Здравейте колеги!
От няколко дни като тръгвам по-бързичко (то е ясно, че не всяко тръгване ми е такова) и я понастъпя над 4000 и започва да мига STOP на дисплея и свети лампата за ръчната. Пищи, докато не върна газта под 4000 и млъква. Днес нарочно си тествах и да - само тогава. До 4000 нищо й няма, после се разпищява и като падне си млъква.
На място обаче не го прави и до 6000 си вдига и си мълчи. Само като е в движение.
Спирачната течност ми е на горното деление на MIN - демек, както е обърнатия триъгълник с върха надолу - до нивото на основата му горе. Не би трябвало да е от това. Казаха ми, че това, че на място не го прави, не значи, че е спирачки, можело просто да е, защото не е под товар.
Не знам може ли да има някаква връзка, но ще спомена, че имам проблем с лентов кабел на Airbag-a и той си свети постоянно. Но не вярвам да са навързани нещата.
Какво може да е? И каква спирачна течност да си купя - тази вътре е зелена?
Над 4000 оборота ми светва STOP и (!)
- kat007
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU
Re: Над 4000 оборота ми светва STOP и (!)
но нека и другите кажат -
PyMu
- Серпентина с турболатор
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Абе ти знаеш ли, че сега като го каза и се сетих, че май по едно време и Brake fluid просветна...
Освен да взема да долея, после да видим, ако спре, значи е това. Ама каква да купя?
И пак остава въпросът защо над 4000? Защо само тогава?
Освен да взема да долея, после да видим, ако спре, значи е това. Ама каква да купя?
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Ами то MIN означава МИНИМУМ,та замисли се там ли трябва да бъде течността! 
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
PyMu написа:Абе ти знаеш ли, че сега като го каза и се сетих, че май по едно време и Brake fluid просветна...![]()
Колежке, нямаш ли си половинка? Не е много работа за жена да ходи да си избира консумативи и части за спир.система
И наистина - щом е изписало Break Fluid (спир.течност) е хубаво да долееш

-
PyMu
Колега, личния ми живот ли ще нищиш, или ще помагаш със съвет каква да си купя?
Нали затова съм се регистрирала в тоя форум. И без дискриминация, ако обичаш. 

- stefan4o
Извинявай, ако е прозвучало така. Ще опитам пак.
Не препоръчвам на човек, който нарича спирачната си течност с определение "зелена" да си пипа сам по колата, особено по спирачките. Хвани някой мъж за ушите - баща/приятел/брат/братовчед и идете до някой магазин заедно
. Другият вариант - както колегата по-долу - отиваш в някоя верига магазини и помолваш най-учтиво продавачът да излезе провери каква е за твоята кола и да излезе с теб да ти я налее
Ти си жена, не би трябвало да ти откажат
Относно марка и какво да купиш - не вземай най-евтиното, което ти се предлага. Скоро купувах течност, ама нямам спомен какви пари я взех, мисля беше на АТЕ. Не беше особено скъпа. На казанчето пише какъв тип трябва да е спир.течност
Не препоръчвам на човек, който нарича спирачната си течност с определение "зелена" да си пипа сам по колата, особено по спирачките. Хвани някой мъж за ушите - баща/приятел/брат/братовчед и идете до някой магазин заедно
. Другият вариант - както колегата по-долу - отиваш в някоя верига магазини и помолваш най-учтиво продавачът да излезе провери каква е за твоята кола и да излезе с теб да ти я налее
Ти си жена, не би трябвало да ти откажат
Относно марка и какво да купиш - не вземай най-евтиното, което ти се предлага. Скоро купувах течност, ама нямам спомен какви пари я взех, мисля беше на АТЕ. Не беше особено скъпа. На казанчето пише какъв тип трябва да е спир.течност

Последна промяна от stefan4o на Чет 30 юни 2011 10:02, променено общо 1 път.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Интересно
много даже. Иначе,си си отговорила,защото е под товар в движение.Лампата СТОП и за ръчната,светят за това което си мислиш.И наистина,нямаш ли приятел ?

Убре, спрете се малко бе свалячи
Ще избяга и малкото останало женско присъствие тук.
Има вариант това да светва и от друго, но тогава няма да свети и сигнала за ръчната. Долей си течност - не питай ква ти трябва. Отиваш в сериозна верига за авточасти, навсякъде си имат каталог за това нещо.
Ще избяга и малкото останало женско присъствие тук. Има вариант това да светва и от друго, но тогава няма да свети и сигнала за ръчната. Долей си течност - не питай ква ти трябва. Отиваш в сериозна верига за авточасти, навсякъде си имат каталог за това нещо.
-
PyMu
Ами Kat007 ми е колега и той я видя и каза "зелена" - ето ти - питала съм приятел. Не е да няма. И вас ви питам. Аз на вас и на Кat бих имала повече доверие, отколкото на продавача в магазина.
Добре, значи от отговорите ви стигам до извода, че няма значение марка, да наливам к'вото дойде... ще погледна какво пише на казанчето - според Kat трябва да е цвета само същия.
Ей сега ще скочи и той...
Добре, значи от отговорите ви стигам до извода, че няма значение марка, да наливам к'вото дойде... ще погледна какво пише на казанчето - според Kat трябва да е цвета само същия.
Ей сега ще скочи и той...
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
В Аутодата за твоя код на мотора дават спирачна течност ДОТ 4, марка каквато си избереш.
А най добре е да се видят накладките дали не са за смяна, че течността и затова намалява, освен ако няма теч.
Браво на колежка че си знае и кода на мотора, за разлика от повечето колеги мъже.
А най добре е да се видят накладките дали не са за смяна, че течността и затова намалява, освен ако няма теч.
Браво на колежка че си знае и кода на мотора, за разлика от повечето колеги мъже.
- kat007

- kat007
Друг е и въпроса кога последно е сменяна течноста 
- stefan4o
Ами хващай колежката и в първия магазин да й купиш течност. После на кафе и т.н.

-
PyMu
владислав, мерси - ти най-конкретно ми отговори
На кафе не, ама на обяд отиваме и ще купим и ще налеем! И после ако не спре да писка, ви почвам на ред
Айде, скоро се връщам да докладвам, че оспамихме темата.
На кафе не, ама на обяд отиваме и ще купим и ще налеем! И после ако не спре да писка, ви почвам на ред
Айде, скоро се връщам да докладвам, че оспамихме темата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”