преминаване през Стара планина

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Re: преминаване през Стара планина

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 27 юни 2011 9:37

hondo написа:
mupk0 написа:През Хаинбоаз аз бих минал.После Нова Загора и Стара Загора.Няма смисъл да обикаляш 30км,защото от НЗ до СЗ,можеш да караш спокойно с 80-90 с темпото на колоната.Иначе пътищата са еднакви долу горе.Просто през този за Казанлък(след Мъглиж,да се отделиш) е една идея по-добър,но си е с байри а у и излизаш до Загорка в града,докато през НЗ си влизаш доста централно.

Нещо си се объркал,през Нова Загора пътя е с поне 24-25 км повече отколкото през Мъглиж.Също така от Гурково до НЗ пътя не е много хубав, а след това до Ст.Загора е ужастно натоварен.

Не знам кога си минавал последно от там, но от Сливен до Казанлък асфалта е на няма 2 години и е перфектен, а Казанлък-Ст. Загора съм го минавал сигурно 30-40 пъти и никога не е било натоварено, поне 20 км. от него е с по две ленти във всяка посока и разделителна мантинела като магистрала.
Опа, сори, ставало е въпрос до Нова Загора, там наистина не е добре.

Последна промяна от DundyTheCroc на Пон 27 юни 2011 9:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 27 юни 2011 9:42

DundyTheCroc написа:
hondo написа:
mupk0 написа:През Хаинбоаз аз бих минал.После Нова Загора и Стара Загора.Няма смисъл да обикаляш 30км,защото от НЗ до СЗ,можеш да караш спокойно с 80-90 с темпото на колоната.Иначе пътищата са еднакви долу горе.Просто през този за Казанлък(след Мъглиж,да се отделиш) е една идея по-добър,но си е с байри а у и излизаш до Загорка в града,докато през НЗ си влизаш доста централно.

Нещо си се объркал,през Нова Загора пътя е с поне 24-25 км повече отколкото през Мъглиж.Също така от Гурково до НЗ пътя не е много хубав, а след това до Ст.Загора е ужастно натоварен.

Не знам кога си минавал последно от там, но от Сливен до Казанлък асфалта е на няма 2 години и е перфектен, а Казанлък-Ст. Загора съм го минавал сигурно 30-40 пъти и никога не е било натоварено, поне 20 км. от него е с по две ленти във всяка посока и разделителна мантинела като магистрала.

Всяка седмица путъвам по този път колега(от СЗ към Казанлък) поне 2 пъти.От Казанлък за Сливен пътя вярно е нов и има малко коли.Иначе не мога да разбера ,защо мрънкате че е натоварено.Мене точно това ме кефи ,че има коли,изпреварваш а у,а не да забиееш напред и нищо да не се случва.Всеки си има свое мислене де :)

Да обобщим,явно за колегата е най-добре: Хаинбоаз->Казанлък->СЗ

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 27 юни 2011 9:43

Напълно съгласен с маршрута Хаинбоаз->Казанлък->СЗ :да:

Потребителски аватар
deanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanov » Пон 27 юни 2011 10:19

Ами благодаря колеги,явно през Хаинбоаз ще е. Може да е по-дълъг, но пък е по-спокоен.Не вярвам да ми удължи пътуването с повече от 30-на минути,а и не бързам за никъде.Освен това и като няма колони по-спокойно се пътува :да:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Пон 27 юни 2011 10:28

deanov написа:Ами благодаря колеги,явно през Хаинбоаз ще е. Може да е по-дълъг, но пък е по-спокоен.Не вярвам да ми удължи пътуването с повече от 30-на минути,а и не бързам за никъде.Освен това и като няма колони по-спокойно се пътува :да:

Колони няма, ама има "ниско летящи ТИРОВЕ" Тъй, че умната... :!:

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 28 юни 2011 15:56

deanov написа:
А като говорим за пътища- някой минавал ли е скоро от Гоце Делчев през Катунци за Сандански. Или е по-добре да се мине през Банско-Симитли-Сандански. По-дългичак е досто с около 82-3 км., но този през катунци нещо не ми вдъхва особено доверие.

Ок си е пътят там. Проходът се казва Попови ливади (Папаз Чаир) с повечко завойчета и наклони но настилката е добра. Само не съм сигурен дали в момента не му правят някакъв ремонт.

Последна промяна от Svetlix на Сря 29 юни 2011 16:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
deanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deanov » Вто 28 юни 2011 16:56

Благодаря колега.Ами 80, че и повечко километри не са без значение. Завоите и наклоните не ме бъркат, но виж дупките :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kkoychev
Автомобил: Mazda 3 bk
Двигател: 2007

Мнениеот kkoychev » Нед 03 юли 2011 15:57

1.
kris11 написа:Варна -Шумен -Търговище -Котел.

2.Хаинбоаз - това ми е маршрута, а не през Казанлък. Ненатоварен, доста спокоен път, с малко сини буркани :twisted:

http://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%92 ... =1&t=h&z=9

През последните 3 месеца минах и двата маршрута и честно казано и 1. и 2. са еднакво добри лично за мен.

Лек път!

Върни се в “Пътеводител”