поло АЕЕ дросел клапа и адаптация

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
pandonow
Автомобил:
Двигател:

поло АЕЕ дросел клапа и адаптация

Мнениеот pandonow » Пет 24 юни 2011 18:47

Прочетох доста от темите за въпросната дросел клапа ,но сходен проблем не намерих.
значи колата има следните грешки ....
01087 - Basic Setting Not Performed
35-00 - -
00282 - Throttle Position Actuator (V60)
36-00 - Open Circuit
между 1 и 2 пин на коректора на дросела имаше безкрайно съпротивление след като го отворих и почистих пистите се яви съпротивление 7-8 ома когато дросела е в покой. въпросната грешка вече не се появява ,но проблема си остава (когато е студена няма празен ход като загрее има ,но при пускане на консуматори тръгва да гасне т.е. системата за празен ход не работи)
другото което е адаптацията не може да тръгне по следния начин. Трия грешките на контакт отварям 098/4 група натискам базови настройки и чакам но не пише рън адп а число 28 или 25. за този мотор го дават същото и за 001/4 група ефекта е същия само дето се чува как работи моторчето на празния ход. В меню адаптация запаметявам заводските настройки ефект няма. Статуса на адаптацията все седи 28 или 25 не е error/runadp или ok. Колата след като работи 20тина минути записва грешка в лампдата понеже не работи.
Моля за някакви насоки или идеи ! имам съмнение във вак ком 805 ,но преди съм правил адаптация на други коли. Всички насоки или идеи са добре дошли

поздрави

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: поло АЕЕ дросел клапа и адаптация

Мнениеот maslinkov » Пет 24 юни 2011 19:54

Според мене тая клапа не работи. Само недоумявам как с почистване си намалил съпротивлението - пистите се изтриват, а не че хващат нагар. Каква грешка ти записва за Ламбдата? Ако е това - 36-00 - Open Circuit, то е от клапата - не може да поддържа Ламбда контрол, по нейна вина. Това животно с чистене на писти не се оправя.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 24 юни 2011 20:09

Пробвай с читава клапа.И според мен тая си е заминала и няма адаптиране.

pandonow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pandonow » Пет 24 юни 2011 20:23

явно по някаква причина не е давал хубав контакт и след манипулацията сега дава ,но може ли когато почне да се движи и пак да прекъсва и въпреки това пак да не генерира грешка? на лампдата грешката е лол сигнал държи 0.04в. понеже гледах че 3те болта на плочката с пистите са продълговати мисля да пробвам като направя да трият на друго място перцата. те са 2 плъзгача единия е за ъгъла на дросела а другия мисля ,че следи колко е завъртяло моторчето за празния ход аз пипам само по 2рото. Понеже съм виждал износен тпс "не такъв" този почти не се виждат къде са трили перата. трябва да светнеш с фенер и да се загледаш за да видиш следите.

bayilija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayilija » Пет 24 юни 2011 22:14

Между пин 1 и 2 на куплуга на дросела е моторчето, което движи дроселовата клапа.
Явно е имало някакво прекъсване и затова е нямало верига и е записал компа втората грешка - Open Circuit. Нормално при измерване между пин 1 и 2 трябва да дава 3-200 ома. Като си го разбутал се е оправило, но може да са износени четки на моторчето или да има някаква лоша връзка вътре, може лоша спойка. Това може да бъде и причина да не иска да се адаптира. Но не бързай да го отписваш дросела, разгледай, измери пак, че нов е скъп!
ето схема на дросела, дано е от полза:
Прикачени файлове
aee.jpg

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 25 юни 2011 1:04

какъв е мотора на колата!? При мен на AFH правеше подобен проблем и накрая разбрах!
На студен мотор, адаптираш prez VAG-COM - в твоя случай канала е 1!
След което Палиш колата и я оставяш да работи на празен ход без да пипаш грам педала на газта! ДА си пърпори! Ако чуваш моторчето при адаптацията - значи си работи нормално! Та .. хубаво го изчакваш пъров да се адаптира, после палиш и я оставаш да загрее без да я закачаш! Накрая би-трябвало да стане! При мен само така се получават нещата!

pandonow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pandonow » Съб 25 юни 2011 9:33

АЕЕ 1.6 е мотора и тои би трябвало да се адаптира от 1канал но уви. а схемата от аутодатата не знам дали е много вярна защото по спомен 1 и 2ри пин имаха връзка до въпросната четка за положението на моторчето ,а на тази схема са само за мотора на празния ход. ще го свалям пак да го проверявам. Случайно някои да е мерил съпротивленията в начални и крайни положения на 2та плъзгача ? когато ги сваля да мога да ги измеря.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”