преминаване през Стара планина
преминаване през Стара планина
Колеги, бихте ли споделили през кой проход е най добре да се премине Стара планина при пътуване от Варна за Стара Загора.Предпочитам този през Провадия-Айтос,но не съм минавал скоро от там, а чувам, че са се отворили и доста дупки,отделно отсечката преди Айтос дето я цялата на вълни.Принципно най-къс е пътят през Дюлинския проход и малко натоварен, но какво е състоянието му не зная.Някой може ли да помогно с малко информация, ако скоро е пътувал?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: преминаване през Стара планина
Препоръчвам Хаинбоаз. Последния път като минавах(миналата година) беше в пъти по-добре от който и да е друг проход. Пътят Варна-В.Търново е в много добро състояние, като магистралата Варна-Шумен е изкърпена и легендарните дупки вече ги няма.
П.С. Сега видях, че си от Варна и последните ми уточнения са малко излишни.

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
myrshavija написа:Препоръчвам Хаинбоаз. Последния път като минавах(миналата година) беше в пъти по-добре от който и да е друг проход. Пътят Варна-В.Търново е в много добро състояние, като магистралата Варна-Шумен е изкърпена и легендарните дупки вече ги няма.

Най-добрият вариант.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Варна -Шумен -Търговище -Котел - идеален .
Къде го пратихте през Hаинбоаз ?
Къде го пратихте през Hаинбоаз ?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
kris11 написа:Варна -Шумен -Търговище -Котел - идеален.
С малко уточнение Шумен-Омуртаг-Котел. Много добра настилка с плавен и лек наклон.
Скоро пак някой беше пуснал тема за подобен маршрут, преобладаващите отговори бяха
Варна-Бургас-Петолъчката-Стара загора!
Варна-Бургас-Петолъчката-Стара загора!
Да,през Слънчев бряг пътят е добър наистина, но и доста натоварен,особено сега през лятото.В случая не е необходимо да се ходи до Бургас, а до Ахелой, а от там през Каблешково, Миролюбово и се излиза на 10-на километра преди Айтос. Но от Карнобат-покрай Сливен-Нова Загора-Стара Загора е мнооооого натоварен.Може би ще се спра на варианта или през Хаинбоаз или през Котел. Пътят като цяло е с около 55 км. по дълъг, но доста по-спокоен.Най-ми харесваше през Дългопол-Айтос, но чувам,че имало доста дупки а съм с 235/45/17" и не ми се рискува особено
А като говорим за пътища- някой минавал ли е скоро от Гоце Делчев през Катунци за Сандански. Или е по-добре да се мине през Банско-Симитли-Сандански. По-дългичак е досто с около 82-3 км., но този през катунци нещо не ми вдъхва особено доверие.

А като говорим за пътища- някой минавал ли е скоро от Гоце Делчев през Катунци за Сандански. Или е по-добре да се мине през Банско-Симитли-Сандански. По-дългичак е досто с около 82-3 км., но този през катунци нещо не ми вдъхва особено доверие.
Е то ако ще минаваш през Каблешково този маршрут се обезсмисля, пътя от там не е лош , но в никакъв случай не може да се сравнява с този през Сл. бряг, да не говорим че така заобикаляш и малкото км магистрала, която е още нова!
А през Котел не се ли излиза пак на петолъчката, то и от там до Ст. загора си е пак натоварено.
А през Котел не се ли излиза пак на петолъчката, то и от там до Ст. загора си е пак натоварено.
Ами прав си колега,и от петолъчката нататък си е натоварено.Иначе ако се спусна до Бургас и от там да се кача на магистралата до Карнобат....ми то май по-добре да мина през Хаинбоаз, защото разликата в разстоянието няма да е толкова голяма, а и пътят от Варна до Велико Търново никак не е лош, отделно, че няма и голямо движение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Хаинбоаз е най-добрия проход в момента, после по подбалканската към Казанлък, асфалта е нов, движението минимално, на 10 км. преди Казанлък хващаш за Стара загора, 30 км. перфектен път. Като цяло само 34 км повече от маршрута през Ахелой 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
През Хаинбоаз аз бих минал.После Нова Загора и Стара Загора.Няма смисъл да обикаляш 30км,защото от НЗ до СЗ,можеш да караш спокойно с 80-90 с темпото на колоната.Иначе пътищата са еднакви долу горе.Просто през този за Казанлък(след Мъглиж,да се отделиш) е една идея по-добър,но си е с байри а у и излизаш до Загорка в града,докато през НЗ си влизаш доста централно.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
mupk0 написа:През Хаинбоаз аз бих минал.После Нова Загора и Стара Загора.Няма смисъл да обикаляш 30км,защото от НЗ до СЗ,можеш да караш спокойно с 80-90 с темпото на колоната.Иначе пътищата са еднакви долу горе.Просто през този за Казанлък(след Мъглиж,да се отделиш) е една идея по-добър,но си е с байри а у и излизаш до Загорка в града,докато през НЗ си влизаш доста централно.
От кога зора е централен квартал

И през Нова Загора си има достатъчно баири

- mupk0
- Контакти:
Winner25 написа:mupk0 написа:През Хаинбоаз аз бих минал.После Нова Загора и Стара Загора.Няма смисъл да обикаляш 30км,защото от НЗ до СЗ,можеш да караш спокойно с 80-90 с темпото на колоната.Иначе пътищата са еднакви долу горе.Просто през този за Казанлък(след Мъглиж,да се отделиш) е една идея по-добър,но си е с байри а у и излизаш до Загорка в града,докато през НЗ си влизаш доста централно.
От кога зора е централен квартал![]()
И през Нова Загора си има достатъчно баириИмаше и дупки последно като минавах миналата година
Ем ако кара само напред си влиза по Славянски и от там си е до автогарата,жп гарата(зависи ако му се налага да вземе някой).Аз вчера пътувах по този път и не видях да има дупки.
- hondo
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB 2009
mupk0 написа:През Хаинбоаз аз бих минал.После Нова Загора и Стара Загора.Няма смисъл да обикаляш 30км,защото от НЗ до СЗ,можеш да караш спокойно с 80-90 с темпото на колоната.Иначе пътищата са еднакви долу горе.Просто през този за Казанлък(след Мъглиж,да се отделиш) е една идея по-добър,но си е с байри а у и излизаш до Загорка в града,докато през НЗ си влизаш доста централно.
Нещо си се объркал,през Нова Загора пътя е с поне 24-25 км повече отколкото през Мъглиж.Също така от Гурково до НЗ пътя не е много хубав, а след това до Ст.Загора е ужастно натоварен.
- mupk0
- Контакти:
Аз пропуснах факта,че от Хаинбоаз трябва до НЗ,а там вярно беше гадно.Еми освен през Казанлък.