от 1.6 бензин на 1.9 дизел на поло 6н

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

от 1.6 бензин на 1.9 дизел на поло 6н

Мнениеот giogiaro_89 » Сря 29 юни 2011 16:25

Колеги кажете дали може да се осъществи този проект и някой дали го е пеавил.Ако става освен мотор и скорости сменят ли се полуоски окачване електроника и т.н. благодаря предварително :)

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: от 1.6 бензин на 1.9 дизел на поло 6н

Мнениеот Gecatawe » Сря 29 юни 2011 17:51

:търсачкаа писано е по този въпрос!!!

Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giogiaro_89 » Сря 29 юни 2011 19:35

знам четох за други мотори на други модели,но специално за този модел не са много разликите и бих искал да се консултирам с човек който е правил тази смяна.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 юни 2011 20:49

1. Каква е идеята на тази смяна?
2. 1.9Д няма електроника, с механична помпа е, освен ако не иде реч за SDI
Според мен не си заслужава галимацията :wink:

Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giogiaro_89 » Сря 29 юни 2011 20:59

1.Намирам евтина нафта разхода е 6/100 а газ не ми се слага. 2.незнам какъв да е дизел за това питам мислех да е sdi като както си е на поло и искам да знам струва ли си.Намерих евтин двигател но без скоростите и ме интересува какво друго ще тябва да знам дали да се захващам.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 30 юни 2011 9:33

Колега продай си полото и си вземи други дизелово...поне ще знаеш че всичко му е точно...
Какъв е смисъл да сменяш двигателя...продаваш и купуваш друга кола..надали ще се навътриш повече от 500лв за прехвърляни и разлика в цените на колите.Смяната на двигателя колко ще ти излезе..
А нафта трябва да си намираш на под 2лв за да ти е по-насметка от газ на твоята кола.

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Чет 30 юни 2011 12:29

Избирам 1.9Д,много по икономично каране в града,всякаква нафта гори,с този бензин 1.6 ако не го минеш на газ,ще те разори в града.Но не оправдавам тази смяна в голем филм ще се вкараш,но има една мъдрост ,всеки сам каквото си направи ,никой друг не може да му го направи.Избирай.

Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giogiaro_89 » Чет 30 юни 2011 13:59

Аз неискам газ щото съм на принципа че колата трябва да върви на това на,което е направена.Колата не ми се продава,защото е перфектна ходова част салон всичко на реални километри е и за това исках само моторетката да смена,но май ще се наложи продаване.Що се отнаса за нафтата под 2лв.я намирам и разход 6 градско 3.8 извън градско къде къде по добре от газ.Другото е че искам ако е малкия клас кола да е само поло най-доброто в класа си.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 30 юни 2011 15:38

Ми колега какво да ти кажа....първо полото дали е най-доброто в класа си е доста относително,ама доста...3.8 да ти гори извънградско трябва да караш с 80,за 6 градско трябва да караш вечер на изключени светофари..към 7 ще ти дойде градското карал съм такова чудо :)
Кажи колко ти харчи сега бензина полото и ще ти кажа още по-точно със същия стил на каране до колко ще докараш 1.9д при условие че и двете коли са изправни.
За газта....значи с газта ще си вкаращ мноооого по-малка беля от смяна на двигатели,ама мноого бъди сигурен.
Това за газта ,което го казваш с цялото ми уважение е тъпотия....ок може да не те кефи,на някой му мирише,на друг нафтата му пуши и трака(на мен лично е така),на трети не знам кво...един го кефи да има тяга на 2000оборота,друг в червеното не са ли ми 8000оборота не признавам колата..хора всякакви.
Фактите са следните:има много добри газови и много добри майстори,които могат да ти я направят като слънце,човек като кара се избива за няколко месеца.На 2 години правиш изпарител за 40тина лева,и сменяш газов филтър който е 2-3-4лв ,като се настрои веднъж като хората и караш.Това че скапва двигателя са глупости,при правилна настройка всичко си е наред,ако човек кара дори да има нещо такова цената на двигателя се избива за няколко месеца...и като цяло питай някой бакшиш дали му се е скапал двигателя от газта :),за безопасност ако всичко по системата е наред е по-безопасна от бензина :)така че това е..или си купи нова кола дизел,или си сложи газ на твоята..щом казваш че е наред и е супер запазена според мен слагай газта и не се колебай,но все пак ти си решаваш.успех :beer

Потребителски аватар
smirkb0y
Автомобил: Seat Leon FR
Двигател: ARL+

Мнениеот smirkb0y » Чет 30 юни 2011 17:08

agent_kowalski написа:....щом казваш че е наред и е супер запазена според мен слагай газта и не се колебай,но все пак ти си решаваш.успех :beer

+1 :да:

Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giogiaro_89 » Пет 01 юли 2011 15:09

agent_kowalski написа:Ми колега какво да ти кажа....първо полото дали е най-доброто в класа си е доста относително,ама доста...3.8 да ти гори извънградско трябва да караш с 80,за 6 градско трябва да караш вечер на изключени светофари..към 7 ще ти дойде градското карал съм такова чудо :)
Кажи колко ти харчи сега бензина полото и ще ти кажа още по-точно със същия стил на каране до колко ще докараш 1.9д при условие че и двете коли са изправни.
За газта....значи с газта ще си вкаращ мноооого по-малка беля от смяна на двигатели,ама мноого бъди сигурен.
Това за газта ,което го казваш с цялото ми уважение е тъпотия....ок може да не те кефи,на някой му мирише,на друг нафтата му пуши и трака(на мен лично е така),на трети не знам кво...един го кефи да има тяга на 2000оборота,друг в червеното не са ли ми 8000оборота не признавам колата..хора всякакви.
Фактите са следните:има много добри газови и много добри майстори,които могат да ти я направят като слънце,човек като кара се избива за няколко месеца.На 2 години правиш изпарител за 40тина лева,и сменяш газов филтър който е 2-3-4лв ,като се настрои веднъж като хората и караш.Това че скапва двигателя са глупости,при правилна настройка всичко си е наред,ако човек кара дори да има нещо такова цената на двигателя се избива за няколко месеца...и като цяло питай някой бакшиш дали му се е скапал двигателя от газта :),за безопасност ако всичко по системата е наред е по-безопасна от бензина :)така че това е..или си купи нова кола дизел,или си сложи газ на твоята..щом казваш че е наред и е супер запазена според мен слагай газта и не се колебай,но все пак ти си решаваш.успех :beer

Полото сега ми харчи 9-10 градско (демек през деня в София),а за дизела сди в книжката дават 6.2/100 и 3.8/100 според немеца,но май не е сметнал България :D .За газта не съм привърженик но ако се наложи и това ще сложа за момента искам някой дизелак,все пак мерси за мненията :).

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 01 юли 2011 15:18

Разхода ти е точен за София.Явно си караш нормално.Ти си решаваш,но няма смисъл да си разбъзикаваш цялата кола.Сложи си газ и си карай...Иначе добре си се насочил към атмосферен дизел доста е здрав и безпроблемен двигател,но няма смисъл да си разбъзикаваш цялата кола.7 ще ти гори дизела по 2лв нафта 14лв,газта 10 по 1.20 примерно 12лв..а и тази нафта,която намираш ти си знаеш де,ама имаш ли гаранция че след година ще я намираш пак така примерно?Нормална нафта 7 по 2.40 става почти 17лв на сто.Дизела за да ти даде 3.8 ако караш по същия начин газта ще ти даде 6,дори 5.8 примерно.
И аз бях в подобна дилема,защото на бензин ми идваше доста нанагорно,предлагаха ми един пасат б4 1.9tdi доста насметка.Мислех да продам голфа и да взема пасата,но първо не го знам какво може да му е,второ карам 80% градско не ми трябва чак пасат,след това за да ми излезе еднакво на пари трябва голфа да ми харчи 16 газ градско,което трябва да се старая да го постигна,а нямам чак такава потребност с доса по-малък разход се придвижвам успешно.И сложих газ и не съжалявам нито за миг :)
Поне гледам че идеята ти е икономия главно,атмосферния 1.9 дизел ще върви по-малко дори от твоя 1.6 на обикновенна газова,вървежа явно не ти е приоритет,а икономията затова ти ги разправям тези неща.

Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giogiaro_89 » Пет 01 юли 2011 21:02

agent_kowalski написа:Разхода ти е точен за София.Явно си караш нормално.Ти си решаваш,но няма смисъл да си разбъзикаваш цялата кола.Сложи си газ и си карай...Иначе добре си се насочил към атмосферен дизел доста е здрав и безпроблемен двигател,но няма смисъл да си разбъзикаваш цялата кола.7 ще ти гори дизела по 2лв нафта 14лв,газта 10 по 1.20 примерно 12лв..а и тази нафта,която намираш ти си знаеш де,ама имаш ли гаранция че след година ще я намираш пак така примерно?Нормална нафта 7 по 2.40 става почти 17лв на сто.Дизела за да ти даде 3.8 ако караш по същия начин газта ще ти даде 6,дори 5.8 примерно.
И аз бях в подобна дилема,защото на бензин ми идваше доста нанагорно,предлагаха ми един пасат б4 1.9tdi доста насметка.Мислех да продам голфа и да взема пасата,но първо не го знам какво може да му е,второ карам 80% градско не ми трябва чак пасат,след това за да ми излезе еднакво на пари трябва голфа да ми харчи 16 газ градско,което трябва да се старая да го постигна,а нямам чак такава потребност с доса по-малък разход се придвижвам успешно.И сложих газ и не съжалявам нито за миг :)
Поне гледам че идеята ти е икономия главно,атмосферния 1.9 дизел ще върви по-малко дори от твоя 1.6 на обикновенна газова,вървежа явно не ти е приоритет,а икономията затова ти ги разправям тези неща.

То това ми е мисълта икомомия аз иначе нямаше да мисля за продажба или дизел,но май му дойде времето.За момента ми е по изгодно да го продам и да взема дизел.За газта трябва да дам поне 500лв.а и ти самия каза за дизела,че не се знае каква може да му е цената след време,но това се отнася и за газта,като гледам на къде е тръгнало след време почти ще ги изравнят.Наклоняващият фактор е,че за момента ми е мн изгодна нафтата и най вече сигорна затова се спирам на нея.Аз искам да направа нещата така,че да имам малка и икомомична кола за града и нещо мн мощно за кеф.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 01 юли 2011 21:04

Колко км на година караш, колега? И какъв е процентът на градско/извънградско?

Потребителски аватар
giogiaro_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот giogiaro_89 » Пет 01 юли 2011 21:20

stefan4o написа:Колко км на година караш, колега? И какъв е процентът на градско/извънградско?

Слабо по 10000 и то 70% градско.

Върни се в “Дизелови агрегати”