Повече светлина при фар с лупа?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Повече светлина при фар с лупа?

Мнениеот bestlap » Чет 30 юни 2011 8:13

feikot написа:Е! :D ся вземи си счупи мигача.Аз бях забравил,че ти е цял фара,това значи че друг не го държи.Като е цял,няма ли една пружинка с уше от към мигача,което се закача от вътре на един ламаринен издатък ?

Ще видя след малко :) но значи от долу никъде не се държи так ли ?

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 30 юни 2011 9:36

Нормалните фарове на тези пасати се свалят като се свали мигача, там от страни е видим последният винт. Предполагам и на тези този винт съществува но за да го достигнеш ще трябва да свалиш бронята.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 30 юни 2011 9:46

Няма как да достигнеш до тоя болт при цял фар.Сигурно пластината влиза в отвор във фара и само стъпва на него.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 30 юни 2011 9:54

feikot написа:Няма как да достигнеш до тоя болт при цял фар.Сигурно пластината влиза в отвор във фара и само стъпва на него.

няма пластина на б5. Хваща се на фара
http://www.passatworld.com/forums/61-b5 ... ht-b5.html

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Чет 30 юни 2011 9:59

А тоя болт,за който говорим,като се хване за фара,къде се хваща за купето като няма пластина ?

Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLENSKI » Чет 30 юни 2011 10:06

Аз съм със сонар, но следващия модел. Та значи само 2 болта са, махаш ги, от 2те страни откъм дългите трябва да имаш 2 пластинки пластмасови, аз като слагах моите ги счупих и 2те. отзад при мигачите има 2 скоби който влизат в калника, не се държат с болтове, първо се вади откъм дългите и след това откъм мигачите. след като ги извадиш самото стъкло в случая пластмасата е хваната на 5-6 места с малки видии към корпуса и е залепена със силикон, а самата лупа се държи с реглажни болтове за корпуса, ще падне бая разфасоване докато стигнеш до нея, преди да се захванеш с каквото и да е мини да ти направят един реглаж на машина HELLA с лазер. аз си ги сложих една събота и до понеделник карах без реглаж и светеха всеки със собствено мнение имах бая ядове с колеги по пътищата, след реглажа си светят в линия и са ок. и аз съм с особено мнение за тях има визия но ефект :( , виж гаража ако имаш въпроси ще помагам. реглажа ми струваше 10 кинта

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 30 юни 2011 10:08

feikot написа:А тоя болт,за който говорим,като се хване за фара,къде се хваща за купето като няма пластина ?

Колега както винаги само философстваш без да знаеш. Болта минава през "очиларката" която от своя страна се крепи по друг начин за купето. Разгледа ли въобще това което постнах?

Потребителски аватар
COOLENSKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот COOLENSKI » Чет 30 юни 2011 10:24

самия фар си има 2 конуса отляти при оригиналния с 2 метални гайки, болтовете минават през конусите и се захващат в ламаринени пластинки(стяги)вградени в маската

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Чет 30 юни 2011 10:35

bobidi написа:
feikot написа:А тоя болт,за който говорим,като се хване за фара,къде се хваща за купето като няма пластина ?

Колега както винаги само философстваш без да знаеш. Болта минава през "очиларката" която от своя страна се крепи по друг начин за купето. Разгледа ли въобще това което постнах?

Не мисля,че е нужно да отговарям по какъвто и да е начин,на човек който ми праща снимки от форум,при положение,че съм свалял фарове,поне 50 пъти.Спести си оценките и квалификациите,за заобиколните ти.Когато си разглобиш колата,така че да остане само двигателя и трансмисията назад,неразглобени,тогава квалифицирай кой знае и кой не.Кой знае какъв клавиатурен плъх си,ами казваш как се разглобява кола.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 30 юни 2011 11:58

Свали си фаровете за 51 път и ми покажи пластините за които говориш :D .

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Чет 30 юни 2011 16:17

Изображение

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 30 юни 2011 17:17

COOLENSKI написа:Аз съм със сонар, но следващия модел. Та значи само 2 болта са, махаш ги, от 2те страни откъм дългите трябва да имаш 2 пластинки пластмасови, аз като слагах моите ги счупих и 2те. отзад при мигачите има 2 скоби който влизат в калника, не се държат с болтове, първо се вади откъм дългите и след това откъм мигачите. след като ги извадиш самото стъкло в случая пластмасата е хваната на 5-6 места с малки видии към корпуса и е залепена със силикон, а самата лупа се държи с реглажни болтове за корпуса, ще падне бая разфасоване докато стигнеш до нея, преди да се захванеш с каквото и да е мини да ти направят един реглаж на машина HELLA с лазер. аз си ги сложих една събота и до понеделник карах без реглаж и светеха всеки със собствено мнение имах бая ядове с колеги по пътищата, след реглажа си светят в линия и са ок. и аз съм с особено мнение за тях има визия но ефект :( , виж гаража ако имаш въпроси ще помагам. реглажа ми струваше 10 кинта

Значи днес сложих на единя фар на дългите ксенон и свети в дърветата (в гаража ги светнах и единя с ксенона светеше в тавана а другия нормално) отидох на реглаж и исках да ми свалят този който е с ксенон на дългите и човека гледа гледа и ми каза че не може да ми го свали него били направени така че като регулираш късите се регулират и дългите ?Това вярно ли е ?Защото става без мислено да слагам ксенон и на дългите... :(

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Чет 30 юни 2011 17:42

Еми те всички фарове се регулират дясно-ляво и горе-долу.Фабрично трябва да са настроени така,че като ти е настроен на къси,дългите да са настроени също.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Чет 30 юни 2011 17:45

Ето за колегата с планките какво пише в ElsaWin
http://i56.tinypic.com/v3ku4p.jpg
http://i51.tinypic.com/2ai4lsn.jpg
http://i54.tinypic.com/2us8iv6.jpg
http://i53.tinypic.com/14mvr7.jpg

Съжалявам че са на линкове , но не ми се преоразмеряваше. Планката която може би виждаш колега всъщност укрепва връзката между калника и очиларката.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 30 юни 2011 18:09

feikot написа:Еми те всички фарове се регулират дясно-ляво и горе-долу.Фабрично трябва да са настроени така,че като ти е настроен на къси,дългите да са настроени също.

Емм той ми каза че късите са ми идеално а дългите светят в тавана... това значи че няма оправия ли :D mhihi

Върни се в “Направи си сам!”