Къде се намира филтъра на климатика на Поло1.9-Д
-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се намира филтъра на климатика на Поло1.9-Д
Колеги ,някой сменял ли е филтър на климатика,къде стои това чудо,извинявам се за лаишкия въпрос ,но наистина не знам .Поло дизел е от Италия ,мисля,че е слаган допълнително.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Къде се намира филтъра на климатика на Поло1.9-Д
stivenj написа:Колеги ,някой сменял ли е филтър на климатика,къде стои това чудо,извинявам се за лаишкия въпрос ,но наистина не знам .Поло дизел е от Италия ,мисля,че е слаган допълнително.
Ако става дума за филтъра на купето, той е като застанеш пред колата отляво в една ниша под чистачките. Лесно се сменя, струва между 12 и 25 лева.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
ако пък става дума за филтър-дехидратора (за влагата във фреона),той се сменя само ако има проблем с него или се пипа нещо по системата.Не се сменя лесно и не е работа за човек без техника.Трябва да се източи фреона преди да се сменя.Общо взето смяната му не е кой знае колко сложна и в сервиз за климатици самата смяна няма да е (или поне не би трябвало да е)повече от 20-30лв,вече за врътката с фреона и т.н.,зависи къде попаднеш,почти навсякъде цените са различни.Самия дехидратор струва 60-тина лв хубав.

-
- Автомобил:
- Двигател:
От мненията останах с впечатление ,че филтъра на купето е и филтър на климатика.Ще рече ,че за да не мирише гадно в кочината,като пусна климата ,добре е да съм го сменил предварително.видях цени в един магазин днес,мнооого хубави ,ментаци ще са ,но поне може да пробвам -7-9 лв.А това ,дето колегата ми обясняма за дехидрататор на компресора ,там не пипам ,защото си работи добре ,бързо изстудява,като го пусна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Докато преглеждах днес филтъра за купето,видях,че въздушния на 6 месеца от смяната е станал като килимче пред входна врата ,черен и пушек,та смених него ,доста колеги споделят ,че ги сменят на 10 000 км .Аз на 4 хил.сега като го видях на какво прилича,явно на 6 месеца трябва да се сменя .Другия ще е следващ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
stivenj написа:Докато преглеждах днес филтъра за купето,видях,че въздушния на 6 месеца от смяната е станал като килимче пред входна врата ,черен и пушек,та смених него ,доста колеги споделят ,че ги сменят на 10 000 км .Аз на 4 хил.сега като го видях на какво прилича,явно на 6 месеца трябва да се сменя .Другия ще е следващ.
Ха,като се видиме някой път,ще ти покажа нагледно как се сменя с мат'риял от 3лв.-поне за 3 смени стига!Последният път си бях купил за 28лв.,с активен въглен...тинтири-минтири..,мирише си вътре като карам след рейс.Та напоследък го модифицирам с 2 слоя филтърна материя за аспиратор,поне последната "касетка" се разглоби и става "културно".Миризми явно няма да прецеждам,но прахта я спира.И още нещо-вече не е необходимо да си пускам вентилатора на 4-та степен,при нормална скорост си влиза вятър(е,явно е по-рехав тоя самоделен филтър).
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Здравейте колеги аз малко извън темата дано колегата stivenj да не се сърди отнася се за климатика на също такова поло 1.9D онзи ден отидох да го допълня с фрион оказа се че климатика е слаган отделно и че оригинално няма с климатик такива пола та от сервиза не знаеха колко фрион да напълнят източиха от системата 350g после сложиха 850g.Та въпроса ми е някой знае ли колко фрион събира системата на климатика на поло 1.9D климатика е "Diavia" слаган е в Италия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
martin_2003 написа:Здравейте колеги аз малко извън темата дано колегата stivenj да не се сърди отнася се за климатика на също такова поло 1.9D онзи ден отидох да го допълня с фрион оказа се че климатика е слаган отделно и че оригинално няма с климатик такива пола та от сервиза не знаеха колко фрион да напълнят източиха от системата 350g после сложиха 850g.Та въпроса ми е някой знае ли колко фрион събира системата на климатика на поло 1.9D климатика е "Diavia" слаган е в Италия.
Не знам колега,моето дойде с климатика от там ,работещ идеално и нищо не съм правил по него .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това пише в AUTODATA
Type R134a
Quantity >09.99 SD7-B10 compressor 700-750 grams
Quantity 10.99> SD6-V12 compressor 550-575 grams
Някой колега беше казал, че в зависимост кой къде и как е слагал инсталацията може да събере и повече от тези стойност.
Type R134a
Quantity >09.99 SD7-B10 compressor 700-750 grams
Quantity 10.99> SD6-V12 compressor 550-575 grams
Някой колега беше казал, че в зависимост кой къде и как е слагал инсталацията може да събере и повече от тези стойност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Готово,благодарение на най-точния форумец,emo-gar,той даде идеята по-горе,взех ъгли алуминиеви за изолациите и си направих рамка на същите размери като филтъра,купих филтърна материа за ширм и стана супер филтър на два ката.Сега да го патентовам ли това илии,айде на далавера го пускам ,който не му се дават 30 лв за филтър за купето ,това е решение.Благодаря на всички които споделиха мнения.
Върни се в “Дизелови агрегати”