Жена ми е решила, че трябва да си сменяме колата. Имат във фирмата служебен VW Туран на метан, ходили с него до Бургас и обратно и пътят им струвал 50 лева (в двете посоки общо). И сега аз трябва да търся такава кола, защото по принцип ние много пътуваме.
Само че аз не зная нищо за тази кола и ме мъчи въпросът: Заслужава ли си да дадем 20-30 000лв за втора употреба кола (новата е прекалено скъпа). Проучих, че толкова ще ми излезе, ако я докарам от Германия.
Моля, помогнете с мнение!
Туран на метан
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Туран на метан
Имам такава кола над 3 години и за сега нямам никакъв проблем... За тези 3 години съм имала 2 проблема които не са важни... Първия беше с дюзата за метан, но мисля че беше фабричен дефект защото се малко след като я купих.Втория проблем беше с задна лява врата, като той се появи след като детето тресна вратата и машинката отказа да отваря...
Но като цяло колата е желязна, и в планини съм ходила с нея, и през полета - върви си навсякаде...Една зима даже я карах с летни гуми и пак си беше същата.
Единствения проблем на колата са високите заспали полицаи... Откачват се някакви тампони на гернетата ако минеш с по-висока скорост, но се оправя за 2 минути. Вчера обаче поднесе изненада, светна лампата на ABS, днес я карах при майстор и според него е проблем в датчик на задно ляво колело, но аз не забелязвам разлика в спирането на колата!? Моля, ако някой е имал такъв проблем да каже има ли за какво да се притеснявам.
Тъй че Марчовски, ако имаш нужда от икономична и комфортна кола не се чуди, заслужава си парите.
Но като цяло колата е желязна, и в планини съм ходила с нея, и през полета - върви си навсякаде...Една зима даже я карах с летни гуми и пак си беше същата.
Единствения проблем на колата са високите заспали полицаи... Откачват се някакви тампони на гернетата ако минеш с по-висока скорост, но се оправя за 2 минути. Вчера обаче поднесе изненада, светна лампата на ABS, днес я карах при майстор и според него е проблем в датчик на задно ляво колело, но аз не забелязвам разлика в спирането на колата!? Моля, ако някой е имал такъв проблем да каже има ли за какво да се притеснявам.
Тъй че Марчовски, ако имаш нужда от икономична и комфортна кола не се чуди, заслужава си парите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мнението!
Аз започнах да се оглеждам много упорито и вчера на бензиностанцията на Лукойл на Т.Каблешков се засекохме с колега с Туран на метан. Разпитах го подробно и той ми даде подобно мнение - че няма забележки по колата, а разхода е супер.Каза нещо от рода на 5-6лв/100км на дълго и 7-8лв/100км на градско, като от тази цена се сваляло и ДДС!!!
(ама неговата е фирмена)
Но ме шашна с цената за обслужването. Каза, че за смяна на масло в оторизиран сервиз на Фолксваген му прибирали по минимум 300лв, а последния път на 60000км му правили и някакви диагностики, та масло, филтри и диагностика му излезли близо 500лв
. Но въпреки всичко било оправдано предвид другите разходи.
Да ама аз загубих ориентация. Затова отидох в сервиза, където ми поддържат другите коли. Там провериха и ми казаха, че Турана по каталог иска масло W10-40 (най-обикновено с цева 10-12лв/л), като смяната е на 15000км. Общо ако смениш всички филтри (маслени, въздушни, други) и маслото излизало 130-140лв.
Моля за инфо по разходите за поддръжка
Е аз ходих и във VW да питам за нов, но ми казаха че в момента не могат да доставят и да приемат поръчки, а и цената е много по-висока от предишния. Няма да си купя нов Туран...още повече след инфото за цените на поддръжка в гаранционния период. Щото май за цената на новия мога да си купя два на по 3 години и да ми останат пари още 3 години да им сменям маслата в НЕоторизиран сервиз.
А относно твоя проблем с ABS те съветвам първо да си намериш датчик втора употреба (с уговорката ако не в това е проблема да го върнеш), да го смениш и да видиш какво се случва. Защото аз имах Пасат 2005, с него имах подобен проблем, прибраха ми една кофа пари за датчик, а после се оказа, че е протрит кабел
Аз започнах да се оглеждам много упорито и вчера на бензиностанцията на Лукойл на Т.Каблешков се засекохме с колега с Туран на метан. Разпитах го подробно и той ми даде подобно мнение - че няма забележки по колата, а разхода е супер.Каза нещо от рода на 5-6лв/100км на дълго и 7-8лв/100км на градско, като от тази цена се сваляло и ДДС!!!

Но ме шашна с цената за обслужването. Каза, че за смяна на масло в оторизиран сервиз на Фолксваген му прибирали по минимум 300лв, а последния път на 60000км му правили и някакви диагностики, та масло, филтри и диагностика му излезли близо 500лв

Да ама аз загубих ориентация. Затова отидох в сервиза, където ми поддържат другите коли. Там провериха и ми казаха, че Турана по каталог иска масло W10-40 (най-обикновено с цева 10-12лв/л), като смяната е на 15000км. Общо ако смениш всички филтри (маслени, въздушни, други) и маслото излизало 130-140лв.
Моля за инфо по разходите за поддръжка
Е аз ходих и във VW да питам за нов, но ми казаха че в момента не могат да доставят и да приемат поръчки, а и цената е много по-висока от предишния. Няма да си купя нов Туран...още повече след инфото за цените на поддръжка в гаранционния период. Щото май за цената на новия мога да си купя два на по 3 години и да ми останат пари още 3 години да им сменям маслата в НЕоторизиран сервиз.
А относно твоя проблем с ABS те съветвам първо да си намериш датчик втора употреба (с уговорката ако не в това е проблема да го върнеш), да го смениш и да видиш какво се случва. Защото аз имах Пасат 2005, с него имах подобен проблем, прибраха ми една кофа пари за датчик, а после се оказа, че е протрит кабел
-
- Автомобил:
- Двигател:
В понеделник ще гледам един Туран, купуван в България. Възможно ли е кола, купена в края на 2008г. да е модел 2009г?
-
- Автомобил:
- Двигател:
марчовски написа:В понеделник ще гледам един Туран, купуван в България. Възможно ли е кола, купена в края на 2008г. да е модел 2009г?
Това са трикове на продавачите, няма никакво значение коя година модел е.
Кади-то ми го купих на 28 декември 2008, търговеца искаше да го регистрира в първите дни на януари 2009та, за да пишело в талона, че е модел 2009та, да та е по-ново с година, като тръгна да го продавам...никой уважаващ себе си и разбиращ от коли човек няма да се хване на това, че видиш ли, колата е по-нова с година, по документи. На практика Кади-то ми е произведено последната седмица на май 2008ма година, поседяло е 6 месеца на паркинг лот-а и няма защо да се крие това, когато го продавам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес пробвах Туран от 2008г има леки забележки,драскотини но нищо съществено.Прави впечатление,че набира бързо но е малко муден при изпреварване над 80км.Проблема е че свалиха цената съвсем козметично 500лв.Моля за съвет за какво да се хвана защото наистина ми хареса, но очаквах по голяма отстъпка. При пробата до Петрохан иобратно разход 6,7 кг за 132км или 9лв ,атова е под 50%от разхода на моя Пасат 2006 бензин.Така че ви моля запомощ.Не ми се ходи в Германия а и като гледах цените .... Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Марчовски, много загадъчно се изразяваш. Свалили са ти 500лв,но от колко??? Преди 4 месеца мои познати си купиха Туран 2008 от България за 24000лв. Гледай колата дали си струва парите и си прави сметка готов ли си да ги дадеш, а не колко ти свалят. А и тази все пак е от България-винаги можеш да я провериш. Такива са ни разстоянията и начина на живот, че повече от 30-40000км на година трудно се навъртат. А кола от чужбина без пипнат километраж няма. Виж немското MOBILE. Туран на 80-90000 км е 12-13000евро, отделно да си го докараш. За 8-9000евро под 200000км почти не се намира. А тук всички са на 50-60-70000 не повече.
С това мога да ти помогна
С това мога да ти помогна
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви,довечера сме на диагностика и проба.Утре се надявам да приключи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След разходка до Германия съм си пак на изходна позиция.Там просто не може да секупи добър Туран на газ за 10000 евро.Наш шофьор на автовоз ми каза ,че за 7–8 се намирали в Италия но там си било тото какво ще ти се падне по двигател и ходова част.Така че днес вземам тоя който капаросах миналата седмица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре дошъл!
Ама трябва да черпиш!!!
Абе нас-иди-дойди, ама май жена ти те бе навила. Та първо с нея почни!

Тези автомобили са много добри, разхода им за гориво е прекрасен. Имат си и недостатъци. Те са описани доста подробно в цяла тема. Ама "чукча писател, не е читател".....
viewtopic.php?f=19&t=191972
viewtopic.php?f=19&t=191972
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чукча прочел всичко писано в български и немски форуми след това купил Туран.Чукча притеснен защото за новия двигател в монтаж от 2008 не прочел за проблеми , това е доста необичайно за нов двигател.Иначе съм завършил ДВГ и ми е ясно че всеки вид двигател(газгенераторен,бензинов,дизелов,метанов) се проектира и изчислява различно ОСОБЕННО СИСТЕМАТА ЗА СМАЗВАНЕ.Просто при бензина и особенно при дизела част от смазването прави самото гориво.Докато при метана а нашия метан си е компресиран Руски природен газ бъкан със сяра това смазване липсва.Точно заради сярата се е наложило проектиране на специален двигател.През 2008 отидох в МОТОПФОЕ за да си купя ВОЛВО на метан,казаха че могат да ми доставят но не поемат сервизна гаранция заради сярата в нашия метан.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”