Buxpo написа:а и както се знае Булидите във Ф1 са атмосферни и кви коне вадат от 2.4 литра мотор , така че всичко е относително.
И го хвърлят след 2 състезания...
Buxpo написа:а и както се знае Булидите във Ф1 са атмосферни и кви коне вадат от 2.4 литра мотор , така че всичко е относително.
radi_nrj написа:Buxpo написа:а и както се знае Булидите във Ф1 са атмосферни и кви коне вадат от 2.4 литра мотор , така че всичко е относително.
И го хвърлят след 2 състезания...
Buxpo написа: а и както се знае Булидите във Ф1 са атмосферни и кви коне вадат от 2.4 литра мотор , така че всичко е относително.
Stenly написа:Пунтото на Пейчев супер 1600 е 235к.с. сами си правете сметка дали не могат да се извадят от двулитров мотор 280 кс. Нормално е кола с турбо да извади доста по-голяма мощност ,незнам кво спорите над тоя факт винаги е било така..... и все пак ABF vs KR vs C20XE vs ????? сравнение м/у няколко 16Vмотори
niikoo_1 написа:Buxpo написа: а и както се знае Булидите във Ф1 са атмосферни и кви коне вадат от 2.4 литра мотор , така че всичко е относително.
Само не намесвай формула 1, че там явно пропуските са още по-сериозни.
Ето отново се изказваш без да имаш достатъчно познания, явно не си чувал за турбо ерата във форула1, когато са били разрешени турбо моторите.
Тогава отборите са имали право да участват с 1.5турбо мотор или с 3.5атмосферен двигател, кой каквото си избере (3.5атмосферните мотори са нямали никакъв шанс и са били опашкари и всички сериозни отбори се ориентирам към принудителното пълнене и малките 1.5моторчета), обаче след някоко години турбо моторите ги забраняват, били са много мощни, колите са станали прекалено опасни и просто от ФИА са искали да намалят скороста и да увелича сигурността по време на състезанията.
Да да обощим преди над 20години 1.5 4/6цилиндровите турбо мотори от Ф1 са разполагали с почти два пъти повече коне (разбирай в някой случай за квалификации са развили мощности от рода на 1200к.с. ) от актуланите в последните години 2.4/3.0 атмосферни мотори.
Buxpo написа:... но аз съм виждал доста АБФи добре направени които изкарват нещо от сорта на 280 атмосферни коне и имат много приятен звук който няма равен и другото което също съм срещал но не и тук в България поради простата причина че си е скъпичко ,е така наречения тунинг пакет от части за преработката на АБФ скоростна кутия има 2 версии едната е 5 степенна другата е 6 степенна , те предлагат супер добре подредени и изрядно изпипани предавки както и предавателните числа и много по бързо превключване също така са в пъти по здрави и издръжливи на конски сили и нм от стандартната АБФска. Представи си концепция от такава кутия и 280 коне как върви
...
paco написа:Buxpo написа:... но аз съм виждал доста АБФи добре направени които изкарват нещо от сорта на 280 атмосферни коне и имат много приятен звук който няма равен и другото което също съм срещал но не и тук в България поради простата причина че си е скъпичко ,е така наречения тунинг пакет от части за преработката на АБФ скоростна кутия има 2 версии едната е 5 степенна другата е 6 степенна , те предлагат супер добре подредени и изрядно изпипани предавки както и предавателните числа и много по бързо превключване също така са в пъти по здрави и издръжливи на конски сили и нм от стандартната АБФска. Представи си концепция от такава кутия и 280 коне как върви
...
Незнам какво си гледал ,но не е това което си мислиш. Къде си ги гледал също не ме е грижа, но намали темпото, че пада голям смях. Корсата на Милен (негова или не) беше към 215к.с. на колела...грубо 8%загуби в скоростите прави 232-233к.с. на вала на мотора. Както сами отбелязахте не са пестени пари за нея, но тогава къде са изпуснали останалите 40-50 коне
Не са затегнали сигурно някой болт
Я кажи какво последно видя в България или другаде дето е 2л. и над 250к.с.
Като те питам искам да ми покажеш дино графика на не прах, че има и един грък дето разправя едни страшни истории из нета за неземни атмосферни мотори, но леко не му се връзват хората. Нормално е от литрова мощност да се вадят 100к.с. , но всичко от тази граница нагоре и всяко едно добиче в + е къртовски труд, и железа на предела на възможностите си.
РАСО
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 10 госта