Акции срещу дебилията и администрацията

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Re: Акции срещу дебилията и администрацията

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 28 юни 2011 9:48

LILO&STICH написа:Днес май пак имаше акция по алеята :lol:

Има, има... :D
Ще мине време, но ще свикнат келешите...всъщност тука се напъва Столчния инспекторат. КАТ ги нема никви. Имат по-важна работа - да се крият из храстите.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 28 юни 2011 10:19

след едноседмичен тормоз по телефона на столичен инспекторат, постигнах моята малка лична победа.

До една детска градина в кв. Младост, точно на тротоара непосредствено до входа и, както и от всичките и страни спираха коли. Няма от къде да минават количките на майките, децата минават едвам между колите. Майки с колички вървят по-улицата и са в опасност от прелитащите наоколо джигити.

Та минавам вчера покрай въпросното детско отделение, и за моя радост събота и неделя, бяха набили колчета по тротоара. По продължение на цялата градина. И вече няма как да спират автомобили там.

toni777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toni777 » Вто 28 юни 2011 11:17

Сега като прочетох написаното се замислих колко ли поколения трябва да се изнижат за да има някакъв що годе ред тук . Всичко започва с нас и ако не реагираме адекватно и не се опитваме с малки и големи усилия да подобриме нещата нищо няма да се промени . Благодаря ви за темата ,мисля,че е много полезна !

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Вто 28 юни 2011 14:27

Bobi_S13 написа:.......
Та минавам вчера покрай въпросното детско отделение, и за моя радост събота и неделя, бяха набили колчета по тротоара. По продължение на цялата градина. И вече няма как да спират автомобили там.

Евала Боби :да:
:beer

Направил си живота на хората в околността доста по-добър!

Пусни снимки - тука и във фейсбук, добре е хората да разбират за такива неща.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Вто 28 юни 2011 14:38

За жалост обаче колците не помагат в Младост по велоалеите. До Петрол днес един селски тарикат си се качи на тротоара, измина едни 30-40 метра покрай хората и реши, че ще си спира пред блока. Едва ли не умишлено се наврях върху него докато маневрира да паркира, пича не се трогна изобщо, и си надул музиката на свален прозорец.
Едвам се сдържах да не му тегля едни майни. Ебати дебилите!

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 28 юни 2011 16:24

аз ги дебна ;) тия тарикати. После ще намеря начин да ги дам където трябва...понеже съм пешеходец от както се движа с метрото на работа и обратно. Колко нередности има, ама едно по едно ще бъдат докладвани. И така, каквото зависи от мен, ще гледам да го направя. На ден водя 200+ телефонни разгори, един повече няма да ми навреди.

едит:
Евгени, тия дни ще наснимам мястото и ще кача и публикувам снимките ;)

K написа:За жалост обаче колците не помагат в Младост по велоалеите. До Петрол днес един селски тарикат си се качи на тротоара, измина едни 30-40 метра покрай хората и реши, че ще си спира пред блока. Едва ли не умишлено се наврях върху него докато маневрира да паркира, пича не се трогна изобщо, и си надул музиката на свален прозорец.
Едвам се сдържах да не му тегля едни майни. Ебати дебилите!

минаваки днес от там, видях как на двама такива полицаите им писаха актове. Огледах и мясото. Единствено могат да се качът от спирката на автобусите. И точно поради тази причина полицаите им пишеха актчетата.
Така, че и с тая практика ще се приключи скоро време. Поговорих с полицаите и казаха, че автомобилите които са спрели на тротоара зад колчетата, ще бъдат премахвани с паяци. Също така ми каза, да се обаждам смело в полицията за такива нарушения, те щели да отреагират в 7мо.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 29 юни 2011 12:12

Супер, екстра, браво Боби.

Ето и ситуацията в парка. Днес, 29 юни. В най-натовареното време :)

Изображение
Изображение

Видя ми се много подозрително празно - няма кьорава кола, а Левон Хампарцумян си мести дебелото шкембе по корта...а ето и причината турбо-гъзарите да ходят пеша:

Изображение

Общината и КАТ имат акция тази седмица и прибират всички коли от парковете и зелените пространства - http://www.dnes.bg/sofia/2011/06/29/akciia-sreshtu-koli-v-gradinkite-i-po-trotoarite.122622

Видно е, че когато искат - могат. А нашата работа е да ги насочваме, ако трябва и с шутове.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 29 юни 2011 12:26

хмм...тая акция за зелените площи ми харесва... довечера някои ще изгори покрай метрото. Ако някой колега си я е паркирал, да я маха овреме!

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 29 юни 2011 15:48

Супер.
Наистина има някаква акция. Днес май вдигаха колите и от зелените площи пред арката на НСА в Студентски. Пред мен паяка си разнасяше един мерц :applause:

Това с метрото го почнаха отдавна, даже бях пуснал тема да внимават хората. Ама беше явно еднократно.

Тези акции трябва да бъдат постоянни, не веднъж на 6 месеца.

Потребителски аватар
DarkForce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkForce » Сря 29 юни 2011 16:19

K написа:
Тези акции трябва да бъдат постоянни, не веднъж на 6 месеца.

Здравей K
съгласен съм напълно с теб
и тогава просто няма да е акция, а практика както е на запад от Калотина !

Недопустимо е в столица на държава член на ЕС колите да са с предимство пред хората и безнаказано да окупират тротоари, градинки и де що е останала зелена площ !

дано тази акция се превърне в ежедневие - само така дебелите кратуни ще уврат и ще се научат на ред !

Честно казано съм безкрайно скептичен !
дано ме опровергаят !

:beer

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 29 юни 2011 18:17

Моята победа и тя е свързана с колчета. Детската градина на дъщеря ми беше до една улица, но не на улицата. И зима, лете, все едни коли минават през тротоара, минават през полянката пред сградата и аха да влязат вътре едва ли не. До самата сграда има само тротоар, никаква улица. И звъннах аз един ден в общината, беше пролетно време, тротоара целия в кал от колите дето са минавали през него. И хоп, на другия ден, колчета. И сега никой не минава и пред градината не прилича на разорана нива. Но колко пъти съм говорил с полицаи относно хвърчащите мотористи и все ми вдигат рамене, нищо не можели да направят.

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Сря 29 юни 2011 18:35

браво гледам бТВ-то и супер много се накефих за акцията до Борисовата, но докога ще е така,най-вероятно до утре сутринта и всичко пак ще си е същото.

death

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 29 юни 2011 19:19

Евгений vs. Бруната
1:0

Обясних им, че не е законно да имат само една безплатна дата и тя да е в работен ден! Сега КЗП явно е намерила жалбата ми за основателна и ще видим продължението на мача.

Много се ядосвам на паразитите-монополисти, които се опитват да се ебават с хората, с надеждата, че номера им ще мине. Същите тези хора, които им хранят офисите, колите, заплатите, без да има видима причина да съществуват по веригата.

Сега ще ги ритам до откат :lol:

Изображение

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 29 юни 2011 19:20

Beco_ написа:браво гледам бТВ-то и супер много се накефих за акцията до Борисовата, но докога ще е така,най-вероятно до утре сутринта и всичко пак ще си е същото.

death

http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/1 ... ovete.html
В репортажа една мечеща патка, мекоговораща селяндурка, обясняваше, че на никого не пречела, като паркира в парка!? :beat_butt2

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Сря 29 юни 2011 19:28

Значи хората могат да окажат достатъчно натиск, за да се размърдат институциите!

Аз лично съм благодарен на всички, които отделяха (и ще отделят) от времето си, за да тормозят институциите и да ги принудят да си вършат работата!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”