В много теми обсъждахме проблемите, които ни правеха заводските имобилайзери, които така или иначе вече от нищо не ни пазят, а само създават главоболия. Преди 2 години или повече реших проблема, като отидох в сервиза на автомобилния ключар до ВиК Варна, който ми монтира някакво устройство, наречено от него "емулатор" (100лв) с което трябваше вовеки да се реши проблемът (по негови думи). Е да, ама не! Отново започна адът с потеглянето или по-скоро - непотеглянето! Отново мотора пали и до 1 секунда сам огасва без изобщо да се мъчи да задържи обороти! На 15 опит успявам да тръгна, лошото е, че на 8мия ми пада акумулатора и трябва да се бута, което не води до нищо по-добро, тъй като при всеки опит трябва да се връща ключа и да се дава на ново контакт.
Връщах се два пъти при този ключар, като и двата пъти ми вкарва различни филми. Първия път ми казва: "Ела другата седмица, сега няма емулатори. Понякога се случва да дефектират, ще ти го сменим". Отивам другата седмица и без да поглежда колата: "Имаш някакъв проблем с ел инсталацията на колата/и без никаква връзка между изреченията му/ Ще преместя емулатора директно до компютъра и ще се оправи, ела утре, остави колата, че ще имам два часа работа". Е не отидох утре, щото след като може да ми ги бращолеви такива, как изобщо да му вярвам и да си оставя колата... пф /пък и първия път се справи за 5мин, пък сега 2 часа/. Въпроса ми е следния, как в крайна сметка си решихте проблема и има ли друг начин да се прекъсне тази връзка на чип-а в ключа??? Много ще съм ви благодарен, ако веднъж завинаги решим този проблем!