надраскано предно стъкло от чистачките

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

надраскано предно стъкло от чистачките

Мнениеот pit » Пет 01 апр 2005 11:55

Здравейте,дали някой има идея дали мога да си оправя надрасканото предно стъкло(от чистачките)...дразни ме,постоянно гледам в чертите,та затова питам:-)

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пет 01 апр 2005 12:12

имаш ли каско? ако да - бой с батата по стъклото и ще ти купят ново :wink:

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Пет 01 апр 2005 13:34

HF написа:имаш ли каско? ако да - бой с батата по стъклото и ще ти купят ново :wink:

Аз не бих си сменил оригиналното стъкло заради една драскотина :!:
Тука има писано къде възстановяват стъкла:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%EA%EB%EE

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Re: надраскано предно стъкло от чистачките

Мнениеот fichtenweg » Вто 28 юни 2011 8:19

Има ли идея някой къде се прави полиране на стъкла (премахване на драскотини от чистачки). Информацията по-горе за GlasWeld Systems е явно много стара, телефонът е невалиден а и не е ясно дали фирмата съществува още. Спукано Стъкло.com не се занимават с полиране. Застрахователите приемат ли изобщо надраскато като довод за смяна.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 28 юни 2011 8:31

http://sites.google.com/site/exteriorca ... a-i-farove , имаше и тема на колега от форума, който предлагаше полиране стъклата на фарове(вероятно и на други стъкла), но не можах да го открия.
За застрахователите не знам. В "Кобра" ми върнаха част от сумата за монтирано при тях стъкло, на което установих(и след оглед от приемчик), че има лека драскотина от вътрешната страна.

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Вто 28 юни 2011 9:20

Благодаря колега Dpop, линка ще свърши работа.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 28 юни 2011 9:28

Тази тема многократно е дискутирана във форума. И да обобщя мненията - стъклото се оправя с ново, не се полират стъкла, могат само да се матират.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 28 юни 2011 10:28

Ljubon написа:Тази тема многократно е дискутирана във форума. И да обобщя мненията - стъклото се оправя с ново, не се полират стъкла, могат само да се матират.

Не е така, първо се прави опит за полиране, после се сменя! :))

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 28 юни 2011 12:52

Няма невъзможни неща! Може, но цената ще е такава, която ще ти покрие разходите за екскурзия до Германия, ново оригинално стъкло и поставянето му, та сигурно и за джобни ще имаш! :lol: Ново, но качествено, за да не го сменяш два пъти! :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 29 юни 2011 7:58

Така или иначе ако стъклото е на 10+ години,време му е за смяна,защото средния му пласт (найлоновия) става на мънички точици с течение на времето и започва да пречупва светлината.Това може да се забележи само нощем при насрещно движение - получават се едни отблясъци.При мен стъклото не е надраскано толкова отвън,колкото вътре вече някои точици са се съединили и седи като много тънка и фина драскотинка.Получава се на всички предни стъкла на всички коли,като минат 10-тина години.Общо взето най-добре е вместо да се занимаваш с полиране и т.н. да го смениш.Ако ти предлагат турско и китайско,вземи китайското,понеже е оригиналното за VW (завода за стъкла вече им е в Китай от доста време и даже идва с щампата на VW ;) ).Общо взето и аз обмислям да сменям моето заради проблема,който описах,ама все нямам време да я закарам да свалят старото и да сложа ново (а съм виждал Пасат В3 с чисто ново стъкло и няма нищо общо с моето).
:beer

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 29 юни 2011 8:18

И аз съм в същата дилема... Стъклото е доста издрано и прави ужасяващи отблясъци през нощта, при дъжд и когато слънцето е ниско и пече фронтално...

Някой има ли представа в Кобра челните стъкла как са? Чувал съм всякакви отзиви... И доволни и крайно недоволни... :roll:

П.П.: Бог знае кога ще се наканя де... тя колата си отлежава като недвижимо имущество заради служебната... :oops:

ЕДИТ: Нещо, което пропуснах - баща ми кара А6, произведена през 1996 г. Неговото стъкло няма нито една драскотина. Изобщо никакви дефекти и е почти неразличимо от на нова кола... :shock
Има ли как със сигурност да се купи стъкло с подобно качество? Ако сменя стъклото и за 6 месеца се надере отново ще ми се иска да закарам колата в Надин направо...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 29 юни 2011 9:15

Темата принципно е за търсене на решение(козметично или нещо от сорта) при леки драскотини на челното стъкло, а не в кой сервиз за автостъкла да ни го подменят с ново. Който както си реши.
ОФФ
:D За колегата с пръстчето в нослето search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=topics&keywords=%2B%D0%9A%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0++%2B%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0++&sf=titleonly
Аз съм доволен от "Кобра" по отношение цена/качество. Който иска може и за около 3 пъти(в зависимост от модела, може и повече) по-висока цена да си купи оригинално.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 29 юни 2011 9:27

Извинявам се за предизвикания офф... :oops:

Както Стефан е писал, понякога смяната е единственото решение. Та за това исках да споделя и аз...

Иначе - да, чел съм темите от търсачката не само в нашия форум, а и сме го чоплили с колеги от форума не веднъж на живо. Аз бях клиент на Кобра зимата, когато ми разбиха колата, и останах доволен от смяната на стъкло на предна врата. Е, можеше и по-добре, но да кажем, че съм удовлетворен.

Познат сменя челно стъкло при тях, взе от скъпите и за няколко месеца нещата са по старому. Друг пък няма никакви проблеми вече n месеца и т.н. и т.н. Оставам с впечатлението, че нещата са "на каквото се случи".

Потребителски аватар
fichtenweg

Мнениеот fichtenweg » Сря 29 юни 2011 13:50

Към това да добавим и колко са внимателни при снемане на старото стъкло и как надират горния ръб, така че след някой друг месец започва да избива ръжда оттам. Има ли някой впечатления къде да се отнасят към тая операция с по-голямо внимание.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 29 юни 2011 15:47

В сервизите за стъкла е съвсем нормално да ти претупат работата. Собствениците надуват цената на стъклото, за сметка на труда - за да плащат по - малко, за сметка на чистата печалба. И работниците ги боли к*ра за тебе. Вижте какво е текучеството в такива сервизи. Ако го сменям аз е друга работа, но и други пари.

Върни се в “Passat”