Нов собственик на автогазова
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Re: Нов собственик на автогазова
Работата ми е на 4км.Отиване и връщане-8.Ако мръдна в града-общо 15.Всяка събота до Николово за риба и обратно.Ей това ми е маршрута.И аз съм чувал лошо за ЕКО,ама ще следя за по-нататък.ОМВ-то също ми е наблизо и мога и там да пробвам.За колегата,който пише,че няма задръствания в Русе да мине поне веднъж-дваж покрай кооперативния пазар в пиково време.Иначе за други тапи не знам да има.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Аз правя сравнение с трафика в софия...в Русе си има движение,но не е нещо грандиозно.За еко в русе това на Христо Ботев мисля че се казваше булеварда този стръмния там е ужас не стъпвай по-добре там,другото еко на България мисля че беше няма газ изобщо.В Русе зареждам на шела на изхода на града и на лукойла на воден.
stefan4o написа:Започвам да мисля, че си от хората тип "гася на светофар да не ми харчи". Ако е така съм съгласен с разходите, които в една друга тема си споделил, че си постигнал. Това Поло сигурно може и с 2 литра по-малко да гори в града, като човек си поиграе малко да го скопи, но заслужава ли си за 2-3 лева да нямаш никаква динамика? Аз съм на принципа, че за да върви нормално една кола си гори съответно, не вярвам на тези легенди, че върви като самолет, караш в лютеницата, а тя едвам гори 8-9 газ градско, това просто няма как да стане. Когато колата ми беше видимо скопена откъм вървеж съм постигал разход зимата 11 на газ, което за моят стил на каране е повече от добре (кара се предимно на къси разстояния в града). Извънградско ми гореше около 7.5, при все, че я карам с 15 цолови 195 широки гуми, с крепене на 90-100 км/ч и много малко изпреварвания. Сега ми гори градско къмто 12 да кажем, извън съм я докарвал и до 10/100 с каране между 100 и 130 км/ч където не е населено място. Просто когато колата е с нормални настройки на АГУ-то и върви прилично човек се поувлича да я натиска повечко и разходът съвсем естествено се покачва. Вече не ми гори 7.5, да кажем е с литър отгоре, но съм 1000 пъти по-доволен от динамиката на колата
Ами почни да вярваш колега в легендите винаги има капка истина.По някво съвпадение матора ми е същия като твоя но на кордоба с ламбда контрол и верно върви на умиране и харчи 9 бургаско.П.С джанта 13 ма гума на 205.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Моя харчи 5/100 старозагорско
И все в лютеницата го карам
Аман вече, разбрах, че във форума най-малко харчат колите
нЕма нужда всеки втори да ми обяснява, колко му е икономична колата 
И все в лютеницата го карам
Аман вече, разбрах, че във форума най-малко харчат колите
нЕма нужда всеки втори да ми обяснява, колко му е икономична колата 
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
stefan4o написа:Моя харчи 5/100 старозагорскоИ все в лютеницата го карам
![]()
Аман вече, разбрах, че във форума най-малко харчат колитенЕма нужда всеки втори да ми обяснява, колко му е икономична колата
Супер.И аз съм на това мнение.

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Няма нищо лошо в това,че на някой не му е проблем да му е малко по-спъната колата и да постига някаква икономия.Има хора не им понася и лошо няма в това,всеки е свикнал на нещо и се дразни на различното.Има хора имат по-мощни коли,а ги карат съвсем леко,също и обратното хора дето правят 60-70коня коли на свирка от ръчкане 
Това че някой е постигнал по-нисък разход не значи че си е убил кефа заради това,различни хора различни "кефове"
Това че някой е постигнал по-нисък разход не значи че си е убил кефа заради това,различни хора различни "кефове"

- stefan4o
- Контакти:
Имаше един колега, дето в една тема го дъвкахме, задето се изказа, че правил разход 8/100 във Варна мисля беше. И накрая се оказа, че той карал колата по 10 км в посока... там дето нямало светофари и я карал лекинко. Излезе, че филмът не бил шведски и не било компютри, ами компоти. Демек пичът е карал извънградско, а се хвали, че разходът му бил градско. 

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Айде да не почваме пак споровете ,сега зареждах за 400км разхода ми само градско беше 8.6
все тая де,иначе и аз рядко карам по-малко от 10км в едната посока дори повече 
stefan4o написа:Моя харчи 5/100 старозагорскоИ все в лютеницата го карам
![]()
Много колега! Моят Пасат вечер не го гася да ми е хладно сутринта и пак 4 на 100.
ПО темата съгласен съм с "агент_кавалски" - всеки си купува малък автомобил за да гони нисък разход, но ако е като на по-голям автомобил няма смисъл от малкото автомобилче - нито возия, нито разход.
Към автора: майстора не ти ли каза след 1000км да отидеш да ти донастрой уредбата?
Иначе Честита уредба!!!
- andreygg
- Автомобил: Polo 6n2
- Двигател: AUA 2000
Крана дето питаш е за това колко да ти върви /харчи/ колата. Правиш си белег на крана /например резка с нож/. Ако ти се вижда много разхода завий го на половин оборот и изпробвай /примерно за около 100 км./ как върви и колко харчи колата. После можеш да го завиеш още половин оборот и пак изпробваш. Така, като го завиваш с по половин оборот ще стигнеш до положение, в което колата не върви както трябва. Тогава развиваш половин оборот или връщаш на последното положение, което те устройва, като вървеж/разход. По този начин свалих разхода на БМВ-то от 13.5-14 на 10.5-11 л./100 км.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
agent_kowalski написа:...има си движение,но на светофар са по 4-5 коли,но нищо,което да вдигне разхода значително...
Ех тези задръствания
Аз съм сигурен че за 10-те минути през които изминавам 2,5км на студен изпарител( след 1,5км почва да стопля) изгарям много повече от колкото ако стоя 10 мин в задръстване, особенно зимата
Разхода много зависи от маршрута по който карате
И разхда градско се мери само градско
Също разхода на газ се засича до празна бутилка, а не на пълна
- stefan4o
- Контакти:
agent_kowalski написа:Айде да не почваме пак споровете ,сега зареждах за 400км разхода ми само градско беше 8.6все тая де,иначе и аз рядко карам по-малко от 10км в едната посока дори повече
Мисля, че това достатъчно ясно обяснява разхода ти. Предполагам, че през 90% от времето колата ти се движи в оптимална температура. При мен процентът е около 40-50 макс, през останалото време е студена
Сигурно това е причината за тези разлики, не мислиш ли?Аз в една посока карам по 3км - т.е. точно стопля на 90 градуса и слизам от колата и после пак така наобратно към вкъщи

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е,примерно седмично имам 3-4 карания по 2-3-4 км(до магазина или кварталното кафе примерно) останалото ми е по 10 мининум,дори по 20 
- stefan4o
- Контакти:
Тогава има ли смисъл да дъвчем едно и също - ти караш на дълго - гори ти малко, аз и други колеги караме до работа и обратно - гори като ламя, не виждам какво толкоз има за разбиране? Това, че Полото е въшка не значи, че като е студен изпарителят не гълта и то като ламя
Е па, кола си е все пак и то гори 
Е па, кола си е все пак и то гори 
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Тъпото е че си гори много полото така или иначе...зимата и на мен ми гори поне 10 дори към 11,последната зима беше много студена.Някъде бях казал че не бих карал 1000кубила поло,което гори същото или половин литър по-малко от голф 1.6 или 1.8 
Върни се в “Автогазови уредби”