Миене на ТДИ двигател на водоструйка
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Миене на ТДИ двигател на водоструйка
Не не глупости няма такова нещо, аз винаги съм си поддържал колата чиста, никога не я оставям мръсна освен, ако времето не е смотано. Няма и лошо един път да си измиеш мотора, ама като не ходя по изложения и разни работи и никой не ми гледа колата за какво да го мия. Пък и той горе долу е чист не е от най-мръсните.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Както си мия колата от вън,от вътре,така и и се грижа за чистотата на двигателния отсек.
Едно време имах Жигулка и на нея двигателя и лъщеше
Всичко е до човека.Няма нищо лошо двигателя да е чистичък,стига да ви се занимава
Едно време имах Жигулка и на нея двигателя и лъщеше

Всичко е до човека.Няма нищо лошо двигателя да е чистичък,стига да ви се занимава

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Мен да ти кажа нищо не ми пречи да ида утре на водоструйката и да му излея един варел с вода, ама ме е страх да не му стане нещо

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Какво да му стане...то като минеш през по-голяма локва пак толкова се мокри.
Моя,че е с газов инжекцион и кабелите са двойно повече нямам грижи с миенето,та дизела...
Хубаво е да се изчака да истине двигателя,другото е изписано в темата
Моя,че е с газов инжекцион и кабелите са двойно повече нямам грижи с миенето,та дизела...

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
sashko_trg коментара ми не беше насочен към теб, а към колегата който намекваше че си мием двигателити от гъзрлък...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Bai Sando написа:Какво да му стане...то като минеш през по-голяма локва пак толкова се мокри.Моя,че е с газов инжекцион и кабелите са двойно повече нямам грижи с миенето,та дизела...
Мокри се ама ако няма екокора!!!!А наистина е чудесно да ти е чистичък ДВГ!!!Но мисля,че с парцалчето и редовното(поне 1 път седмично) забърсване ефектът си е почти същия...хем повод да огледаш за течове и нередности....За 30 г шофьорски стаж се убедих ,че това е много полезен прийом

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм против миенето на водоструйка (пароструйка), защото струята ми се струва много силна и може да откачи нещо, което не трябва и по-трудно можеш да контролираш къде да мокриш и къде не. Освен това, ако се прави на автомивка колата не може добре да изсъхне преди да я подкараш. Затова си измих двигателя по следния начин: избрах топъл слънчев ден, когато знаех, че няма да ми се налага да карам. Паркирах на тротоара под моята терасата така, че гумите да са на ръба, а предницата да стърчи навън и пуснах един маркуч от терасата. Откачих акумулатора, увих дебитомера и динамото с найлонови торбички и напръсках с Меглио като веднага след това разтърках по-засечените места (основно отдолу) с четка и изплакнах обилно с вода. Естествено преди това бях махнал кората. Там където не се получи от първия път повторих и потретих процедурата. Като поизкапа малко с памучен парцал попих всяка една капка, която забелязах. Акумулатора го закачих на следващия ден и досега си карам с чист двигател и без никакви усложнения.
за мен миенето на двигателя е един вид тест-ако след миене с пароструйка не запали веднага и от първия път занчи имам проблем с този мотор.
И освен това-можеш ли да се изкъпеш и да не си измиеш краката?
не дрънкайте селски простотии а ми си мийте двигателите редовно и без страх на автомивката, даже и компютъра който е под чистачките защото там се събира такава мърсотия че при един по силен дъжд ще ви се наводни купето. а на компютъра нищо му няма от пароструйката-проверено всяка седмица с основно измиване ма моторния отсек
не дрънкайте селски простотии а ми си мийте двигателите редовно и без страх на автомивката, даже и компютъра който е под чистачките защото там се събира такава мърсотия че при един по силен дъжд ще ви се наводни купето. а на компютъра нищо му няма от пароструйката-проверено всяка седмица с основно измиване ма моторния отсек
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
marko10 написа:за мен миенето на двигателя е един вид тест-ако след миене с пароструйка не запали веднага и от първия път занчи имам проблем с този мотор.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Stivi написа:marko10 написа:за мен миенето на двигателя е един вид тест-ако след миене с пароструйка не запали веднага и от първия път занчи имам проблем с този мотор.
Еми колегата така разбира нещата

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да спя с мотора, че да го мия! По - важно е, че няма течове, които са предпоставка за зацапване. А колкото до пепеляка, той не пречи на нищо.
Три години сервиза ми бе до автомивка, нагледал съм се на всякакви изпълнения. Най - редовно ми осигуряваха пациенти, и бензинки, и дизели. Датчици, дебитомери, стартери, генератори... Каквото се сетиш.
Спокойно се мие само класически дизел, дето цялата електроника е релето за мигачи и за свещите. И задължително издухване с въздух - няма ли компресор и духачка, върви на друга мивка.
Това е мое мнение и не ангажирам никого. Колкото дали е мерило за поддържана кола, винаги ме е било смях на намазани със силикон маркучи, боядисан блок, шарени лепенки и куп технически неизправности, ама дай да вържем тези халогенки, че са мноУ яки...
Три години сервиза ми бе до автомивка, нагледал съм се на всякакви изпълнения. Най - редовно ми осигуряваха пациенти, и бензинки, и дизели. Датчици, дебитомери, стартери, генератори... Каквото се сетиш.
Спокойно се мие само класически дизел, дето цялата електроника е релето за мигачи и за свещите. И задължително издухване с въздух - няма ли компресор и духачка, върви на друга мивка.
Това е мое мнение и не ангажирам никого. Колкото дали е мерило за поддържана кола, винаги ме е било смях на намазани със силикон маркучи, боядисан блок, шарени лепенки и куп технически неизправности, ама дай да вържем тези халогенки, че са мноУ яки...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Три години сервиза ми бе до автомивка, нагледал съм се на всякакви изпълнения. Най - редовно ми осигуряваха пациенти, и бензинки, и дизели. Датчици, дебитомери, стартери, генератори... Каквото се сетиш.
Ето и мнение на човек от бранша,аз няма какво повече да коментирам

Измих си двигателя днес.Опитах да запаля и не
след 10 опита яко въртене запали и и работеше нормално.След което покарах малко и ми загасна на един десен завой.Пробвам пак въртя въртя и пак запали.Паркирах и я оставих за 3 4 часа,връщам се въртя....същата история пак и най странното е че пак на десен завой ми загасна!
Някакви идеи какво съм намокрил?

Sashko_Trg написа:Мен да ти кажа нищо не ми пречи да ида утре на водоструйката и да му излея един варел с вода, ама ме е страх да не му стане нещо![]()
Саше, шубето е голям страх! Понякога си гениален

Това ми прозвуча малко като "много мразя като съм суха, да се мокря"

Увивайте си електрониката и буксите с найлонови турбички. Желателно е мотора да бъде студен. Не налягайте просташки с параструйката, докато не удавите двигателя си, а просто изплакнете от Меглиото. Туй то. Елементарно Уотсън

ping23 написа:Измих си двигателя днес.Опитах да запаля и неслед 10 опита яко въртене запали и и работеше нормално.След което покарах малко и ми загасна на един десен завой.Пробвам пак въртя въртя и пак запали.Паркирах и я оставих за 3 4 часа,връщам се въртя....същата история пак и най странното е че пак на десен завой ми загасна!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Продължава същата история и днес малко по бързо пали но пак гасне на завой!
Какво съм намокрил не знам

Върни се в “Дизелови агрегати”