угасна в движение - предложения ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: угасна в движение - предложения ?

Мнениеот lucky7o » Чет 30 юни 2011 6:41

radotom написа::shock Само не казвай, че 2 месеца е седяла нейде си по пътищата!?! :shock
:lol: :lol:
Така, както го описваш може горивна помпа да дойде ...
Я дръпни маркуча, дето влиза в рейката, сложи го в 1л бутилка и дай контакт. А още по-добре - дръпни релето на горивната помпа и с кабелче закъси гнездата на двата дебели пина.
Имам чувството, че ще изплюе съвсем малко бензин и ще спре...

Месец само :) А иначе и на мен ми се видя, че малко бензин хвърля от маркуча... Заминавам за малко на морето, така че като се върна ще я мъча :)

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 30 юни 2011 14:33

Има един датчик на разпределителния вал, виждал съм случай в който колата не може да запали заради него

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пет 01 юли 2011 13:13

Колега моя съвет е да си провериш ангренажа дали не е прескочил зъби.Сподели за някакъв шум около водната помпа-може да е било ролка :D На мен ми се случи преди 2 години същия номер-паля, тръгвам, след 20 метра почва да глъхне и угасна.Помислих, че бензина е свършил, налях 10 литра, няма палене тая кола.Бензин има да те удави, ток на свещите да те убие ама не пали :screwy Свалих капака на ремъка, беше прескочил заради скапана ролка.Провери и това :D Надявам се да съм помогнал поне малко ;)

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 01 юли 2011 23:40

Как са ти четките на алтернатора???Доооооста познато тегло mhihi ,същите причини като при мен.Педала на газта до долу,а в същност стрелката на оборотомера забива на някоя произволна цифра,без да ускорява и не може да се даде повече газ,като след няколко метра всичко потъва в гробна тишина...Решаваш да палиш,въртиш на контакт,лъч надежда,о небеса мигат всички лампички....въртиш за палене и пак скапаната гробна тишина и мрак :banghead:

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Вто 05 юли 2011 23:18

lucky7o написа:Здравейте,

Сутринта отивайки към работа по време на движение колата "заглъхна" не можеше да се изфорсира и след двеста метра угасна. Помислих, че може газта да свършва включих на бензин, но резултат нямаше и в крайна сметка угасна. Сега като тръгна да паля, запалва за момент и веднага угасва, без значение на газ, или бензин, припалва и угасва.Бензин идва до дюзите понеже откачих маркуча да видя, за газ не знам... Ток мисля, че има щом припалва... Къде да търся проблема? Дали може да е изгоряло релето и да не затваря дюзите и колата да меша газ и бензин. Ремъците са ок - там са си :D

Тампона мна моното провери ли?Тези симптоми са характерни за скъсан тампан на моното!

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 06 юли 2011 19:03

Кое моно ,бре колега??? :shock нали става въпрос за PB GTi 112 коня??!?!?!?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 06 юли 2011 19:08

spam
Tyan написа: ..... а и дигифанта е моно с разчетворение на личността ;) плюят едвновременни и четирите дюзи ......

mhihi mhihi mhihi
Честичко си го цитирам колегата. :lol:

А иначе - нека собственика на колата се върне от моренцето, па тогава ще отговаря (и поглежда) насам и натам ;)

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Чет 07 юли 2011 1:13

maerto написа:
lucky7o написа:Здравейте,

Сутринта отивайки към работа по време на движение колата "заглъхна" не можеше да се изфорсира и след двеста метра угасна. Помислих, че може газта да свършва включих на бензин, но резултат нямаше и в крайна сметка угасна. Сега като тръгна да паля, запалва за момент и веднага угасва, без значение на газ, или бензин, припалва и угасва.Бензин идва до дюзите понеже откачих маркуча да видя, за газ не знам... Ток мисля, че има щом припалва... Къде да търся проблема? Дали може да е изгоряло релето и да не затваря дюзите и колата да меша газ и бензин. Ремъците са ок - там са си :D

Тампона мна моното провери ли?Тези симптоми са характерни за скъсан тампан на моното!

Опа..не обърнах внимание че не е :shock отменя се :bowdown

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 07 юли 2011 14:28

ам върнах се, че бях за малко, ама вече ми омръзна само да гледам това и онова :) Последно ще сменя помпата, че гледам, че горивото е малко, ако не се оправи и така не знам :bishop

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 06 авг 2011 19:14

значи днес извадих помпата от резервоара и се оказа, че тя си работи, само че като откачим маркуча от рейката - бензин няма, по-скоро идва по малко бензин, но не пръска, а капИ по малко. Чудя се сега да не е заминала външната помпа, въпреки че се чува, че бръмчи нещо като дам на контакт... Дали от там идва проблема? като дам няколко пъти на контакт едвам потича от маркуча бензин.Предполагам, че тази от резервоара "избутва" по малко и затова прикапва...

Мога да ли да сменя външната без да я свалям с цялата кутия? Понеже имах една външна и сега извадих само помпата от нея на три винта се държеше, но не съм сигурен, че тази от колата мога да я сваля без да свалям цялата "кутия"

От другаде може ли да е проблема ? Аз до колкото разбирам едната помпа подава бензин до другата (в "кутията") и от там другата помпа подава гориво до рейката, или пропускам нещо ?

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Съб 06 авг 2011 20:07

Горивен филтър няма ли след тази първата помпа?На старата ми кола беше по същия начин-вадя маркуча от рейката, бензин почти няма.Легнах под колата извадих маркуча преди горивния филтър и бензин имаше да ме удави.И това със задръстването на филтъра стана изведнъж-колата изгасна и нямаше палене.Все пак погледни и филтъра :oops:

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Нед 07 авг 2011 7:36

Аз имах идентичен проблем и се оказа датчик на хол. Както си карах и гаснеше,и после много трудно палеше! Провери го за всеки случай :)

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Нед 07 авг 2011 18:12

май не четете, написал съм какъв е проблема сега - не "ходи" бензин до рейката

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Съб 10 сеп 2011 17:50

в крайна сметка днес вече реших, че ми трябва колата...
смених външната помпа бензин "дойде" до рейката, оказа се че съм обърнал един от кабелите на едно реле, предполагам че е за газта то... Сега запали, само дето имам едно свирене от към ремъците, мисля че е от водната помпа, ще разбера и това след някой друг ден :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 11 сеп 2011 10:11

Честито! :да:
lucky7o написа: ще разбера и това след някой друг ден :)

Ако е така, както разбра защо не пали - ще е след мнооого друг ден! mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”