Проверка на реални километри
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проверка на реални киЛометри
Трудно е да се определят реалните километри
Знам че може със броя на сервизните интервали, но проблема е че в Бг тези които го могат, са същите които превъртат километражите на "новия внос"
Освен това и този брой се коригира, стига да не ги мързи.
Най-сигурни са косвените улики
изтъркан (боядисван или шит) волан за VW означава над 200 000. Най-точния критерий, защото няма как да се смени с нов (много е скъп) или втора употреба (същото състояние)
скъсана (шита) шофьорска седалка - над 150 -200 000 км. Някой път ги шият много добре, но си личи
Ако колата е под 100 000 трябва да с оригиналните свещи и амортесьори и т.н. , неща които добър монтьор веднага забелязва.
проблема е че нашенеца често иска да бъде излъган. Проси си го за да мине тънко и да се самозаблуждава че е направил сделка?
Знам че може със броя на сервизните интервали, но проблема е че в Бг тези които го могат, са същите които превъртат километражите на "новия внос"
Освен това и този брой се коригира, стига да не ги мързи.
Най-сигурни са косвените улики
изтъркан (боядисван или шит) волан за VW означава над 200 000. Най-точния критерий, защото няма как да се смени с нов (много е скъп) или втора употреба (същото състояние)
скъсана (шита) шофьорска седалка - над 150 -200 000 км. Някой път ги шият много добре, но си личи
Ако колата е под 100 000 трябва да с оригиналните свещи и амортесьори и т.н. , неща които добър монтьор веднага забелязва.
проблема е че нашенеца често иска да бъде излъган. Проси си го за да мине тънко и да се самозаблуждава че е направил сделка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:restless написа:SuN_CiTy написа:Вагком?
И това може да се "пипне"
А излиза ли рентабилно да се пипа? Тоест струва ли си за някаква стара кола?
А какъв е разхода?!? връзване към буксата и подходящия софтуер....
За БМВ и МБ има хора дето го правят срещу много пари (х стотин лева), но това защо услугата е "уникална" и маржът е голям, но като разход веднъж усвоена процедурата не е по-сложна от флашване на фърмуер.
- SuN_CiTy
- Автомобил: VW GOLF V 2_0 TDI 4 MOTION
- Двигател: BMM 2006
restless написа:SuN_CiTy написа:restless написа:SuN_CiTy написа:Вагком?
И това може да се "пипне"
А излиза ли рентабилно да се пипа? Тоест струва ли си за някаква стара кола?
А какъв е разхода?!? връзване към буксата и подходящия софтуер....
За БМВ и МБ има хора дето го правят срещу много пари (х стотин лева), но това защо услугата е "уникална" и маржът е голям, но като разход веднъж усвоена процедурата не е по-сложна от флашване на фърмуер.
А според тебе защо не го правят това? Ако беше така всяка една кола щеше да е така и да не може да се разбере по никакъв начин...
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За какво да дават пари като и така убеждават купувачите че колите са на реални километри 

- SuN_CiTy
KirilGeorgiev написа:За какво да дават пари като и така убеждават купувачите че колите са на реални километри
Ами тва казвам и Аз... ама явно има хора дето немогат да разберат

-
- Автомобил:
- Двигател:
SuN_CiTy написа:KirilGeorgiev написа:За какво да дават пари като и така убеждават купувачите че колите са на реални километри
Въпросът е ли дали прочетеното със диаг-софт е 100% достоверно - не е. АКо продавачът поиска ще го "пипне".
Преди година и нещо един бивш колега и съфорумец търсеше Ауди и си бе харесал А6 ТДИ на 3 години и 90К км. Уж реални. Само дето проверка чрез познат в базата на Ауди показа че преди 6 месеца въпросното Ауди е минало ТО и е било на 220000

- SuN_CiTy
restless написа:SuN_CiTy написа:KirilGeorgiev написа:За какво да дават пари като и така убеждават купувачите че колите са на реални километри
Въпросът е ли дали прочетеното със диаг-софт е 100% достоверно - не е. АКо продавачът поиска ще го "пипне".
Преди година и нещо един бивш колега и съфорумец търсеше Ауди и си бе харесал А6 ТДИ на 3 години и 90К км. Уж реални. Само дето проверка чрез познат в базата на Ауди показа че преди 6 месеца въпросното Ауди е минало ТО и е било на 220000![]()
Пич нямам предвид новите коли а говорим за кошници над 8-9 години и нагоре... За тях няма смисъл просто
Относно Ауди-то е пределно ясно че А6 на 3 години няма да е на 90 км... (трябва да си слабоумен че да се вържеш - все пак гледайте и интериора в какво състояние е). Новите коли са с поне 2-3 пъти (да не е и повече) повече навъртяни километри от колкото старите ни кашлици за същите години.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скоро гледах една JETTA 2008 na 10 000km
Защо беше на толкова малко километри защото била от тест драйв в Италия. Звучи добре докато не се видя, че маховика е за смяна, че външно имаше забележки по боята докато в интериора нямаше грам надраскано и износено. После се видя, че и предното стъкло е сменяно и предната решетка не беше оригиналната и т.н. и т.н. Просто чудо и приказ

Защо беше на толкова малко километри защото била от тест драйв в Италия. Звучи добре докато не се видя, че маховика е за смяна, че външно имаше забележки по боята докато в интериора нямаше грам надраскано и износено. После се видя, че и предното стъкло е сменяно и предната решетка не беше оригиналната и т.н. и т.н. Просто чудо и приказ

- eos
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами моята е 2007г на 25000км.
Като тръгна да я продавам ще има едни философи....направо не ми се мисли
Сервизна книжка и това е
Като тръгна да я продавам ще има едни философи....направо не ми се мисли

Сервизна книжка и това е

- SuN_CiTy
eos написа:Ами моята е 2007г на 25000км.
Като тръгна да я продавам ще има едни философи....направо не ми се мисли![]()
Сервизна книжка и това е
Ти чисто нова ли си я купил?
послепис: Сервизната книжка и тя не е гаранция според мен... Колко неща може да са сменяни извън оторизиран сервиз...
Някой знаели 4-ворките на колко колиметра превъртат километража. Ако разберете на колко превъртата горе долу може да сметнеш на колко километра е автомобила. Другия вариант е като отвориш капака на главата на двигателя направо се забелчзва едно черно полепнало навсякъде също и като обърнеш капака се вижда доста сериозно черно това не се получава на двигател който е на 90 000км, а поне на над 200 000км.
А за какво ви е да знаете на колко километра ви е колата??? За да се хвалите с колко са ви излъгали, или за да се хвалите коя по-малко е карана???
Големи хора сте в тоя форум/18+/, аре един път за винаги да разберете че кола се плаши от лоша поддръжка, не се плаши от каране. А лошата поддръжка си личи и без да си голям "майстор".
Ако не ми вярвате на мен, прочетете отново и асимилирайте написаното от колегата.
Да вярвате сляпо в сервизна книжка е като да вярваш в дядо коледа... Може и да го има, може и да се окаже че комшията носи подаръците.
Големи хора сте в тоя форум/18+/, аре един път за винаги да разберете че кола се плаши от лоша поддръжка, не се плаши от каране. А лошата поддръжка си личи и без да си голям "майстор".
Ако не ми вярвате на мен, прочетете отново и асимилирайте написаното от колегата.
naydenov23 написа:Моя Голф е на 6 години и 45 хиляди километра, а от познати в Германия знам, че и те навъртат само по 5-6 хил. км годишно. Това са разбира се хора с по няколко коли, но това е друг въпрос. Затова е напълно възможно да има вносна кола на толкова километри.
Най-важна е поддръжката, защото моя Голф за 45 хил. е много по-зле от някой поддържан на 200 хил. км.
Майсторите чак не ми вярват за километрите.
Да вярвате сляпо в сервизна книжка е като да вярваш в дядо коледа... Може и да го има, може и да се окаже че комшията носи подаръците.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Купих Голфа на 13години и 174450км - НОВ ВНОС.
Регистрация и возене известно време / седмица-две/.
Попаднах в един гараж с канал и слезнах да я огледам по-обстойно отдолу.
На бензиновия филтър пише с бяло - 262000км.
Значи онези от новия внос са скрили само 100000км.
Сега показва 230000км, които реално са 330000.
пс На 300к нали изчезва надписа total и започва от 0 ?
Когато реално съм прескочил 300к / 200к по километража / не смени нищо.
Що за магия е това, което правят джамбазите ????
Регистрация и возене известно време / седмица-две/.
Попаднах в един гараж с канал и слезнах да я огледам по-обстойно отдолу.
На бензиновия филтър пише с бяло - 262000км.
Значи онези от новия внос са скрили само 100000км.
Сега показва 230000км, които реално са 330000.
пс На 300к нали изчезва надписа total и започва от 0 ?
Когато реално съм прескочил 300к / 200к по километража / не смени нищо.
Що за магия е това, което правят джамбазите ????
Re: Проверка на реални километри
На теб джамбазина ти е продал спешъл серия Голф, на който тотала му се маха на 400 000км
ПС Да не се засегнеш сега

ПС Да не се засегнеш сега

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”