свещти за Поло 1,3 /1995г. ADX моноинжекция
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
свещти за Поло 1,3 /1995г. ADX моноинжекция
Здравейте , можетели да ми кажете точно какви свещти да си взема за полото , като данни за топлинно число и прочие , спрял съм се на марката Денсо вносител фирма косер. незнам какво точно да гледам като купувам. Благодаря.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Re: свещти за Поло 1,3 /1995г. ADX моноинжекция
autodata написа:Spark plugs Original equipment NGK
Spark plug Type BUR6ET
Electrode gap mm 0,8
Spark plugs Make Beru
Spark plug Type 14GH-7DTUR
Electrode gap mm 0,8
Spark plugs Make Bosch
Spark plug Type W7LTCR
Electrode gap mm 1,0
Spark plugs Make Champion
Spark plug Type RN8VTYC4
Electrode gap mm 1,0
Лично аз бих сложил NGK или Bosch според кои мога да намеря от по-надеждно място, иначе в този ред. От Денсото (точно се бяха обединили с Марели) не бях доволен като бях с Джетата 1.3MH (пра-дядo на твоя мотор) - както сложих Бош имаше голяма разлика в динамиката..
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
страшно много ментета има, ина4е ми се иска NJK да си купя. в магазин АУТОХИТ срещту централна гара в Пловдив са по 6 лв. марка BERU кето е малко съмнително , а магазина е доста сриозен, незнам от каде да търся истенски свещти , за BOSH ми казаха че вече не ги правят качествено. освен директно от вносителя да опитам да се докопам.
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз моите като ги сменях, взех NGK BUR6ET от Ауто+. Вече съм минал 30-35к км и не съм имал проблеми.
п.п. със същия мотор съм.
п.п. със същия мотор съм.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами смени заглавието на темата на "Читави свещи в Пловдив - от къде"... ментета и да има, в магазините част от верига които ги има и в София примерно е малко вероятно да ти продадат от тях. Цената от 6лв си е долу-горе нормална, свещите не са нищо особено. На Сеата съм с въпросния Бош W7LTCR+ и 4-те струваха точно 30лв в ЕлитКар, което е 7.5лв/свещ без никакви намаления и т.н .. NGK-то мисля бяха около 8лв.. И Bosch-а и NGK-то са триелектродни, не знам въпросното Беру дали не е 1-електродно, ако е, не си взимай от тях.
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
щте проверя за оригинални в фолцваген , ако са се поолляли с цената щте взеМа NJK . междодругото Шкода с какви свещти е , понеже в представителсвото им са много евтини.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Ами например за 'оСтави я' 1.6 96-05 излизат същите като за твоето поло. То на половината ВАГ група от тези години са тия свещите ..
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
днес ходих до фолцваген и проверих за цената на свещтите оригинал 17.50лв. 4овека зад компютъра ми каза 4е оригиналните нямат аналог/в смисъл ЗАСЛУЖАВАСИ / може и да ме слънгосва, после отидох до АУТОХЕЛП там са по 10,40лв. но доколкото разбрах има зна4ение за "боб4ето"отгоре на свещта, не на вси4ки модели се развива и има опаснос да не пасне на накрайника на кабела.
едит:
а за свещтите в представителството на шкода ми искаха то4ните данни на оригиналната свещт /топлинно 4исло и т.н/ аз не ги знаех тези данни понеже мислех 4е по каталог щте ми ги изкарат според модела на колата ина4е цените са прили4ни, та сега триабва да издиря данните на оригиналната свеш.
едит 2:
така и неразбрах оригиналните триполюсни ли са,понеже в шкода като казах 4е май оригиналните са триполюсни и 4овека отсрещта ми се опули сякаш бях казал нешто лошо по негов адрес
едит 3:
сега схте обобщтя тва което проучих от пбиккаляне по магазините; /и трите модела по долу са триполюсни/
оригинал в фолцваген NGK-BUR6ET цена 17.80лв. същтата свеш в ШКОДА струва 13,50лв. в аутохелп NGK BUR6ET -цена 10.80лв в фирма КОСЕР модел DENSO W20EPBR-S цена8,80лв това което ми направи впечатление е 4е оригиналните свещти в фолцваген и шкода отливките на самата свеш и щтампите по нея бяха перфектни и по разли4ни от останалите по другите магазини
едит:
а за свещтите в представителството на шкода ми искаха то4ните данни на оригиналната свещт /топлинно 4исло и т.н/ аз не ги знаех тези данни понеже мислех 4е по каталог щте ми ги изкарат според модела на колата ина4е цените са прили4ни, та сега триабва да издиря данните на оригиналната свеш.
едит 2:
така и неразбрах оригиналните триполюсни ли са,понеже в шкода като казах 4е май оригиналните са триполюсни и 4овека отсрещта ми се опули сякаш бях казал нешто лошо по негов адрес
едит 3:
сега схте обобщтя тва което проучих от пбиккаляне по магазините; /и трите модела по долу са триполюсни/
оригинал в фолцваген NGK-BUR6ET цена 17.80лв. същтата свеш в ШКОДА струва 13,50лв. в аутохелп NGK BUR6ET -цена 10.80лв в фирма КОСЕР модел DENSO W20EPBR-S цена8,80лв това което ми направи впечатление е 4е оригиналните свещти в фолцваген и шкода отливките на самата свеш и щтампите по нея бяха перфектни и по разли4ни от останалите по другите магазини
Последна промяна от Bobi_S13 на Вто 28 юни 2011 0:41, променено общо 1 път.
Причина: има бутон промени в горния десен ъгал на всяко менени. Може от там да ги променяш вместо да пишеш ново и ново мнение едно след друго. Редакцията е от мене!
Причина: има бутон промени в горния десен ъгал на всяко менени. Може от там да ги променяш вместо да пишеш ново и ново мнение едно след друго. Редакцията е от мене!
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Вземай от Аутохелп или Шкода... ма много го мислиш. Иначе за Шкода ти написах кой модел да им кажеш че ти е въображаемата Шкода ама явно не си ме разбрал.
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
аз разбрах за какво ми каза,оба4е ако забелязваш съм много педантичен предполагам че ако зимаш нещто за твоята кола едва ли щте се хварлиш на първия магазин
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Просто казвам че и в трите изброени места свещите ще са читави, както и че няма чак такова значение за този мотор, който изобщо не е капризен и освен визуална друга разлика няма да намериш между "оригинална" и тази от АутоХелп.
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
разбрах,благодаря ви.
-
tashevia
- Автомобил:
- Двигател:
СЛОЖИХ нови свещти NGK смених и кабелите 4е имаше пробив в два от кабелите, смених дистрибуторната капачка и палеца и колата тръгна като нова , накрая и бензиновия фюлтър / леле колко мръсотия изтече от тоя фюлтър /.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”