radoton mersi mnogo
!