Пали трудно първият път? 1.9 tdi AFN

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пали трудно първият път? 1.9 tdi AFN

Мнениеот bestlap » Пон 27 юни 2011 13:29

Здравейте колеги отсъствах от града 3-4 дена и бях без колата и като се прибрах викам чакай да я разкарам малко.И въртя да паля въртях около 3-4 сек и пуснах и не запали пак пробвах и запали пак след въртене 4-5 сек а никога не ми е правила така никога винаги пали супер лесно... И повозих се аз и я угасих след 30 40 мин запали със докачането на ключа и се прибрах.Сутринта излизам пак същото запали трудно и след това я палих още 4-5 пъти че ходих на сам на там пали лесно. Но първо палене му е трудно ?Защо от какво може да е това?Никога не ми го е правила вчера за първи път ?VAG не дава никакви грешки защото веднага я закачих. Въздушен и горивен филтър съм сменял преди 7500 км .Какво да гледам ?

п.п Не виждам защо някой ми заключи тази тема viewtopic.php?f=6&t=273798 при положение че помпата не ми тече ???Не е от това проблема ?или освен да има някой клапан който не дава на нафтата да се връща в резервуара и той да се е прецакъл ?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Пали трудно първият път? 1.9 tdi AFN

Мнениеот gancho » Пон 27 юни 2011 13:54

Колко нафта имаш в резервоара???
При мен един единствен път запали по-трудно- на 3-тата секунда,но бях карал 40-50км.на резерва и бях оставил колата 6 дни без да я паля.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Пон 27 юни 2011 14:08

gancho написа:Колко нафта имаш в резервоара???
При мен един единствен път запали по-трудно- на 3-тата секунда,но бях карал 40-50км.на резерва и бях оставил колата 6 дни без да я паля.

около 25 литра имам :)

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Вто 28 юни 2011 21:14

Виж да не смуче отнякъде въздух.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Сря 29 юни 2011 9:02

Rqhovo написа:Виж да не смуче отнякъде въздух.

Aко дърпа въздух ще пали и после трудно а то само сутрин после може да не го карам 3 часа отивам и с докачането пали...

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Branimir.Krastev » Сря 29 юни 2011 9:29

виж клапана за обратната нафта

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Сря 29 юни 2011 9:41

Подобен проблем може да е чисто механичен - клапана за обратното гориво да е заседнал. Може и да е електрически, веднъж имах същия проблем на голф 4 с този мотор и се оказа датчика за температура на въздуха. Като загрее колата пали от четвърт.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Сря 29 юни 2011 10:18

instantaccess написа:Подобен проблем може да е чисто механичен - клапана за обратното гориво да е заседнал. Може и да е електрически, веднъж имах същия проблем на голф 4 с този мотор и се оказа датчика за температура на въздуха. Като загрее колата пали от четвърт.

Добре но този датчик няма ли да го хване vag ?Защото там никакви грешки не ми излизат. И колеги къде се намира този клапан за обратната нафта ?

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 29 юни 2011 22:07

Намира се върху нафтовия филтър.На един сеат наскоро му правеше същия проблем и се оказа точно въздух в системата,вкарван от тоя клапан и от маркучите за излишната нафта.Сутрин палеше с доста въртене от 2-3 път и после цял ден нямаше ядове.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 30 юни 2011 8:14

Rqhovo написа:Намира се върху нафтовия филтър.На един сеат наскоро му правеше същия проблем и се оказа точно въздух в системата,вкарван от тоя клапан и от маркучите за излишната нафта.Сутрин палеше с доста въртене от 2-3 път и после цял ден нямаше ядове.

Е в нафтовия филтър ми влизат 2-3 маркучета и има едно където е със шплент го държи и влиза някъде на вътре това ли е този клапан.И колко пари струва нов?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Чет 30 юни 2011 14:56

bestlap написа:
Rqhovo написа:Намира се върху нафтовия филтър.На един сеат наскоро му правеше същия проблем и се оказа точно въздух в системата,вкарван от тоя клапан и от маркучите за излишната нафта.Сутрин палеше с доста въртене от 2-3 път и после цял ден нямаше ядове.

Е в нафтовия филтър ми влизат 2-3 маркучета и има едно където е със шплент го държи и влиза някъде на вътре това ли е този клапан.И колко пари струва нов?

Ако е като на голф 4 по-добре си купи филтър с клапан,защото аз като сменях моя ми искаха 29 лв за клапан,а комплект филтър с клапан беше около 34 лв и така ще си имаш горивен филтър за следващата смяна за 5 лв :beer

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Чет 30 юни 2011 23:22

Този е клапана! А сензора не е задължително да дава грешка, поне при мен така беше.

Върни се в “Дизелови агрегати”